Home Nieuws Ondanks pandemie toch veel toeristen naar Antalya

Ondanks pandemie toch veel toeristen naar Antalya

0
6683
Foto: Pegasos Royal Antalya
Foto: Pegasos Royal Antalya

Met strikte veiligheids- en hygiënemaatregelen ontving de mediterrane badplaats Antalya in Turkije bijna 80.000 toeristen in de eerste twee weken van november.

Bekend om de unieke combinatie van prachtige stranden, luxe faciliteiten en rijke geschiedenis, is Antalya erin geslaagd haar plaats als toeristenbestemming toch voor een deel te behouden ondanks de COVID-19-pandemie.

Toeristen kunnen, volgens de regering, met een gerust hart op vakantie dankzij de extra maatregelen voor veilig toerisme. Door aan hoge veiligheidsnormen te voldoen dienen hotels in de regio een covid-certificaat bemachtigen om open te kunnen blijven.

Zelfs toen de temperatuur daalde met de naderende winter, verwelkomde Antalya 79.996 toeristen tussen 1 en 15 november. Onder deze bezoekers bevonden zich 56.470 Russen, 4.274 Duitsers en 4.104 Oekraïners.

Antalya heeft nu een kleine 3,4 miljoen bezoekers ontvangen in wat een van de moeilijkste jaren is geweest voor de wereldwijde toeristenindustrie.

Recep Yavuz, het hoofd van de toeristenwerkgroep in de regio, zei in een interview dat de stad ondanks alle virusverstoringen een goede opkomst heeft gezien. “Antalya is de enige stad ter wereld met meer dan 3 miljoen toeristen dit jaar”, zei hij.

Hoewel het toerismeseizoen dit jaar veel later begon, werd er toch een aanzienlijk aantal bezoekers behaald. “Dit bewijst dat vakantiegangers tevreden zijn met onze diensten en veiligheidsmaatregelen”, voegde hij eraan toe.

Voor Ülkay Atmaca, de voorzitter van de Turkse vereniging van professionele hotelmanagers, was het belangrijker om tijdens deze pandemie uberhaupt toeristen naar de stad te krijgen, dan het bezoekersaantal zelf.

“Dit jaar was een soort voorbereiding voor 2021. De maatregelen die we hebben getroffen en de ervaring die we hebben opgedaan, zullen van grote waarde zijn volgend jaar”, zei hij, eraan toevoegend dat de reserveringen voor 2021 al beginnen binnen te komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer zonder te reageren.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.