login: wachtwoord: [wachtwoord kwijt - registreren]

Tweede Kamer akkoord met wijziging Remigratiewet

post thumbnail

De Tweede Kamer heeft vandaag ingestemd met het voorstel tot wijziging van de Remigratiewet. Na de invoering van de gewijzigde wet kunnen aanvragen tot uiterlijk 1 januari 2025 worden ingediend. Daarmee wordt de Remigratiewet uitgefaseerd.

De wet voor remigratie wordt zo aangepast dat er minder mensen voor in aanmerking voor komen. De minimumleeftijd voor de regeling gaat omhoog van 45 naar 55 jaar. De aanvragers moeten minimaal één jaar uitkeringsgerechtigd zijn en minimaal acht jaar in Nederland wonen (voorheen 3 jaar). Tot slot worden de reis- en transportkosten ook niet meer vergoed.

De invoering van de wijzigingen is 1 januari 2014. De Eerste Kamer moet nog akkoord gaan met het voorstel. Aldus de website van rijksoverheid.nl

Er zijn 13 reacties

Uğur Kılavuz

Dogrumu anladim.Hollanda dan TR ye kesin donus hakki 45 ten 55 e alindi ve 1 ocak 2014 ten sonra 55 yas sarti var

Gamze Celebi

Evet dogrudur bugun oylama vardi.

Ellie van der Laan

???? İets meer uitleg graag! Dit begrijpt niemand.

Ayşe Elliyaşa

I do NOT like.. had liever gehad dat het ‘versoepelt’ werd en dat de leeftijd werd vrijgegeven… :'(

hayret

had me verheugd om over 7 jaar terug te gaan vergoed en nu moet ik 17 jaar wachten pffff

Ahmet Erdogan

Voor zover ik weet is de leeftijdsgrens alleen va toepassing op een ieder waarbij de overheid hem/haar voorziet van een inkomen. Dus een ieder die denkt enigzins financieel onafhankelijk te zijn kan op ieder gewenst moment vertrekken.

Atila

mooi is dat
ik zat er over te dromen dat ik over 4 jaar terug naar Turkije kon vertrekken met een loontje nu moet ik alles hier laten en met niets gaan waar blijt dan mijn opgespaarde centen pencioen krijg je nog wel als het goed is maar AOW krijg je niet ik heb toch niet voor niets gewerkt 25-30 jaar dan moeten ze maar alles terug geven.hier heb je toch ook geen leven meer met de loontje van 1300 euro???????ergste is dat ik me helemaal niet thuis voel hier in nederland.

Topal

Nederlanders in Turkije,

Als zijnde een Turk durf ik niet te keren naar Turkije maar zie diverse Nederlanders naar Turkije verhuisd hebben. Dat is hartstikke tof van deze medelanders. Ik wens hun geluk en pret (wat wij hier in Nedarland niet hebben)in hun leven. :turk: :ned: :turk: :ned:

bekir

ik heb gehoord dat je geld krijgt als je teruggaat naar Turkije van NL. is dat waar? want het lijkt me sterkdat je geldkrijgt indien je het land verlaat met behoud van NL paspoort. Ik heb weet wel dat er een dergelijke regeling is voor mensen die hun NL paspoort inleveren.

Hollandadan tr ye kesin donus yapanlar NL den para aliyorlarmis holland apasaportunu vermeden bu dogrumu?

koekie

werd tijd dat dat afgeschaft wordt hier moet je ook werken tot je 65 waarom mogen die turken wel met 45 jaar met pensioen want 400 euro is gewoon een pensioen voor hun. is echt oneerlijk

LoL

waarom denk je dat nl stad die mensen terug stuur met een loon van 407 euro per mand.
wand 45 dan begin je hier en daar last van te krijgen :)
en als je hier blijf dan kost je te veel voor nl stad ziekte kosten en zo.
nl stad is echt niet dom he.
en wie weet over 10 jaar zeggen ze sorry we voeren een nieuwe wet in en halveren ze het bedrag :)ik hoop het niet voor die mensen die al weg zijn.maar 100% dat ze dat gaan doen. :turk:

deniz36

Jongens, ik dacht dat het om een bedrag van 600 euro ging maar nu hoor ik 400 euro. Daar kom je toch niet rond met dit geld.

A.Fadhlaoui

ik vind het dom van de tweede kamer om beslessing voor dit vreemd wet omhoog de leeftijd van 45 naar 55 en verblijven in nederland van 3 naar 8 is het logish ??//ik zie het niet als iemand naar zij eigen herkomstland terugkeer als hij of zij is 45 na drie jaar blijven helpt nederland om besparen veel geld kijk met een simpel rekeningviskunde hoe veel nederland betaalt voor deze mensen huur verzekering uitkeering en etc dus het is een maar fiasco better dat misschien leeftijd oomhoog mar voor de rest laat zoals het was 3jaar :twosome:

Plaats Reactie

Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of Abonneer jezelf op deze discussie zonder te reageren.

:zonnen: :yeeeh: :worship: :wop: :wink: :uncheer: :twosome: :turk: :tooth: :tongue: :smash: :shutup: :roll: :oops: :oo: :ned: :mrgreen: :loller: :lolflag: :lol: :lekker: :hup: :huh: :heet: :evil: :eten: :emo: :duivel: :cry: :clown: :cheer: :bwuh: :biertje: :P :D :?: :-| :-? :) :( :!: 8-O 8)