Kolonisatie van Mars straks te ervaren in Turkse stad Kusadasi

0
6284

De gemeente van de Turkse stad Kusadasi heeft grote plannen om in de regio een “Mars-kolonie” op te zetten. Dat maakte de burgemeester van de stad bekend.

Altijd al op Mars willen wonen? Die ervaring moet straks in ieder geval mogelijk worden in de Turkse stad Kusadasi. De gemeente bereidt zich namelijk samen met een projectontwikkelaar voor om een echte “Mars-kolonie” op te zetten waar bezoekers ook kunnen verblijven. Op die manier moeten aardbewoners het gevoel krijgen dat ze echt over de Rode Planeet lopen.

Kusadasi is al een bekende toeristische vakantiebestemming en populaire terminal van vele internationale cruiseschepen. Volgens de burgemeester van de stad, Ömer Günel, wil de stad zich meer gaan richten op jonge toeristen die op zoek zijn naar alternatieve vakanties. De gangbare zon-, zee- en strandvakanties zijn volgens hem onder de jongeren niet meer zo populair als vroeger. De voorkeur lijkt steeds vaker uit te gaan naar nieuwe uitstapjes met een unieke ervaring.

Binnen het nieuwe Mars-project moet alles tot in de details uitgewerkt worden. Van landbouwprojecten tot onderzoeksvoorzieningen. Daarnaast komt er een faciliteit met een speciale simulator waar astronaut trainingen gevolgd kunnen worden. De “Mars-kolonie” zal tevens plaats moeten bieden aan passende attracties met een wetenschappelijk thema en een hotel. Bezoekers krijgen tot slot de mogelijkheid om daadwerkelijk speciale astronautenvoeding te nuttigen.

Günel voegde er aan toe het project voor te willen leggen aan oprichter en CEO van ruimtetransportbedrijf SpaceX, Elon Musk. Ook zijn er al gesprekken geweest met de beroemde wetenschapper Martin Halliwell, die volgens de burgemeester erg geïnteresseerd is in het project.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!