Home Nieuws Uber-verbod Turkije opgeheven door hof van beroep

Uber-verbod Turkije opgeheven door hof van beroep

0
5372

Uber kondigt aan dat zijn mobiele app en website in Turkije weer toegankelijk zijn na een beslissing van het hof van beroep. Dit maakt de weg vrij voor het bedrijf om zijn activiteiten in het land te hervatten.

“Het toegangsverbod voor ons is vanaf vandaag opgeheven. We zeggen ‘Hallo’ tegen alle inwoners van Istanbul”, Twitterede het Turkse kantoor van Uber op zijn officiële Twitter-account met de hashtag #uberyeniden, wat’ Uber opnieuw’ betekent in het Turks.

In maart 2019 startte de Turkse Taxi Vereniging een rechtszaak tegen Uber. Op 15 november 2019 besloot de lokale rechtbank de toegang tot de Uber-applicatie voor het aanbieden van transportdiensten te blokkeren.

Uber kondigde de beëindiging van zijn diensten aan en richtte zich tot het hof van beroep. Uber pleit ervoor zijn activiteiten voort te willen zetten met de gele en turquoise taxi’s van Istanbul. In de metropool rijden naar schatting alleen al zo’n 17.400 officiële gele taxi’s.

In december 2020 vernietigde het hof de beslissing van de lokale rechtbank, waardoor het bedrijf zijn activiteiten in het land kan hervatten. Het bedrijf reageerde op de beslissing: “Wij geloven in Turkije en zijn zeer toegewijd aan dit land”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer zonder te reageren.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.