Home Nieuws Nederlanders vanaf 20 juni weer welkom in Turkije

Nederlanders vanaf 20 juni weer welkom in Turkije

0
3338

De Turkse badplaatsen zijn klaar om weer toeristen te kunnen ontvangen. Vanaf 20 juni zullen er weer commerciële vluchten uitgevoerd gaan worden tussen Nederland en Turkije.

Het Turkse luchtruim gaat op 10 juni al geleidelijk open voor internationale vluchten. Vanuit Nederland geldt echter een datum van 20 juni. Belgen kunnen vanaf 25 juni weer vliegen van en naar Turkije. Op de website van dailysabah is de volledige lijst met landen en data te bekijken.

Turkije schortte aanvankelijk 28 maart alle internationale vluchten op vanwege COVID-19-gerelateerde reisbeperkingen die wereldwijd waren ingevoerd.

COVID-19 certificering voor toerisme en horeca

Hotels, horeca, toeristische attracties en het openbaar vervoer zullen worden aangepast en worden gecertificeerd. Goedgekeurde bedrijven zullen herkenbaar zijn aan speciale stickers en borden bij de ingang. Er zal met name gecontroleerd gaan worden of de 1,5 meter afstandsregel, die in veel Europese landen geldt, goed gehandhaafd kan worden. Daarnaast worden er extra strikte maatregelen genomen met betrekking tot hygiëne.

Checkpoints en testen op luchthavens

Het ministerie van Volksgezondheid heeft 20 mei besloten dat de 14-daagse isolatieregel voor burgers die met chartervluchten vanuit het buitenland naar Turkije komen, na een onderzoek op luchthavens, verder op bestemming kan worden uitgevoerd. Dat betekent dus twee weken zelf-quarantaine op één dezelfde locatie.

Bij aankomst op een Turks vliegveld krijgen reizigers een snelle temperatuurcheck. Alleen bij koorts volgt ter plekke een uitgebreide coronatest. Volgens de minister is de uitslag van zo’n test binnen 1 uur bekend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in