Turks visum online aanvragen in het Nederlands

115
67674

De Turkse minister van Cultuur en Toerisme heeft bekendgemaakt dat het toeristenvisum vanaf 1 november 2014 niet meer verkrijgbaar zal zijn op de Turkse luchthavens. In plaats hiervan is een e-visum gekomen, dat online te koop is.

62 Procent van alle buitenlandse toeristen die naar Turkije komen, doen een visumaanvraag, of kopen het voor Nederlanders o zo bekende postzegelvisum, voor 15 euro. Vanaf 1 november 2014 zal deze echter niet meer te koop zijn op het vliegveld. Het elektronisch visum gaat het papieren visum compleet vervangen.

Hoe werkt het elektronische toeristenvisum?

Hierbij kopen de toeristen die naar Turkije willen reizen vooraf op internet hun elektronisch visum. Dat gaat als volgt te werk: Men vult de benodigde persoonsgegevens in en betaald het visum met de creditcard. Wanneer de betaling ontvangen is kan het visum worden gedownload, via de link die wordt gestuurd naar het email-adres dat je hebt opgegeven bij de aanvraag.

E-visum voor Turkije online aanvragen

In samenwerking met e-visums bieden wij een complete e-visum aanvraag dienst aan, volledig in het Nederlands en u heeft geen credit card nodig. Selecteer hieronder uw aankomstdatum en druk op “Ga verder” om de aanvraag te starten. De kosten voor dit online visum bedragen hetzelfde als op het vliegveld in Turkije.

Kies hieronder uw aankomstdatum in Turkije

115 REACTIES

 1. Dat is eigenlijk een hele vooruitgang, scheelt weer de soms enorme wachtrijen op de luchthaven(s) in :turk: Turkije. Alleen: Hoe komt men aan een electronisch visum indien men niet in het bezit is van een creditcard? :huh: Dat wordt in het artikel er niet bij vermeld! :smash:

 2. Het is alleen mogelijk om met creditcard te betalen. Andere mogelijkheden zijn er dus niet. De creditcard hoeft echter niet op je eigen naam te staan dus je kan aan iemand anders vragen je te helpen indien je zelf niet over een creditcard beschikt.

  En ja, geen wachtrijen meer bij het visumloket op de luchthaven. Nu kan iedereen direct doorlopen waardoor we waarschijnlijk allemaal bij de paspoortcontrole moeten gaan wachten 😉

  (Best jammer want gezien ik een verblijfsvergunning heb kon ik daardoor altijd direct doorlopen haha)

 3. Dus als de kinderen op bezoek komen moeten ze een creditcard hebben weer zo een ondoordachte regel net als de regeling voor de auto heb mijn huis te koop gezet wordt in turkye net zo erg met regeltjes als in Nederland helaas 😐

 4. Het is zeker een vooruitgang echter zou het voor het mooie moeten zijn da je via ideal zou moeten kunnen betalen…
  Ik ben is flink op me bek gegaan met me credit card… ik as e hele wereld rond geweest had van alles gekocht..
  Daarom ook gelijk de schaar door me card en nooit meer gebruikt….

 5. Nou dat word lachen, hoe willen oudere mensen dit gaat doen?? Mijn moeder van 80 heeft geen creditcard, heeft geen email adres en heeft geen internet…….. Daarbij, dat in turkije iedereen een creditcard heeft wil nog niet zeggen dat dat ook voor de nederlanders geld, de meesten hebben een chipkaart…..

 6. heel raar dat Nederlanders dit nog steeds moeten betalen. Duitsers hoeven dit niet . Turkije mag binnenkort zonder visum Europa in reizen. Waarom betalen de Nederlanders ook nog 1 miljard EU subsidie aan Turkije en dit per jaar.

 7. Ik vind het helemaal geen vooruitgang. Hier zijn ze bezig het visum voor turken af te schaffen. Daar zijn ze bezig het ons moeilijker te maken. Je moet in het bezit zijn van een creditcard, internet,computer en printer. Velen hebben hier geen creditcard en in mijn omgeving ook niemand. Dus willen ze mij verplichten een creditcard aan te schaffen. Schoonfamilie in turkije hebben een creditcard maaf een turkse dat mag dan weer niet. Nooit heb ik langer dan een minuut of 10max in de rik gestaan voor een visum. Maar de paspoort rijen daar zeg je u tegen en die worden nu dus alleen maar langer.

