Home Nieuws Turkse film Fetih 1453 op nummer 1 in zeven Nederlandse bioscopen

Turkse film Fetih 1453 op nummer 1 in zeven Nederlandse bioscopen

22
1253
Turkse film Fetih 1453
Turkse film Fetih 1453

Fetih 1453 was het afgelopen weekend de bestbezochte film in zeven Nederlandse bioscopen. Nationaal gezien staat de film momenteel op nummer 4 in de Top 20.

Fetih 1453 is een historische film van Faruk Aksoy over de verovering van Constantinopel door de Ottomanen onder leiding van Sultan Mehmed II. Devrim Evin, Ibrahim Celikkol, Dilek Serbest en Cenqiz Coskun zijn de hoofdrolspelers. Het is de duurste Turkse film ooit gemaakt.

De film trok in de eerste drie draaidagen wel 12.374 bezoekers. Fetih 1453 is te zien in Pathé ArenA (Amsterdam ZO), Pathé De Kuip (Rotterdam), Pathé Spuimarkt (Den Haag), Pathé Eindhoven, Pathé Tilburg, Movie Unlimited Almelo en Foroxity Roermond. Vanaf donderdag 23 februari zal de film ook vertoond worden in Pathé Groningen, Pathé Zaandam, Rembrandt Arnhem, Euroscoop Tilburg en Wolff CineStar Enschede.

De filmtrailer kun je hier bekijken: http://www.pathe.nl/

22 REACTIES

 1. Wat kan die Sultan Mehmet schreeuwen zeg… Mooi verhaal, maar mag voor mij in het Engels, een toontje zachter worden nagesynchroniseerd.

 2. de stad die onmogelijk werdt geacht voor een verovering, werdt door de TURKEN op een onmogelijke manier veroverd. En dat natuurlijk door de wil van allah en de gebeden van onze profeet mohamed s.a.v

  Allahu ekber

 3. LS…

  Nou… Maar die film waarin de Moren worden verpletterd voor de stad Wenen is veel mooier en heeft ons een hoop ellende bespaard…

 4. Prachtige film ,
  Wel van belang dat de Sultan geen bloed wilde vergieten maar helaas na het zien van de film zal men het wellicht wel begrijpen hoe het verhaal in elkaar zat in werkelijkheid.
  Iedere bewoner van Constantinopel / Istanbul mocht van de Sultan zijn of haar godsdienst belijden.
  Dus beste mensen als jullie ook zijn opgevoed met het idee dat het Ottomaanse rijk barbaar was …ga naar de film aub en leer wat van de geschiedenis.

  Burak

 5. En dat zegt Piet Piraat.
  Na Indonesie,Suriname en de ABC eilanden etc etc roversbende… de VOC mentaliteit.
  Volgens mij heb je niet veel opgelet tijdens de geschiedenislessen op je school.
  Ik wil graag jou bioscoopkaartje betalen hoor dan krijg je tenminste wat mee van de geschiedenis.
  Trouwens wat heb je te zoeken als ik vragen mag op zo een mooie site met je ongepaste reactie ?

  BURAK

 6. Profeet Mohammed (S.a.v) had verovering van konstantinije aan Fatih Sultan Mehmed de conqueror aangekondigd.Dus dat het door Islam moslim verovert zou worden en voor eeuwig ook zo zou blijven .Allah akbar.Deze Film Is SÜPER!Géén Film boven deze Super!!!!NE MUTLU TURKUM DIYENE !

 7. Met een woord SUPERRRR ! echt een aanrader voor de mensen die hem niet hebben gezien en veel wilt leren, ne mutlu turkum diyene ne mutlu MUSLUMANIM diyene ALLAHU EKBER

 8. deze film is van mijn over groot vader wij turken klijn kinderen van de ottomanen zijn trots en als
  fatih sultan mehmet er niet was was istanbul nu cristenlijk dus ik ben trots op onze voor ouders :turk: 🙂 :emo:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in