Wat mag mee door de Douane in Nederland vanuit Turkije?

1
7175

Pak jij deze zomer weer je koffers voor een vakantie in Turkije? Dan vlieg je natuurlijk ook weer terug naar Nederland. Neem je dan ook cadeaus en voedsel mee? Je bent zeker niet de enige!

De Douane reizen app

Bijna iedereen weet dat niet alles mee naar Nederland mag, maar wat precies de regels zijn blijft soms lastig. Om het eenvoudig te maken zorgeloos door de Douane te gaan bestaat de Douane reizen app. Daarin vind je wat wel en niet mee mag in het vliegtuig naar Nederland. Je ziet ook meteen waarom dat zo is.

Handig, want meer dan de helft (50,9%) van de Nederlanders heeft weleens heeft getwijfeld of een product ‘zomaar’ mee naar Nederland mocht. Zuivel bijvoorbeeld: minder dan de helft van de familiebezoekers (51,4%) weet niet dat je geen kaas mag meenemen van buiten de EU. Ook opvallend: aanmerkelijk meer mannen kopen kleding en schoenen. Vaak kun je naar hartenlust shoppen, maar sommige dingen mogen niet mee door de Douane. Bijvoorbeeld leren schoenen gemaakt van beschermde diersoorten zoals krokodillen. Elektronica mag meestal ook gewoon mee, maar bij aankopen boven de € 430,- moet je het wel bij de Douane melden.

#magditmee?

Met de app voor Android en iOS check je dus eenvoudig wat mee terug naar huis mag. Mocht je alsnog twijfelen, dan kun je je vraag of foto ook delen op Facebook of Twitter met de hashtag #magditmee. De douaniers zoeken het dan persoonlijk voor je uit. Handig om te weten!

Downloaden

Douane reizen app voor Android (gratis)
Douane reizen app voor iOS (gratis)

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!