 8. Ik ben het met de meeste sprekers eens. De rijen ij de paspoorten worden inderdaad u allen maar langer en dat duurde al zo lang.
  Als je uit je bus stapt dan staand de mensen soms al buiten in landerijen te wachten.
  alleen de mensen die een rolstoel van de lucht haven lenen hoeven :turk: gelukkig niet te wachten

 9. Inderdaad vrij kortzichtig gedacht van Turkije. Niet iedereen heeft internet of een creditkaart in Nederland. Zeer zeker een hoop ouderen niet. Daarnaast zijn de rijen van de paspoorten al zo lang.

  Hadden ze die visa niet aan de vliegtickets kunnen koppelen en bij de autogrensposten een gewone pinbetaling accepteren.

  Ik lees zo doorlopen met Ikamet, als er geen rij staat wel ja. Ik heb vorige week in Istanbul 40 min. in de rij gestaan om erin te mogen.

  İedere 3 min. landt er op Atatürk een vliegtuig en ze hebben maar de helft van de loketten open. Paspoorten 2 is dan alleen voor Irak en omliggende landen. Dit staat op een A4tje aan de balie geplakt en dat zie je pas als je er bijna bent. Daar heb ik eerst 20 min. gestaan.
  Toen ook mijn koffer van 30 kg nog op band 11 lag terwijl de ingang vanaf de paspoorten en de uitgang naar buiten voor band 2 is en er geen bagagekarretjes meer waren voelde ik me weer helemaal thuis…

 10. Ging in oktober naar turkey op vakantie had een zegel visum gekocht kwam bij paspoort afstempeling werdt het niet afgestempeld snapte erniets van bleek als je een vorige zegel had die binnen een half jaar gestempeld was dan hoef je die niet aanteschaften dus 2 x 15€ ongebruikte zegels van mij en me vrouw dacht gebruikt die in mei 2014 wel dus dat wordt hem niet dus hoe gaat het straks als je twee keer in het half jaar gaat

 11. Dames en heren,

  U klaagt over de procedure om een visum te krijgen. Die zou ingewikkeld zijn of te lang duren. 40 minuten in de rij staan bij de visumbalie of bij de paspoortcontrole is u al te veel.

  Het is niets, werkelijk helemaal niets vergeleken bij wat een gewone Turkse burger allemaal moet doorstaan om een visum voor Nederland te kunnen krijgen.
  Over de voorbeelden ga ik niet eens uitweiden, hele boeken kan ik er over vol schrijven.

  Het grote verschil is nog, dat de Nederalnder die naar Turkije gaat ALTIJD uiteindelijk een visum krijgt. Maar andersom is dat meestal niet het geval. Of veel te laat, nadat je vakantie zelf al voorbij is en je niets meer aan het visum hebt.
  En dan nog de prijs: € 15,00 is helemaal niets vergeleken bij de kosten die een Turk moet maken (incl. reis- en verblijfskosten) voor een NL visum.

  Dus als u denkt te moeten klagen, klaagt u dan bij uw eigen regering in Den Haag en verlang van hen dat het Verdrag van Ankara uit 1963 nageleefd wordt, dan zijn beide volken van de visumellende verlost.

 12. Breek ons hier de bek niet open over de het percentage dat puur voor het op een onrechtmatige manier verrijken van zichzelf naar Europa gaat.

  Misschien dat de bewoners van landen voor wie een moeilijke visumprocedure geldt het eea er zelf naar gemaakt hebben????? En natuurlijk moeten de goeden altijd bloeden voor de slechten……

  Niet iedere Turk kwam indertijd (en nog steeds) met de meest eerlijke gastarbeidersbedoelingen naar Nederland.

  Tuurlijk worden verdragen, regels en wetten niet nageleefd maar dat gebeurd overal. Ik weet van een land waar de premier denkt dat ie sultan is…..

 13. Kijk, wanneer je het standpunt inneemt ‘Verdragen zijn er nu eenmaal om geschonden te worden’, dan ben ik klaar met discussiëren, want daar kan ik niet tegenop.

  En wanneer je vervolgens ook nog – het verband is mij geheel onduidelijk – gaat verwijzen naar een actuele politieke situatie in Turkije dreigt de discussie over het verkrijgen van een visum te ontsporen.

