login: wachtwoord: [wachtwoord kwijt - registreren]
plaatsheader

Denizli is de hoofdstad en tevens hoofdstadsdistrict van de gelijknamige provincie Denizli in Turkije. De stad ligt in het zuidwestelijke deel van Klein-Azië, te midden van hoge bergen. In 2007 had de stad 387.000 inwoners.

Er is een treinverbinding tussen Denizli en steden als Izmir, Istanbul en Ankara.

Al sinds de chalcolitische tijd was er een nederzetting bij Denizli. In 1710 en 1899 werd de stad verwoest door aardbevingen. De laatste decennia heeft de stad een sterke industriële groei doorgemaakt.

Het oude Laodicea lag noordelijk van de stad Denizli. Het wordt dan ook wel Denizli-Ladik genoemd: Ladik is afkomstig van Laodikaia (Laodicea). De stad lag op de handelsroute tussen het oosten en het westen.

Denizli Centrum Fontein en Gemeente

Denizli Centrum Fontein en Gemeente

Niet ver ten noorden van Denizli ligt een andere archeologische site: Hiërapolis, het tegenwoordige Pamukkale.

De Nederlandse stad Almelo is partnerstad van Denizli.

In dit met warm bronwater gevulde zwembad kun je heerlijk zwemmen tussen zuilen en gesteente uit het oude Hiërapolis.

Hiërapolis, vlak bij Pamukkale, is een archeologische vindplaats dat ten noorden van de stad Denizli ligt. Het is een toeristische trekpleister dat dagelijks veel bezoek krijgt. Geschiedenis De stad werd gesticht door Koning Eumenes II in het jaar 190.. Lees verder »

Pamukkale betekent letterlijk vertaald “Wattenkasteel” of “Katoenkasteel” en is een van de interessantste natuurverschijnselen van Turkije. Pamukkale ligt ten noorden van de stad Denizli. Sprookjesachtig ogende, sneeuwwitte kalksteenterrassen zijn gevuld met het water uit warmwaterbronnen. Dit water van rond.. Lees verder »

21 februari 2012 |

Tijdens een bezoek van een Turkse minister aan de provincie Denizli kreeg een van de dienstdoende agenten gezelschap van een klein vogeltje. Het vogeltje kwam eerst op de schouder van de agent zitten, maar na hem weggejaagd te hebben.. Lees verder »

11 augustus 2013 |

Tijdens opgravingen in de Turkse provincie Denizli hebben archeologen een 1500 jaar oude kerk gevonden. De historische kerk, waarvan tot nu al een gedeelte is blootgelegd, verkeerd nog in goede staat. Het dak, dat was gebouwd uit houten delen,.. Lees verder »

18 november 2012 |

Het ‘Engelliler Çalışıyor Projesi’ (Gehandicapten aan het werk Project) uit de stad Denizli, is tijdens een wedstrijd op de eerste plaats van Europa geëindigd. Sinds 2006 steunt de Europese Commissie instellingen en bedrijven in heel Europa, om zoveel mogelijk.. Lees verder »

30 oktober 2012 |

Opgravingen in de antieke stad Laodicea, vlakbij Denizli, blijven leiden tot waardevolle resultaten. Nu zijn er restanten van een aardbeving ontdekt die 1400 jaar geleden plaats heeft gevonden. Een van de opgravingsteams in het gebied is tot de ontdekking.. Lees verder »

22 april 2012 |

Büyükşehir, letterlijk vertaald “grote stad”, oftewel metropool, zo worden Turkse provincies met meer dan 750.000 inwoners genoemd. Na een recente telling blijkt dat Turkije er 13 nieuwe Büyükşehir gemeenten bij krijgt. Momenteel zijn er 16 provincies die de status.. Lees verder »

21 april 2012 |

De gemeente Denizli is deze week officieel van start gegaan met de aanleg van een enorm groot park. Dat maakte de burgemeester van de stad, Osman Zolan, gisteren bekend. Het park, “AK Vadi Parkı”, wordt met een oppervlakte van.. Lees verder »

29 juli 2011 |

Een Turks textielbedrijf heeft een stof vervaardigd die de lichaamstemperatuur vasthoud op 37 graden Celsius om zweten te voorkomen. De textielindustrie, een van de drijvende krachten van Turkije’s economie en export, is met een innovatie op de proppen gekomen.. Lees verder »

16 juli 2011 |

In Turkije worden voortdurend nieuwe wegen aangelegd zonder al te veel poespas, maar het vooruitzicht om een massief eiken boom die al 800 jaar overeind staat te verliezen, bracht de bewoners van een Egeïsch dorp tot actie. Met z’n.. Lees verder »

Helaas zijn er nog geen columns over Denizli geplaatst. Heb jij een column met betrekking tot Denizli die je hier wilt plaatsen? Neem dan snel contact met ons op.

Helaas zijn er nog geen verslagen over Denizli geplaatst. Heb jij een verslag met betrekking tot Denizli die je hier wilt plaatsen? Neem dan snel contact met ons op.

Copyright © 2009-2015 Nederlanders in Turkije - All rights reserved