Kusadasi

0
De Kervansaray in Kusadasi

Turkije als zon, zee en strand bestemming is te ervaren in Kusadasi, gelegen aan de kust tussen Izmir en Bodrum.

Ligging

Kusadasi ligt aan een mooie baai in de Egeïsche zee met mooie stranden en daarmee een goede plek voor een zorgeloze strandvakantie. Kusadasi staat eigenlijk model voor vele andere badplaatsen in Turkije: luxe hotels en appartementencomplexen met uitzicht op zee, een gezellig centrum dat gedomineerd wordt door een oude, pittoreske vissershaven en een wandelpromenade of boulevard. Daar omheen kleine, smalle straatjes met talloze winkeltjes en restaurants. Een turkse scheerbeurt is bijvoorbeeld een belevenis op zich.

Kusadasi Boulevard
Kusadasi Boulevard

Zoals bijna overal in Turkije, vind je in Kusadasi een standbeeld van de vader van het moderne Turkije, Mustafa Kemal. Ofwel: Atatürk.

Kusadasi is daarnaast een geliefde aanleghaven voor cruiseschepen en voor de kust van de badplaats ligt een fraai vogeleiland. Het Griekse eiland Samos ligt op een steenworp afstand en is ook zeker een bezoekje waard.

Winkelen

Kusadasi staat heel erg bekend om haar gezellige winkelstraatjes. De straten zijn allemaal erg leuk versierd en de winkeltjes zijn eigenlijk tot vroeg in de ochtend nog open. Vroeger waren de verkopers nogal opdringerig en trokken elke toerist letterlijk de winkel in. Sinds een paar jaar is dit ten strengste verboden en kan een winkelier zijn winkel voor een paar dagen sluiten als deze zich niet aan de regels houdt. Met deze leuke winkelstraatjes, gezellige cafés en terrasjes is Kusadasi bij uitstek een van de gezelligste badplaatsen van Turkije.

Winkelstraatje in Kusadasi in de avond
Winkelstraatje in Kusadasi in de avond