  Ik wilde daarom voorstellen om de discussie voort te zetten onder aanname dat verdragen en afspraken gerespecteerd dienen te worden en om voor 1 keer Erdogan buiten een discussie te laten.

  Blijkbaar toch niet ten overvloede, bedoelde ik natuurlijk gewone Turkse burgers, die geheel te goeder trouw ook eens een paar dagen naar Europa op vakantie willen. Gewone Turkse burgers met een baan, inkomen en binding met Turkije, die ook eens de Amsterdamse grachten en hoerenbuurt met eigen ogen wil zien, of het Colosseum, of de Reichstag etc.

  Ga nou niet met droge ogen lopen verdedigen dat het voor hen net zo makkelijk is om een Schengenvisum te krijgen als omgekeerd. dat gaat echt niet lukken met een creditcard, laptop en internetverbinding.

 14. Je hebt gelijk Ego. Daarom nemen de meeste Turken die ik ken en veel naar Europa reizen altijd een visum bij de Duitse ambassade.

  Wel is het zo dat men in Turkije Creditcard gebruik soms een beetje zien als een statement van een moderne samenleving, maar dat zie ik ook in Noorwegen vaak.

  Geloof me als ik zeg dat er hier zeker een oplossing voor komt. Turkije zit immers te springen om buitenlandse valuta en de visum desk op het vliegveld zal er vast blijven. Niet iedereen die Turkije bezoekt zal immers een creditcard hebben…. Toch is het wel makkelijk om online te doen.

  Maarja ik heb een verblijfsvergunning dus voor mij maakt t noppes uit.

 15. @ debekker
  Dat heb ik inderdaad ook gehoord. Ik hoorde juist weer dat de Griekse en Italiaanse ambassades niet zo moeilijk doen over een Schengen visum.
  Alles is beter dan de Nederlandse ambassade zeg maar.

  Voor zover ik weet is het de Turkse regering niet te doen om de buitenlandse valuta, want alleen al de registratie van de afgegeven visa kost net zoveel als de inkomsten van € 15,00 per visum. In het beste geval zou je kunnen zeggen dat er in Turkije misschien 25-30 ambtenaren werkgelegenheid van hebben, maar daar is het dan ook wel mee gedaan.

  De visumplicht voor Europeanen is destijds ingevoerd puur en alleen als reactie op de visumplicht die Europa – in de ogen van Turkije onterecht – hanteert voor Turken. En volgens het Verdrag van Ankara is dat ook zo. Daarover zijn inmiddels enkele rechtzaken gevoerd en gewonnen bij lokale lagere en hogere rechtbanken, alsook bij het Europese Hof. En hoe het kan kan het, de lokale Europese overheden weigeren de uitspraken van de rechtbanken uit te voeren, danwel wurmen zij zich er onder uit met de invoering van tijdelijke noodwetjes, danwel proberen zij de afschaffing van de visumplicht zo lang mogelijk te rekken.

 16. Zover ik weet zullen de Grieken elke kans die ze krijgen om een Turk legaal een oor aan te naaien niet laten liggen, dus lijkt het me sterk dat ze makkelijk een Schengen visum geven.

  Visum krijgen is al een heel stuk makkelijker geworden, weet nog goed dat je als Turk allerlei referenties in Europa moest hebben en je moest bankafschriften met voldoende saldo en werkverklaring hebben om goede kans op visum te krijgen.

  Als je een bepaalde kleur paspoort had , weet even niet meer welke, dan was het snel geregeld.
  Hoe men aan zo’n paspoort kwam ?
  Ken mensen die met wat extra bankbiljetten hun aanvraag geregeld hebben. :oo:

  Dan even meer ontopic.
  Turkije is wel lekker onduidelijk bezig.
  Aan de ene kant wil men de credit-card verbannen omdat blijkt dat veel mensen er te makkelijk schulden mee maken en aan de andere kant kun je op bepaalde plaatsen alleen maar met credit-card terecht 😯

 17. @Jan,

  U bent blijkbaar van het zoeken. Zou u ons – om een objectieve vergelijking te kunnen maken – ook eens de kosten kunnen noemen die een Turk moet maken om via de Nederlandse ambassade een Schengen visum (90 dagen toeristenvisum, single entry) te verkrijgen?

