Turkse universiteit in wereldwijde top 100

9
1282

De Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) is door het Britse tijdschrift Times Higher Education op de 53e plaats van de lijst met beste universiteiten ter wereld gezet.

Dit staat in het maandag gepubliceerde World Reputation Rankings rapport van het Britse tijdschrift. De Turkse ODTÜ Universiteit in Ankara stond vorig jaar nog 40 plaatsen lager op de lijst en is dus flink gestegen. Volgend jaar hoopt Turkije met nog meer universiteiten in het rijtje te staan.

De lijst is samengesteld op basis van onderzoek onder zo’n 17.000 academici wereldwijd. Op nummer 1 staat net zoals vorig jaar nog steeds de Amerikaanse Harvard University.

De complete lijst: Top Universities by Reputation.

9 REACTIES

  1. Ik ben vaak op deze campus te vinden. Geweldige sfeer, ook voor Nederlandse studenten. Ook al is het in Ankara soms veel te heet, deze campus is in een (zeldzaam) bosrijk gebied en heeft veel kleine cafe’tjes en eetgelegenheden. ‘T leukste wat ik heb meegemaakt was toen ik er een keer heel vroeg was (half 7 am) en er jongeren in op een grasveldje een hacking marathon aan t houden waren.

  2. Dat ODTU ( METU ) de nummer 1 universiteit van Turkije is, is al jaren bekend.

    Wellicht, moeten mensen zich afvragen waarom de slimste studenten van Turkije, zich zo erg afzetten tegen de regering?

  3. Toen het rapport gepubliceerd werd stond er inderdaad een grote witte politie tank al klaar bij de ingang. Je ziet er vaak relletjes.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!