Turkije presenteert eerste elektrische auto, een C-SUV van eigen bodem

3
53660

Vandaag is officieel de eerste elektrische auto van Turkse makelij gepresenteerd. De onthulling van de nieuwe SUV vond plaats in Gebze onder leiding van de Turkse president Erdogan en minister van Industrie en Technologie Mustafa Varank.

Tijdens de ceremonie op 27 december vond de presentatie plaats van de TOGG C-SUV. Dit model is een volledig elektrische SUV en is van allerlei gemakken voorzien. Een infotainment system met groot touchscreen en een digitaal dashboard zorgen voor een futuristisch interieur. Het voertuig staat altijd in verbinding met internet en is uitgerust met de laatste technologieën op gebied van veiligheid.

De actieradius op een volle accu zal rond de 500 kilometer liggen.

Naast de vandaag gepresenteerde SUV zullen in de komende 15 jaar nog 4 andere modellen aan de vloot van het merk worden toegevoegd.

Het prototype van de TOGG C-SUV gaat de komende 2 jaar in productie en zal vanaf 2022 de openbare weg op gaan.

TOGG

Er waren al veel eerder plannen om een Turks voertuig op de markt te brengen maar in 2017 kwam hier versnelling in. Toen tekenden vijf Turkse multinationals, Anadolu Group, BMC, Kıraça Holding, Turkcell Group en Zorlu Holding een samenwerkingsverband. De joint venture TOGG werd toen een feit. Naar schatting is er zo’n 3,7 miljard dollar met het project gemoeid.

Fabriek in Bursa

De fabriek van het nieuwe automerk komt in de Turkse stad Bursa. Hier kunnen straks in totaal zo’n 175.000 auto’s per jaar gebouwd worden. De productie van de nieuwe voertuigen creëert werkgelegenheid voor 4.323 mensen.

Sedan uitvoering

Tijdens de onthulling van de Turkse SUV werd ook een concept gepresenteerd van een TOGG sedan uitvoering die in een later stadium zal verschijnen.

Meer info op https://togg.com.tr

3 REACTIES

  1. Even een kijkje genomen op de website. Moet zeggen, autootje ziet er goed uit en met de kwaliteit zal het ook wel snor zitten. Alleen zit ik nu met 2 vragen: 1. Wie kan dit autootje in 2022 betalen in Turkije? 2. Hoe zit het met het aantal laadstations in Turkije?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!