  Vergeet daarbij niet om een overnachting in een gemiddeld hotel in Ankara mee te nemen, en een retourticket per bus of vliegtuig naar een willekeurige Anatolische stad, bijvoorbeeld Malatya, mee te nemen. Verder niet vergeten:
  – lokale vervoerskosten in Ankara (minimaal 2 keer heen en weer naar de ambassade)
  – overige kosten voor verblijf, zoals restauratiekosten
  – tijdverlies, loonderving (gemiddeld 2 werkdagen, want de ambassade is alleen op werkdagen geopend). Mensen moeten in persoon verschijnen en dus vrij nemen. Mensen zonder werk bij wie loonderving niet relevant is krijgen sowieso bijna nooit een visum.
  – kosten voor pasfoto’s

  Gelukkig is Nederland een toonbeeld van gastvrijheid voor Turkse toeristen. Daar kan Turkije nog wat van leren, nietwaar?

 18. Nou moet ik ook wel zeggen dat er binnen de Nederlandse ambassade veel is veranderd. Het overgaan naar een andere verwerker dan Idata is daar een gevolg van. Hier lag heel veel ontevredenheid.

  Wij zelf gaan al tijden niet meer naar IData of iets dergelijks maar naar de ambassade zelf. Hier zijn we altijd vriendelijk ontvangen, (als je de bureacratische regeltjes maar volgt) en is het atijd goed verlopen.

  Ik moet er wel bij zeggen dat de eerste indruk die je krijgt van de visum afdeling niet geweldig is. Hokjes die meer op cellen lijken en een beveiliging die je lijkt te verdenken van iets vreselijks. Toch is het personeel zelf op de ambassade ontzettend vriendelijk als je eenmaal binnen bent.

  Dubbel verhaal dus….

 19. @Ego,

  de kosten die een Turk moet maken om een visum te kunnen bemachtigen staan inderdaad in geen vergelijk tot wat die €40 die , in dit voorbeeld, een Nederlander moet betalen.

  Er zit wel een verschil in.
  De Turken die behoefte hebben om naar Nederland te komen voor een uitje zijn Turken die omkomen in het geld en de middelen hebben om een visum via makkelijkere wegen te bemachtigen.
  De normale gang van visum verkrijgen voor een Turk is ooit zo gemaakt vanwege het gevolg dat er Turken te makkelijk Europa in zouden kunnen om daar zich economisch te vestigen.
  De goedwillenden moeten onder de kwaadwillenden lijden dus.

  Turkije snijdt zichzelf in de vingers door het visum in redelijk korte tijd met 100% te verhogen.
  Turkije is voor een groot deel afhankelijk van het toerisme en als voor een gemiddeld gezin van 4 personen de vakantie van 8 dagen bijna €100 duurder wordt zal de Nederlandse toerist steeds meer gaan denken dat ze voor dat geld in bijvoorbeeld Spanje van een 3 naar 4 sterren hotel zouden kunnen, of gewoon dat geld in de zak stoppen.

  Dan is er nog het punt dat de gemiddelde Turk, wat eigenlijk het overgrote deel van de bevolking inhoudt, allang blij is om in Turkije te overleven laat staan dat ze gaan bedenken om geld bij elkaar te kunnen schrapen om in Amsterdom de rode buurt en dergelijke te zien.

 20. @debekker, antonieq

  De mensen van de ambassade vallen inderdaad wel mee, en ze zijn zeker behulpzaam ingesteld, daarover geen klagen. Mijn punt ia meer dat wanneer je de moeilijkheidsgraad van het verkrijgen van een Turks danwel Nederlands visum gaat vergelijken het verkrijgen van het Nederlandse visum stukken moeilijker is.

  Natuurlijk is het niet goed voor Turkije om de kosten voor het visum te verkrijgen te verhogen. Net zo min is het goed voor Nederland om het Turkse toeristen moeilijk te maken om naar Nederland te gaan, want Nederland is zeker op dit moment niet bepaald in de positie om arrogant de neus op te halen voor welke toerist dan ook.

  Turken zijn van nature erg nieuwsgierig naar Europa en ze willen graag op vakantie gaan om alles met eigen ogen te zien. Je zal versteld staan hoeveel geld ze daar voor over hebben. Het is ook een beetje een statussymbool in Turkije, als je kunt zeggen dat je ‘ook naar Europa op vakantie bent geweest’. Het is iets om over op te kunnen scheppen.
  Dus hebben ze er net zo onevenredig veel geld voor over als ze bijvoorbeeld aan hun auto besteden, ook zo’n statussymbool.
  En in Turkije is status erg belangrijk zoals je weet.

