login: wachtwoord: [wachtwoord kwijt - registreren]
plaatsheader
Een van de vele discotheken in de Barstreet van Marmaris

Een van de vele discotheken in de Barstreet van Marmaris

De sfeervolle badplaats Marmaris ligt in een grote kristalheldere baai en is een van de populairste vakantiebestemmingen onder de Nederlandse en Turkse jongeren.

Naast een leuk strand met diverse watersport faciliteiten biedt Marmaris namelijk een bruisend uitgaansleven met vele leuke bars en discotheken waar elke nacht gefeest wordt tot vroeg in de ochtend. Zo is er zelfs een straat aanwezig waar eigenlijk niets anders te vinden is dan discotheken en cafe’s (Barstreet). Uiteraard is ook aan de Hollanders gedacht die het thuisfront toch wel een beetje missen, namelijk Feestcafé Rembrandt. De bekende Nederlandse Skihut, maar dan in Turkije.

Marmaris gezien vanaf de berg

Marmaris gezien vanaf de berg

Niet alleen jongeren kunnen hier goed terecht voor een onvergetelijke vakantie, ook voor ouderen is er genoeg te beleven. Marmaris heeft namelijk meerdere centra. Zo is er een centrum aanwezig waar de bazaar, de haven en de boulevard voor ieder wat wils heeft. De baai loopt van de haven tot de aan badplaats Icmeler en bestrijkt zo’n 9 kilometer. Je kunt natuurlijk kiezen om heel de dag lekker te luieren op het strand met een cocktail of ander drankje in de hand, of je kunt deelnemen aan verschillende excursies en activiteiten.

Marmaris heeft een van de grootste jachthavens van het hele Egeïsche kustgebied. Hier zie je vele luxe schepen en plezierjachten liggen.

Marmaris by Night

Marmaris by Night

Het natuurbeschermingsgebied Köyceğiz-Dalyan is een beschermd landschap in de Turkse provincie Muğla. Het heeft een oppervlakte van 461 km2 en omvat de districten Dalyan, Köyceğiz, Toparlar en Beyobaşı. In het gebied liggen 17 nederzettingen. De twee belangrijkste hiervan zijn.. Lees verder »

Icmeler is een populair vakantieoord dat ongeveer op 5 kilometer afstand ligt van Marmaris. Het heeft inmiddels ook een eigen gemeente. De baai van Icmeler ligt op het schiereiland Datcha. De stad is aan drie zijden omgeven door dennenbossen... Lees verder »

Cleopatra eiland is een eiland gelegen in de baai van Gokova. Het heeft een van de mooiste stranden van Turkije. Het fijne zand werd voor Cleopatra vanuit Egypte hierheen gebracht. Ook kan men nog wat ruines van de oude.. Lees verder »

17 februari 2010 |

CindyvanVugt bedankt voor het insturen van deze video!

17 februari 2010 |

Travelfacts Marmaris met de mooie Renate Verbaan. In samenwerking met GOGO Jongerenreizen.

6 januari 2015 |

Terwijl er deze winter in grote delen van Turkije nog steeds huizen worden verwarmd met een kolenkachel, is de Turkse badplaats Marmaris inmiddels al 30 jaar vrij van kolendampen. De gemeente van Marmaris voerde in 1984 in overleg met.. Lees verder »

15 september 2014 |

Het is voor Nederlanders in Turkije dit najaar mogelijk om, op bepaalde data op afspraak, een Nederlands paspoort aan te vragen bij een van de Nederlandse Honoraire Consulaten in Turkije De volgende data zijn vastgesteld: Izmir in de week.. Lees verder »

16 juni 2014 |

De gouverneur van de toeristische badplaats Marmaris heeft in samenwerking met de afvaardiging van taxichauffeurs een nieuw regelement ondertekend, dat bijdrage moet leveren aan een betere service van het openbaar vervoer in de regio. Marmaris, vooral populair onder jongeren, staat bekend om zon,.. Lees verder »

30 augustus 2013 |

Binnenkort is het mogelijk op een afgelegen Turks eiland in een kerk trouwen die er al 1800 jaar staat. De orthodoxe kerk op het eilandje Kameriye voor de kust van Marmaris wordt in gereedheid gebracht om er huwelijken in.. Lees verder »

10 december 2012 |

Momenteel wordt er hard gewerkt om het helende thermale water in de plaats İçmeler, gelegen naast Marmaris, aan te bevelen bij toeristen. Het water wordt verondersteld om sommige vrouwenkwalen te genezen en rimpels en cellulitis te verminderen. Men wil.. Lees verder »

6 november 2012 |

Ook in het toeristische Marmaris begint het langzaamaan zichtbaar herfst te worden. Toch is het stadje ook in dit jaargetijde nog aantrekkelijk voor toeristen die er tijdens hun cruisereis een stop maken. Het luxe cruiseschip de MSC Armonia, dat.. Lees verder »

5 juni 2012 |

Het all-inclusive concept dat bij een hoop boottochten in Marmaris is te boeken en waarbij je onbeperkt kunt eten en drinken voor een vaste prijs, gaat verdwijnen. Dit maakte de voorzitter van de vereniging van eigenaren voor vaartuigen in.. Lees verder »

Helaas zijn er nog geen columns over Marmaris geplaatst. Heb jij een column met betrekking tot Marmaris die je hier wilt plaatsen? Neem dan snel contact met ons op.

28 april 2011 |

Toen ik enkele jaren geleden voor het eerst voet op Turkse bodem zette voor een zomervakantie, was dat onder het weinig eerbiedige mom van ´als je het écht niet meer weet, kan je altijd nog naar Turkije´. Ik was.. Lees verder »

22 januari 2011 |

Emigreren is voor vele mensen een droom, sommige mensen maken van die droom werkelijkheid. Zo heb ook ik de stap genomen om mijn koffers te pakken en te vertrekken naar mijn grote liefde in Turkije. Wonen in een land.. Lees verder »

Copyright © 2009-2015 Nederlanders in Turkije - All rights reserved