Home Tips Auto huren

Auto huren

5
3017

Er zijn veel arrangementen te boeken waarbij de huur van een auto is inbegrepen. Bedenk wel dat de dekking van zo’n verzekering die hier bij zit erg minimaal is en dat je bijna altijd zelf aansprakelijk bent voor schade aan derden. Bij het afsluiten van zo’n huurcontract moet je dus altijd vragen hoe de dekking is geregeld, zodat je nog zelf kunt bijverzekeren als dit nodig is. Soms is het ook slim om een internationale reis- en kredietbrief aan te vragen. Mocht je betrokken raken bij een ongeval, dan sta je er niet alleen voor. Meer informatie hierover kun je op de website van de ANWB vinden.

De naam Internationale Reis- en Kredietbrief (IRK) is gewijzigd in Wegenwacht Europa Service exclusief Nederland. Voor meer informatie zie: ANWB.

Kosten

De huurprijs van een auto is bij een degelijk bedrijf in Turkije niet veel goedkoper dan in Nederland. De prijs van benzine is soms zelfs hoger dan in Nederland.

Eigen vervoer

Wil je met je eigen auto of de auto van iemand anders vanuit Nederland zelf de reis naar Turkije gaan maken? Kijk dan hier: Met de auto naar Turkije

5 REACTIES

 1. Een wagen huren om bezienswaardigheden in Turkije te bezoeken is goedkoop en makkelijk. Zorg wel dat je goed verzekerd in de wagen stapt, boek bij je reisagent ter plaatse daarvoor. Anders loop je het risico dat je onaangenaam verrast wordt bij schade of een ongeval. De lokale autoverhuurders zijn altijd goedkoper, dit om klanten te lokken, je zit dan ook wel met een minimum verzekering opgescheept. Geef nooit je visa creditkaart in handen van de verhuurders want ze noteren alles, je naam, kaartnummer en 3 cijfers-code achteraan. Zo kunnen ze nadien bij schade aan de wagen zonder je toestemming geld van je rekening halen. Met je handtekening op het verhuurformulier hebben ze voldoende. Zeg gewoon dat je geen creditkaart bij hebt en betaal de huursom contant. Dit zijn mijn ervaringen na meer dan 20 reizen naar Turkije. :turk:

 2. Yuce rent a car antalya!

  Ik raad je aan om gebruik te maken van Yuce rent a car. Wij gaan in maart voor 10 dagen naar Antalya. Ik ben al een aantal jaren klant bij Yuce en moet eerlijk zijn, ben er zeer tevreden met de service en auto’s. Ik heb een laatst een 2015 model Linea gekregen en zal deze dit jaar ook gaan huren

  Zeer vriendelijke medewerkers en een top service raad het ook zeer zeker aan!

 3. Ik ga in het voorjaar voor de 2e keer een auto huren in Trabzon voor een rondtoer. Maar nu wil ik dit keer ook naar Georgië. Weet iemand of ik met deze huurauto de grens over mag of dat ik daar speciale papieren voor moet hebben.Met de verhuurder kom ik er niet uit, ze spreken nauwelijks Engels.

 4. Heeft een van jullie ervaringen met Hertz, Avis of Snappcar?

  Zelf kan ik snappcar niet aan of afraden.

  IK Ben er meerdere keren mee naar turkije geweest. Je kunt bij snappcar gewoon in Nederland een auto huren bij ee particulier, bij wijze van spreken gewoon bij je buurman. De ervaring hangt dus ook deels af van de individuele verhuurder.

  Nou heb ik, moet ik zeggen wel een paar aparte verhuurders gehad.

  Verder heb ik de vraag of jullie ervaringen hebben met hart autoverhuur.http://hartautoverhuur.nl/

  Ik woon in Rotterdam en hart zit ook in Rotterdam. Nou wil ik dus graag straks weer naar turkije, maar daarvoor wil ik er met de auto heen.

  Ik vind dat altijd gezegd moet worden, de heenreis is de helft van de vakantie.

  Maar goed, vandaar de vraag of een van jullie wel eens daar een auto heeft gehuurd.

  iK Hoor graag van jullie,

  Jan v. W.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!