Home Nieuws Istanbul Culturele Hoofdstad 2010

Istanbul Culturele Hoofdstad 2010

0
1261
Istanbul Culturele Hoofdstad 2010
Istanbul Culturele Hoofdstad 2010

Istanbul is door de Europese Unie uitgeroepen tot culturele hoofdstad in 2010. De reden mag duidelijk zijn: de stad heeft een uniek karakter als smeltkroes van verschillende beschavingen en heeft bovendien een zeer rijke historie. In 2010 worden naast het wereldberoemde Jazz-, muziek-, theater- en filmfestival in Istanbul vele concerten, tentoonstellingen en workshops georganiseerd.

Door haar unieke ligging op twee continenten, Azië en Europa, biedt Istanbul het beste van twee werelden. De scheidslijn wordt gevormd door de Bosporus, welke de Zwarte Zee, de Zee van Marmara en de Gouden Hoorn met elkaar verbindt. Traditionele bazaars, trendy winkels, indrukwekkende musea, historische paleizen en een swingend nachtleven; Istanbul is een echte wereldstad.

De Bosporus als grens tussen Azië en Europa
De Bosporus als grens tussen Azië en Europa

Must sees

Istanbul is een van de meest historische steden ter wereld en eigenlijk te divers om in één trip te ontdekken. Als voormalige hoofdstad van drie opeenvolgende wereldrijken -het Romeinse, het Byzantijnse en het Osmaanse- biedt Istanbul een groot aantal niet te missen historische bezienswaardigheden. Bezoekers kunnen genieten van pracht en praal in het Topkapi-Paleis, winkelen in de Egyptische bazaar of de Blauwe Moskee ontdekken met haar sobere inrichting en spirituele sfeer.

Blauwe Moskee Istanbul (Sultanahmet Camii)
Blauwe Moskee Istanbul (Sultanahmet Camii)

Verdwalen in de wirwar van straatjes

De bedrijvigheid in Istanbul is werkelijk one of a kind. De pracht aan kleuren, geuren en indrukken is overweldigend. Op de Bosporus varen veerponten, cruiseschepen en vissersbootjes kriskras door elkaar, terwijl de kade overspoelt wordt door verkopers, marktkraampjes en kruiers. In de kleine, sfeervolle wirwar van straatjes krioelen verkopers van allerlei exotische waren door elkaar en overal staan stalletjes waar vers fruit, vis, tassen, bloemen, sieraden en speelgoed worden verkocht.

De Kleuren van de Bloemenmarkt bij de Bosporus
De Kleuren van de Bloemenmarkt bij de Bosporus

Meer informatie over Istanbul kun je hier vinden: Istanbul

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer zonder te reageren.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.