login: wachtwoord: [wachtwoord kwijt - registreren]
plaatsheader

Het voormalige vissersdorpje Side ligt heel aantrekkelijk op een schiereiland. Een strategische locatie dus, en Side was in een ver verleden dan ook een uitvalsbasis voor zeepiraten. Ook was het een centrum van slavenhandel. In de omgeving liggen sinaasappelboomgaarden, katoenplantages en bloementuinen. Het strand is prachtig en het centrum sfeervol.

Een van de stranden in Side

Een van de stranden in Side

Side biedt niet alleen zon, zee, strand en vermaak; het is een waar openluchtmuseum. Bij het naderen van Side zie je al meteen het Romeinse theater. Niet in dezelfde goede staat als dat van Aspendos (zie Antalya), maar niet minder imponerend. In de 4de eeuw werd de achterkant van dit theater onderdeel van de stadsmuur.

Het kunst- en cultuurfestival van Side

Vanaf de stadspoort liep een zuilenboulevard naar de vroegere haven. Daar vind je ruïnes van de tempel van Athena en Apollo, waarvan nog enkele zuilen overeind staan. Vooral bij zonsondergang een schitterend gezicht!

Door de rijke historie van het gebied is een bezoek aan het Archeologisch Museum een must. In de omgeving van Side zijn veel belangrijke opgravingen gedaan en het resultaat daarvan zie je in het museum. Het is gevestigd in een voormalig Romeins badhuis. Aan de inrichting van het gebouw is goed de overeenkomst te zien tussen de oude thermen en traditionele Turkse badhuizen.

Jaarlijks is er in Side een groot kunst- en cultuurfestival, dat duizenden bezoekers trekt.

Voor gezinnen met kinderen is Side ideaal, omdat het strand er zeer geleidelijk afloopt. Daarnaast zijn er veel mogelijkheden voor actief vakantieplezier: paardrijden, jeeptochten en natuurlijk diverse watersporten. De rivieren Köprüçay, Manavgat en Dragon zijn uitermate geschikt voor avontuurlijke raftingtochten. (voorbeginners)

De variatie van hotels in Side is ook enorm. Van grote all-inclusive hotels tot kleine appartementen en hostels. Ook vind je er strakke moderne bouwwerken en daarnaast weer kleine en met planten begroeide hotels.

Neptun Hotel in Side

Neptun Hotel in Side

Momenteel is het een archeologische vindplaats stammend uit de Hellenistische en Romeinse tijd in Turkije, gelegen in de regio Pisidië, 110 km ten noorden van Antalya. Sagalassos is gelegen aan de voet van het Aglasungebergte, vlakbij de gelijknamige gemeente.. Lees verder »

The Green Canyon is een groot stuwmeer gelegen tussen de bergen vlakbij Manavgat en heeft zijn naam te danken aan de natuurlijke rots omgeving en het mooie groene water. The Green Canyon ligt ongeveer 18 km stroomopwaarts de Manavgat.. Lees verder »

1 maart 2010 |

by Tinasor

1 maart 2010 |

by Fozzy1000

1 januari 2010 |

11 januari 2017 |

Voor mensen die houden van luxe ultra all-inclusive vakanties in 5-sterren hotels is er goed nieuws. Dit jaar gaan er weer gloednieuwe resorts open in Turkije. Wij hebben de meest opvallende op een rijtje gezet. Turkije blijft een enorm populaire vakantiebestemming... Lees verder »

17 juli 2013 |

Rond het begin van de crisis hebben traditionele vakantielanden als Frankrijk en Spanje een krimp gezien in het aantal toeristen dat een bezoek brengt aan deze landen. In 2009 is in Spanje de omvang van de toeristenstroom bijvoorbeeld gekrompen.. Lees verder »

11 juni 2013 |

Hoewel de aanhoudende protesten het toerisme in Turkije enigszins terugdringen, kent het land al jarenlang een gigantische groei van de toeristische sector. Met name kustplaatsen aan de Turkse Rivièra als Lara, Side, Belek en Alanya barsten het grootste gedeelte.. Lees verder »

13 september 2012 |

Men verwacht dat er in 2013 wel 300.000 Polen naar Antalya en omgeving zullen komen voor een culturele vakantietrip, zo schrijft de Turkse krant Sabah. De afgelopen twee jaar hebben Poolse tour-organisaties extra inspanningen verricht om Antalya’s culturele en.. Lees verder »

30 juni 2012 |

In het prachtige vakantiegebied Side in Antalya is een vijf sterren hotel geopend alleen voor stelletjes. Het is dan ook het eerste 18+ hotel van Turkije. Het nieuwe hotel heet Commodore Elite Suites & Spa en is alleen toegankelijk.. Lees verder »

6 juli 2011 |

De Turkse badplaats Dalyan komt als beste strandbestemming van Europa uit de bus. Zo blijkt uit gezamenlijk onderzoek van vakantiebeoordelingssite Zoover en weerbedrijf WeerOnline, waarbij gekeken werd naar duizenden beoordelingen van stranden, de plaatselijke weersomstandigheden en de waardering van.. Lees verder »

18 december 2010 |

Wat zijn de populairste buitenlandse bestemmingen voor Nederlanders deze winter? Uit onderzoek van Zoover blijkt dat Nederland op dit moment vooral op zoek is naar zon en ontspanning. Vijf steden voeren de Zoover zoeklijst aan. Turkije ‘levert’ er twee,.. Lees verder »

Helaas zijn er nog geen columns over Side geplaatst. Heb jij een column met betrekking tot Side die je hier wilt plaatsen? Neem dan snel contact met ons op.

12 maart 2011 |

Gee woont sinds 2009 in Turkije. Ze leerde daar tijdens een vakantie haar man kennen en besloot dat ze niet meer terug naar Nederland wilde. Ze is daar in Side in een duikcentrum gaan werken. Inmiddels hebben ze daar.. Lees verder »

Copyright © 2009-2015 Nederlanders in Turkije - All rights reserved