“Twee nieuwe aardbevingsbestendige steden bij Istanbul”

7
737

Woensdag heeft Turkije plannen aangekondigd om twee aardbevingsbestendige steden te ontwikkelen in de regio rond Istanbul. Ze hopen zo de bewoners weg te lokken van de aardbeving gevoelige (gevaarlijke) buurten waar ze nu wonen.

Premier Recep Tayyip Erdogan verkondigde dat de eerste van twee “nieuwe steden” zou worden gebouwd op verlaten steengroeven aan de rand van de Europese kant van Istanbul. De tweede zou worden gevestigd op ongebruikte grond aan de Aziatische kant.
De twee nieuwe stedelijke centra zullen een bewonerscapaciteit van elk 1 miljoen mensen krijgen.

Erdogan zei dat onderzoekstudies voor het project snel van start zullen gaan na de verkiezingen van 12 juni. In 2012 zal waarschijnlijk met de bouw worden aangevangen. Het belangrijkste doel van het project is om mensen in het aardbevingsgebied te stimuleren om te verhuizen naar een veiligere woning, zei hij.
“We willen de honderdduizenden doden die wellicht zouden kunnen vallen in het geval van een aardbeving proberen te voorkomen.”

De stad van meer dan 12 miljoen bevind zich in de buurt van een belangrijke breuklijn. In 1999, werd het noordwesten van Turkije door twee krachtige aardbevingen getroffen, het dodental liep op tot ruim 18.000.
Autoriteiten zeggen dat de stad slecht voorbereid is op een grote aardbeving en deskundigen hebben gewaarschuwd dat overbevolking, gebrekkige planning en de vroegere manier van bouwen zouden kunnen leiden tot grote aantallen slachtoffers.

Erdogan is aan het strijden voor een derde ambtstermijn bij de verkiezingen en opiniepeilingen tonen aan dat zijn regerende partij een sterke electorale steun heeft.
Vorige maand, kondigde Erdogan een ambitieus plan (Çılgın Proje) aan om een kanaal tussen de Zwarte Zee naar de Marmara Zee te bouwen om tankerverkeer af te leiden uit de overvolle Bosporus en het risico van ongevallen te verlagen. Of de plannen serieus zijn of dat dit weer een verkiezingsstunt is laten we in het midden.

https://www.youtube.com/watch?v=WQdbzJ3LRKM

7 REACTIES

  1. Een ramp in allerlei opzichten. niet alleen die twee voorgenomen steden, maar zo langzamerhand Erdogan zelf ook. Wat verkiezingstijd allemaal niet met een politicus kan doen. Het brengt het slechtste in de mens naar boven, zo lijkt het. Een buitensporig kostbaar kanaal? Het project is van een nauwelijks te bevatten omvang en lijkt bij voorbaat kansloos. Te kostbaar, te ingrijpen. Die twee steden? Begin er a.u.b. niet aan. Een drama voor het landschap, het milieu, de verkeersdruk en de toch al aanzienlijke migratiestroom richting Istanbul. :smash:
    Terug in z´n hok, die premier.

  2. Dit is toch complete waanzin !

    Er zullen dus 2 steden gebouwd worden waar per stad 1 miljoen mensen kunnen wonen, waar blijft de rest uit dat gebied dan ??

    Groot deel van de mensen die nu in het gebied wonen kunnen waarschijnlijk niet eens een ander huis betalen, waardoor de kans dat voornamelijk rijkeren naar die nieuwe steden kunnen.Met logisch gevolg dat het niet veel leger wordt in het hart van het aardbevingsgebied.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!