  Maar nogmaals: De visumplicht die Turkije destijds heeft ingevoerd is puur alleen een reactie op de visumplicht die Nederland maar niet af wil schaffen voor Turkse staatsburgers.
  Dat het Nederlandse visum zou zijn bedoeld om kwaadwillende Turken tegen te houden is een drogreden, want een kwaadwillende Turk laat zich niet tegenhouden als zijn visumaanvraag – áls hij die al indient – wordt afgewezen.
  Het is net als bij vliegtuigterroristen: die lopen niet door het scannerpoortje bij de hoofdingang, die komen door de zijingang.

  Conclusie: voor de staatsburgers van beide landen zou het het beste zijn als de visumplicht en bijbehorende rompslomp wordt afgeschaft.

 21. Niet meer wachten op het vliegveld voor een visum een goede zaak,maar voor ouderen een probleem,zal hulp moeten krijgen.De site voor aanvraag is alleen in het Frans Spaans en Engels niet in het Nederlands?

 22. @Klaas

  Je kunt de Engelse versie oproepen en Google Translator de pagina’s in het Nederlands laten vertalen. Dat is meestal geen perfecte vertaling, maar het wordt doorgaans wel begrijpelijk van wat men bedoeld.

  En tsja, de website bestaat niet in het Nederlands helaas. Nederlands is niet bepaald een wereldtaal en tegenwoordig mag men toch verwachten dat iedereen de Engelse taal machtig is.
  Ook van ouderen mag men dat verwachten, men is immers nooit te oud om te leren, en bovendien hebben ouderen meer tijd dan jongeren om het alsnog te leren.
  En als men dan geen Engels wil leren, dan kan men ervoor kiezen om om te leren gaan met een computer en dus Google Translator te installeren op pagina’s in een buitenlandse taal.
  En als men daar ook geen zin in heeft dan valt men simpelweg in de categorie ‘lui’ en moet men gewoon thuis in Nederland op de bank blijven zitten. Dan wordt je ook niet moe zeg maar…

 23. Door deze verandering heb ik besloten niet meer naar Turkye te gaan voor mijn vakantie ik heb en wil geen credit card .ook wil ik niet afhankelijk van andere zijn om aan een visum te komen..

 24. Gaan we maar niet meer naar Turkije.
  geen credit card neem er ook geen wat moet ik verder mee alleen om een visum aan te vragen.

 25. Triest eigenlijk om te zien dat er zoveel mensen daadwerkelijk afzien van een bezoek aan Turkije alleen vanwege de rompslomp en kosten voor een visum.
  En net zo triest dat goedbedoelende Turken op dezelfde wijze uit Europa geweerd worden.

  Het is jammer om te zien dat Europa verdragen niet naleeft en dat Turkije zich uit zijn tent laat lokken en uit trots dezelfde maatregel jegens Europeanen invoert.

  Dit soort kleine dingetjes kunnen verstrekkende gevolgen hebben.
  Het directe gevolg is dat de staatsburgers van beide kampen minder bij elkaar op bezoek gaan, minder met elkaar in contact komen, minder kennis van elkaars gewoontes en leefstijlen hebben, minder zakelijke relaties aangaan.

  Het indirecte/secundaire gevolg is dat lidmaatschap van Turkije van de EU verder uit beeld verdwijnt. Nu zullen sommige EU landen / burgers daar niet om malen, maar dat verandert vanzelf wanneer buurland Turkije zich als alternatief afkeert van het Westen en zich gaat richten op de Arabische buren of de Shanghai 5 landen of de Turkse staten van de vroegere Sovjet-Unie, of zelfs Rusland.
  En dat terwijl Turkije van oudsher als land, als volk en qua mentaliteit toch dichter bij West-Europa staat dan een ex-Oostblok land als Bulgarije of Servië.

