Home Nieuws Grootste pretpark Turkije opent deuren in april 2013

Grootste pretpark Turkije opent deuren in april 2013

15
674
Vialand Istanbul Pretpark
Vialand Istanbul Pretpark

Het grootste thema pretpark van Turkije, Vialand Istanbul, zal in april 2013 zijn deuren openen voor het publiek.

Het enorme attractiepark, dat in samenwerking met de gemeente Istanbul is gebouwd, ligt op de grens tussen de gemeenten Eyüp en Gaziosmanpaşa. Het park moet een trekpleister gaan worden voor zowel binnenlandse als buitenlandse adrenaline fans. Er komt namelijk een achtbaan waarin je binnen 3 seconden naar de 110 km per uur wordt afgeschoten. Er zal ook aan ouderen en jongeren worden gedacht, het park moet namelijk dienst gaan doen voor een breed publiek van tussen de 7 en 70 jaar.

Naast verschillende soorten achtbanen zullen er ook andere attracties, restaurants, parken en sociale voorzieningen te vinden zijn. Een speciaal wandelpad moet je terugbrengen in de tijd van de Ottomanen, de tijd waarin Fatih Sultan Mehmet Istanbul veroverde. De thema’s worden “Fun Zone”, “Shopping Zone”, “Adventure Zone” en “History Zone”, aldus de website.

Vialand Istanbul zal geopend worden op 23 april 2013 (Kinderdag) en plaats bieden voor 4000 werknemers.

Meer info en foto’s vind je op de website: Vialand Istanbul

15 REACTIES

 1. Leuk! Maar als het voor binnenlandse en buitenlandse gasten is zou het handig zijn als de website ook in het Engels zou zijn!

 2. Voor Turken 20 TL en voor buitenlanders 40 TL… neeh grapje…
  Wat ik probeer te zeggen is dat er vaak prijsverschillen waren vroeger. Ik weet niet of het nog steeds zo is tegenwoordig. Maar als het nog steeds gebeurt vind ik het een schande. Ik ben vroeger in Efese geweest met mijn Nederlandse vrienden, ik betaalde de helft wat de Nederlanders betaalden…. Ik kreeg er een rode kop van…

 3. Cihan turken betalen belasting voor de onderhoud van de museas, dus het is heel normaal dat jij korting krijgt. iemand die niet meebetaald kan niet de zelfde korting krijgen dat zou niet eerlijk zijn.

 4. @ali: Dat vind ik een hele kromme regel. Hoe zou jij je voelen als je in Nederland naar de bioscoop of naar een een pretpark gaat en je ziet een bordje met Nederlanders entree 15,- en buitenlanders 25,- ? Sorry maar dat vind ik een behoorlijk waardeloze regel.

 5. En als men in Turkije groot pretpark schrijft.
  Is het echt super groot.
  Was in mei in Kusadasi Aqua Park.. Super groot.
  Van zwemmen met dolfijnen, Aquarium.
  En zwembad met super hoge glijbanen.

  Dan kunnen de liefhebbers van pretparken echt hun hart op halen..
  Het grootste thema pretpark van Turkije, Vialand Istanbul

 6. dat zullen velen in gaziosmanpaşa niet leuk gaan vinden daar er velen geen werk en of goede woonvoorzieningen hebben.en voornamelıjk koerden zıjn :turk:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer zonder te reageren.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.