login: wachtwoord: [wachtwoord kwijt - registreren]
plaatsheader

Erzurum is de hoofdstad van de gelijknamige provincie Erzurum. De stad heeft 550.569 inwoners (in 2010). Erzurum ligt 190 kilometer ten oosten van Erzincan en 1300 kilometer ten oosten van Istanbul, op een hoogvlakte op 1950 meter boven zeeniveau. Door deze hoogte kent Erzurum het meest ruige klimaat van heel Turkije. De zomers zijn kort en heet, terwijl de winters erg koud en sneeuwrijk zijn. In oktober valt de eerste sneeuw al.

Er kan veel sneeuw vallen in Erzurum

Er kan veel sneeuw vallen in Erzurum

Atatürk Universitesi

Een belangrijke bron van inkomen en economische activiteiten is vooral te danken aan de grote Atatürk University in Erzurum. Deze universiteit is opgericht in 1950 en is inmiddels één van de grootste universiteiten van Turkije met meer dan 40.000 studenten.

Ataturk University Erzurum Campus

Ataturk University Erzurum Campus

Voor meer foto’s van de campus en alle verschillende faculteiten kun je terecht bij deze fotogalerie van de universiteit.

Wintersport

Het wintersport toerisme is in Erzurum ook heel erg in opkomst. Nog geen 10km vanaf het centrum van Erzurum ligt de berg Palandöken. Meer informatie over wintersport en Palandöken vind je hier: http://www.nederlandersinturkije.nl/turkije/wintersport/

Palandoken Erzurum Wintersport

Palandoken Erzurum Wintersport

Winter Universiade 2011 in Erzurum

De Winter Universiade is een internationaal multisportevenement, georganiseerd voor universiteitsstudenten. Het evenement wordt georganiseerd door de International University Sports Federation (FISU). De naam is een combinatie van de woorden “Universiteit” en “Olympiade”. De Universiade wordt om de twee jaar gehouden. Aan het programma nemen ongeveer 3500 studenten deel. De sporten zijn: alpineskiën, langlaufen, skispringen, Noordse combinatie, kunstschaatsen, ijshockey, shorttrack (schaatsen), biatlon, snowboarden, langebaanschaatsen en curling.

Geschiedenis

De eerste naam van de stad was Theodosiopolis, naar de Romeinse keizer Theodosius II. De stad werd omstreeks het jaar 415 gesticht, toen de Byzantijnen het gebied veroverden. Toen in de tiende eeuw de Turken het gebied veroverden kreeg de stad de naam Erzen. Maar doordat er meerdere steden met die naam bestonden leidde dat tot verwarring. Daarom werd het woord Rum toegevoegd, waarmee men wilde aanduiden dat het hier ging om Erzen gelegen in het Romeinse gebied: Erzen al-Rum.

Hoewel de stad gelegen was in een bar klimaat met een lange winter en er in het gebied veel aardbevingen voorkwamen, ontwikkelde de stad zich tot een belangrijke halte in de zijderoute van Perzië naar de Zwarte Zee. Vanaf de 15e eeuw won de scheepsvaart echter aan belang, en stagneerde de groei van Erzurum.

Erzurum samengevat in foto’s

De Çifte Minareli Medrese is een erg beroemd monument en cultureel symbool in de Turkse Stad Erzurum. Het is een uniek stukje bouwkunde uit 13e eeuw in de tijd van de Seltsjoeken. De Çifte Minareli Medrese was gebouwd als.. Lees verder »

De Rüstem Paşa Han is een grote overkoepelende markt in Erzurum die vroeger werd gebruikt door marktlieden om te schuilen voor de strenge winters.

Deze moskee in Erzurum is gebouwd in 1179 en is de oudste van de stad. De moskee heeft erg veel te verduren gehad. Oorlogsgeweld en natuurgeweld hebben de moskee zwaar daarom ook zwaar beschadigd. In 1939 vond er tevens.. Lees verder »

30 januari 2011 |

Deze week is in Erzurum de Universiade 2011 Winterspelen van start gegaan. Heb je de mooie openingsceremonie gemist? Bekijk hem hier dan volledig terug!

14 oktober 2010 |

De kosten: 11 Miljard Euro.

5 maart 2010 |

Door: RickSteves

5 maart 2010 |

Door: TaknyosP

26 mei 2015 |

De Turkse regering wil in 2018 ongeveer 1,5% van alle studenten wereldwijd die in het buitenland studeren naar Turkije trekken. Dit blijkt uit een rapport van het International Student Research Project. De Turkse regering wil in 2018 minimaal 100.000 buitenlandse studenten huisvesten die een universitaire opleiding.. Lees verder »

10 december 2013 |

Hoewel het in sommige delen van Turkije nog steeds zonnig is en de thermometer temperaturen van 12 tot 15 graden aangeeft, is er ook een strenge winter aan de gang in de meer oostelijk gelegen steden van het land... Lees verder »

6 december 2012 |

Delen in het oosten van Turkije werden vandaag getroffen door koud weer en sneeuwval. Een aantal provincies in het oosten van Turkije werden donderdag geteisterd door zware sneeuwval. In Erzurum daalde de temperatuur tot wel acht graden onder nul... Lees verder »

6 november 2012 |

In de provincie Erzurum wordt op een hoogte van 2.349 meter, een 6,2 kilometer lange tunnel gegraven door de bergen heen. In het gebied waar de tunnel wordt gegraven, bevindt zich al de Dallıkavak weg, maar deze is tijdens.. Lees verder »

26 mei 2012 |

Nadat de dag afgelopen vrijdag zonnig startte in Erzurum begon het ’s middags te regenen en tegen de avond ging het zelfs geheel onverwachts sneeuwen. Veel mensen keken verbaasd op hoe het zo aan het einde van de maand.. Lees verder »

16 mei 2012 |

Shale gas, dat de VS, ’s werelds grootste importeurs, tot exporteurs heeft gemaakt, zou een nieuwe bron van hoop zijn voor Turkije. TPAO heeft er namelijk drie verschillende regio’s gevonden met aanzienlijke schaliegas-benzine reserves. De baanbrekende schaliegas methode, die.. Lees verder »

22 april 2012 |

In Nederland en andere Europese landen is het al doodgewoon geworden, de bereden politie. Deze agenten te paard beginnen nu ook in Turkije onderdeel van het straatbeeld te worden. Erzurum is deze maand begonnen met het inzetten van de.. Lees verder »

Helaas zijn er nog geen columns over Erzurum geplaatst. Heb jij een column met betrekking tot Erzurum die je hier wilt plaatsen? Neem dan snel contact met ons op.

Helaas zijn er nog geen verslagen over Erzurum geplaatst. Heb jij een verslag met betrekking tot Erzurum die je hier wilt plaatsen? Neem dan snel contact met ons op.

Copyright © 2009-2015 Nederlanders in Turkije - All rights reserved