 26. @Ego,

  de meeste Nederlanders gaan naar Turkije voor de zon garantie en omdat ze sinds een jaar of 10 erachter waren dat Turkije stukken goedkoper is dan Spanje,Portugal en de Kanarische Weilanden ( toeval ook allemaal nog eens EU)

  Nu Turkije weer eens duurder geworden is en doordat er hier geen credit-card cultuur is is het voor veel Nederlanders steeds minder aantrekkelijk .
  Hoe het dan verder gaat met EU lidmaatschap ja of nee zal vrijwel iedere vakantieganger een worst wezen.

 27. Ik geloof het gewoon niet dat er verplicht een credit card nodig is. Er zal echt nog wel een visum balie zijn, dat is in elk land zo. Alleen men zal hopen dat de meesten het online regelen. Wees niet bang, Turkije zal elke toerist nog steeds met open armen ontvangen…

 28. Ik heb om enige duidelijkheid te scheppen deze vraag neergelegd bij een bekende die aan dit project werkt. Ik zal zsm hierover duidelijkheid verschaffen…

 29. Ik zou niet heel erg versteld staan als het écht niet meer mogelijk is om op het vliegveld te betalen.
  Het zal het eerste doorgeslagen electronica-project niet zijn waar je als buitenlander mee te maken krijgt in Turkije, waar je niks mee aan kan vangen.

  Wat te denken van het electronische tolsysteem op de snelwegen? Je kan daar dus ook echt niet meer cash of niet eens met credit-card meer betalen. Je moet gewoon zo’n electronisch sticker-achtig ding achter je voorruit hebben geplakt.

  Als je in Kapikule (grens met Bulgarije) aankomt moet je dat gaan regelen, want anders heb je verderop in Istanbul als je de snelweg wilt verlaten een probleem. Nou spreek en schrijf ik Turks, maar je bent echt het zaadje als je dat niet spreekt, want ga dit maar eens regelen.
  Allereerst is het vinden van de plek waar ze die dingen verkopen al heel onlogisch, namelijk bij de Shell benzinestations. Dan zijn de formulieren zijn in het Turks. Niemand die het je in normaal Engels uit kan (wil) leggen. Daarnaast zijn de formulieren niet internationaal georiënteerd en kloppen de vakjes voor buitenlandse kentekens niet.
  Dan moet het tegoed regelmatig opgewaardeerd worden, maar je kunt niet zelf je tegoed uitlezen, dat moet op een postkantoor of bij een oplaadpunt langs de snelweg of een Shell-station. Weer niemand die Engels spreekt of minstens dan een Uitleg in het Engels op papier aan de muur geplakt.
  Bla, bla, bla, bla…

  Typisch Turks kwaaltje om gewoon geen rekening te houden met internationale bezoekers en er altijd maar vanuit te gaan dat de rest van de wereld volgens jouw standaard leeft en jouw taal spreekt.

  Maar 1 troost, het heeft ook een voordeel:
  De apparatuur bij de checkpoints op de snelweg die de tol moet afrekenen, alsook de trajectcontrole apparatuur zoals die afgelopen jaar op sommige trajecten in Turkije is geïnstalleerd kan geen buitenlandse kentekenplaten lezen (echt waar, ik heb het met mijn Nederlandse kenteken herhaaldelijk geprobeerd), en dus weet niemand als je Turkije weer verlaat dat er electronische boetes op jouw kenteken open staan en dat je geen tol hebt betaald.

  Dus gewoon een loze tolsticker achter je ruit plakken die verder niet met geld geladen is (dit wél doen, want als je door verkeerspolitie staande wordt gehouden wordt de fysieke aanwezigheid van de sticker gecontroleerd) en gratis door Turkije toeren!

  Tsja, moeten ze het maar op orde hebben en meer rekening houden met buitenlanders nietwaar? Dan zullen we hun zwakte tegen ze gebruiken ook, we blijven wel Nederlanders natuurlijk!

 30. Samenvattend “in de drang naar moderniteit schieten we soms een beetje door”

  btw ik hoor dat er een discussie is om dit door touroperators/vliegmaatschappijen te laten aanbieden icm met ticket. De prijzen zijn aan het dalen in euro’s dus er is wel ruimte voor… Maar als ik meer weet zal ik er even een verhaaltje over schrijven.

