login: wachtwoord: [wachtwoord kwijt - registreren]
plaatsheader

De Kervansaray in Kusadasi

Turkije als zon, zee en strand bestemming is te ervaren in Kusadasi, gelegen aan de kust tussen Izmir en Bodrum.

Ligging

Kusadasi ligt aan een mooie baai in de Egeïsche zee met mooie stranden en daarmee een goede plek voor een zorgeloze strandvakantie. Kusadasi staat eigenlijk model voor vele andere badplaatsen in Turkije: luxe hotels en appartementencomplexen met uitzicht op zee, een gezellig centrum dat gedomineerd wordt door een oude, pittoreske vissershaven en een wandelpromenade of boulevard. Daar omheen kleine, smalle straatjes met talloze winkeltjes en restaurants. Een turkse scheerbeurt is bijvoorbeeld een belevenis op zich.

Kusadasi Boulevard

Kusadasi Boulevard

Zoals bijna overal in Turkije, vind je in Kusadasi een standbeeld van de vader van het moderne Turkije, Mustafa Kemal. Ofwel: Atatürk.

Kusadasi is daarnaast een geliefde aanleghaven voor cruiseschepen en voor de kust van de badplaats ligt een fraai vogeleiland. Het Griekse eiland Samos ligt op een steenworp afstand en is ook zeker een bezoekje waard.

Winkelen

Kusadasi staat heel erg bekend om haar gezellige winkelstraatjes. De straten zijn allemaal erg leuk versierd en de winkeltjes zijn eigenlijk tot vroeg in de ochtend nog open. Vroeger waren de verkopers nogal opdringerig en trokken elke toerist letterlijk de winkel in. Sinds een paar jaar is dit ten strengste verboden en kan een winkelier zijn winkel voor een paar dagen sluiten als deze zich niet aan de regels houdt. Met deze leuke winkelstraatjes, gezellige cafés en terrasjes is Kusadasi bij uitstek een van de gezelligste badplaatsen van Turkije.

Winkelstraatje in Kusadasi in de avond

Winkelstraatje in Kusadasi in de avond

Adaland is een groot waterpretpark in Kusadasi. Het park is verdeeld in 3 verschillende delen. Het Aquapark, Het Dolphinpark waar je ook met dolfijnen kunt zwemmen en het Seapark. Er zijn verschillende eettenten en er is overal muziek. Ook.. Lees verder »

Deze bazaar is één van de oudste en grootste winkelcentra in Turkije. Eeuwen geleden in het jaar 1461 liet Sultan Mehmet II de eerste bazaar van hout bouwen. Na verschillende branden en verwoestingen werd de bazaar gereconstrueerd in 1894... Lees verder »

De Oriënt Bazaar, vrij dicht bij de Balikci Limani (haven), is een orientaals shoppingcenter net zoals zijn naam klinkt. Samen met de Grand Bazaar, is dit één van de meest populaire winkelcentra van Kusadasi. Kleine en grote winkeltjes keurig.. Lees verder »

10 mei 2010 |

8 februari 2010 |

Kort en informatief filmpje uit 2009 over Kusadasi door Oad Reizen.

30 januari 2010 |

Filmpje van Ladies Beach in Kusadasi.

11 januari 2017 |

Voor mensen die houden van luxe ultra all-inclusive vakanties in 5-sterren hotels is er goed nieuws. Dit jaar gaan er weer gloednieuwe resorts open in Turkije. Wij hebben de meest opvallende op een rijtje gezet. Turkije blijft een enorm populaire vakantiebestemming... Lees verder »

7 juli 2015 |

De Turkse havens hebben het dit jaar weer wat drukker. In de eerste 5 maanden van 2015 steeg het aantal toeristen dat met een cruise naar Turkije kwam met 22,6 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. In de eerste 5.. Lees verder »

28 april 2015 |

Ege Ports, de haven in het toeristische Kusadasi, zal binnen een jaar tijd omgebouwd gaan worden tot een milieuvriendelijke eco-haven. De haven in Kusadasi is een zeer populaire toeristische aanmeerplaats voor cruiseschepen vanuit de hele wereld. Meer dan 40.. Lees verder »

8 januari 2015 |

De West-Turkse badplaats Kusadasi is reeds een aantal jaar bekend bij het grote vakantiepubliek. Als gevolg van het stijgende aantal toeristen dat jaarlijks zijn vakantie viert in Turkije worden er elk jaar in zo goed als alle Turkse badplaatsen.. Lees verder »

11 augustus 2013 |

De populaire Turkse kustplaats Kusadasi, gelegen in de provincie Aydin, heeft tijdens de feestdagen na de Ramadan enorme drukte meegemaakt. In de stad, waar in de winter zo’n 90.000 mensen wonen, vertoefden de afgelopen dagen naar schatting 1 miljoen mensen... Lees verder »

28 oktober 2012 |

Met gemiddelde temperaturen van 25 graden Celsius, kunnen toeristen in Kuşadası ook deze herfst nog lekker genieten van het aangename weer. In Kuşadası is de zomer nauwelijks merkbaar overgegaan in de herfst. Het zeewater is nog altijd 22 graden.. Lees verder »

29 mei 2012 |

Dinsdag kwamen er 10.000 bezoekers aan in Kusadasi, verdeeld over 8 verschillende cruiseschepen. De ‘Le Lavant’, ‘Saga Ruby’, ‘Silver Wind’, ‘Princess Danea’, ‘Wind Spirit’, ‘Orient Queen’, ‘Panorama’ en ‘Riviera’. Het was de eerste keer dat alle 8 cruiseschepen tegelijkertijd.. Lees verder »

Helaas zijn er nog geen columns over Kusadasi geplaatst. Heb jij een column met betrekking tot Kusadasi die je hier wilt plaatsen? Neem dan snel contact met ons op.

Helaas zijn er nog geen verslagen over Kusadasi geplaatst. Heb jij een verslag met betrekking tot Kusadasi die je hier wilt plaatsen? Neem dan snel contact met ons op.

Copyright © 2009-2015 Nederlanders in Turkije - All rights reserved