login: wachtwoord: [wachtwoord kwijt - registreren]
plaatsheader

Kemer, van oorsprong een klein vissersdorpje, is gelegen aan de voet van het reusachtige Taurusgebergte en omringd door pijnboombossen. Kemer is door de jaren heen uitgegroeid tot een prachtig, indrukwekkend vakantieoord met een moderne jachthaven, gezellige barretjes, restaurants en exclusieve boetiekjes.

Bootjes in Kemer

Bootjes in Kemer

Mensen die houden van winkelen kunnen hier dan ook hun hart ophalen aan de grote verscheidenheid in winkels. Alles is er te vinden; kleding, goud, tapijten, kunst, leer en ga zo maar door.

Kemer ligt in de provincie Antalya. De stad is gelegen op 45 kilometer afstand van het centrum van Antalya.

De stad is een erg toeristische stad. Kemer telt 17.000 inwoners. In het hoogseizoen loopt dit aantal op tot boven de 100.000. De stad is erg Europees getint en is gelegen in één van de rijkere streken van Turkije.

In het centrum van Kemer

In het centrum van Kemer

Çıralı is een rustig kustplaatsje in het district Kemer, 90km ten westen van Antalya. Hoewel het plaatsje algemeen bekend is onder de naam Çıralı köyü hoort het bij Ulupınar Köyü, bekend om haar restaurantjes aan de riviertjes die het.. Lees verder »

Momenteel is het een archeologische vindplaats stammend uit de Hellenistische en Romeinse tijd in Turkije, gelegen in de regio Pisidië, 110 km ten noorden van Antalya. Sagalassos is gelegen aan de voet van het Aglasungebergte, vlakbij de gelijknamige gemeente.. Lees verder »

The Green Canyon is een groot stuwmeer gelegen tussen de bergen vlakbij Manavgat en heeft zijn naam te danken aan de natuurlijke rots omgeving en het mooie groene water. The Green Canyon ligt ongeveer 18 km stroomopwaarts de Manavgat.. Lees verder »

9 augustus 2012 |

Nog lang niet alle stranden van Turkije waar de met uitsterven bedreigde Caretta Caretta schildpad haar eieren legt, worden goed beschermd. Maar gelukkig wel het Olympos strand en het Çıralı strand, waar de net uitgekomen schildpadjes aan hun gevaarlijke.. Lees verder »

28 juni 2012 |

Turkije is de laatste tijd flink aan het investeren in themaparken. Zo werder er bijvoorbeeld het afgelopen jaar nog aantal enorm grote aquaria geopend. Dit keer is Antalya aan de beurt, in het Göynük district van Kemer opende het.. Lees verder »

6 juli 2011 |

De Turkse badplaats Dalyan komt als beste strandbestemming van Europa uit de bus. Zo blijkt uit gezamenlijk onderzoek van vakantiebeoordelingssite Zoover en weerbedrijf WeerOnline, waarbij gekeken werd naar duizenden beoordelingen van stranden, de plaatselijke weersomstandigheden en de waardering van.. Lees verder »

29 mei 2011 |

Meer dan een derde van de percelen gekocht door buitenlanders in Turkije bevindt zich in Antalya. Volgens recent onderzoek van ATSO blijft Antalya hiermee de thuisbasis van de meeste buitenlanders in Turkije. Ongeveer 33,6 procent van het totaal aantal.. Lees verder »

Helaas zijn er nog geen columns over Kemer geplaatst. Heb jij een column met betrekking tot Kemer die je hier wilt plaatsen? Neem dan snel contact met ons op.

Helaas zijn er nog geen verslagen over Kemer geplaatst. Heb jij een verslag met betrekking tot Kemer die je hier wilt plaatsen? Neem dan snel contact met ons op.

Copyright © 2009-2015 Nederlanders in Turkije - All rights reserved