 31. Ik had al geboekt wij komen al jaren in Turkije. Wij niet zo jong om de engelse taal machtig te zijn Als dit zo blijft alleen online annuleer ik . Turkije gaat me niet opdringen om een credit card te nemen voor een visum. Dan maar bye bye Turkije. :turk:

 32. vanmiddag bij reisbureau geweest om een optie te doen voor een reis naar turkye. Maar ben nu wel aan het twijfelen of ik deze reis wel ga boeken. Wat een gedoe allemaal, het maakt mij erg onzeker. Misschien zou het wel handig zijn om dit visa formulier als voorbeeld in het Nederlands even te vertalen zodat je weet waar je aan toe bent.

 33. @Ego,

  ik heb die ellende met dat automatische betalingsysteem 2 jaar geleden ook gehad op de snelweg Izmir-Kusadasi.
  Je rijdt met een turkse huur auto over die snelweg en bij een tankstation kom je er pas achter dat je niet zonder bekeuring meer van de snelweg afkunt omdat je geen sticker hebt.

  Op de terugweg konden we geen sticker meer kopen via de officiele weg omdat de ambtenaren om 1700 weg zijn.
  Na veel gezoek konden we nog bij een speciaal daarvoor deel van een tankstation zo’n sticker kopen.

  Zoals je al zegt , er wordt iets van de ene op de andere dag ingevoerd zonder fatsoenlijke alternatieven.

 34. Om HGS (dat nieuwe tolwegen betaalsysteem) aan te schaffen heb je 2 weken de tijd nadat je de grens over bent gereden.

  Het is nu nog vroeg in het jaar, maar ik zal later eens rondbellen om te vragen hoe het zit met dat online visum. Ik denk haast zeker dat ze nog wel met een alternatief komen (andere betaalmogelijkheden of gewoon nog op het vliegveld).

 35. Ik heb de link naar de reacties onder dit artikel gedeeld met iemand die aan dit project werkt. Toegezegd is een oplossing ook met ideal voor te stellen en men debatteerd over de Nederlandse taal…

  Het zou leuk zijn als we mee hebben geholpen aan het verbeteren van dit plan.

 36. Wat een gezeur over die visum, het is heel simpel te doen en over de creditcard , die zal je moeten hebben straks voor meer landen. Ben blij van een wachtrij af te zijn. Zelf ga ik 2 keer per jaar naar Turkije en doe dat al 30 jaar.
  En Ego mijn compliment voor je uitleggingen goed verwoord [img]http://www.nederlandersinturkije.nl/wp-includes/images/smilies/turkish.gif[/img]

 37. @Adel,

  het is NIET simpel te doen.
  Blijkt wel uit de commentaren die er over dit onderwerp gaan.

  Nieman verplicht MIJ en ook vele andere mensen niet om een credit card aan te schaffen.
  Verschil maken onder de mensen of je wel of niet een credit card bezit is discriminatie dus er is een grote kans dat het betalen met credit card wel terug gedraaid gaat worden.

 38. We moeten het ook niet dramatiseren. Voor zover mij bekend hoeft de credit-card waarmee je betaald niet persé op je eigen naam te staan, als er maar betaald wordt.
  Dus je kunt iemand uit je omgeving die wel een credit-card heeft vragen of hij de betaling wil verrichten, en die persoon het betaalde bedrag in cash of met internet bankieren terug te betalen.
  Probleempje opgelost. En het scheelt wél een rij wachten op het vliegveld.

 39. Geen creditcard? Dan leen je er eentje, desnoods van de overbuurman. Of je vraagt een prepaid creditcard aan bij http://www.3vcard.nl, opwaarderen en klaar.

  Wees blij dat Turkije het nog niet zo overdreven doet als onze Amerikaanse vrienden.

 40. @Ego,

  ik heb wat rondvraag gedaan bij vrienden, familie en bekenden als er al iemand een credit card heeft dan is die vanwege hun werk en kan of mag dan niet “uitgeleent” worden.

  Wachtrij voor de visum is ook bijna niks.
  Als je een stopwatch erbij gaat houden is het tussen de 30-40 seconden per gezin.

  Wat zou schelen in tijd is als ze in Turkije iets aan de paspoort controle doen, of tenminste diegenen die langs de controle moeten alles op orde hebben.
  Je wilt niet weten hoe vaak ik extra lang moest wachten omdat er een Nederlandse Turk een blauwe kaart of een Nederlands verblijfsvergunning of de nufus niet bij of onder in de koffer had.

 41. Wat weer een paniek voor niets zeg, echt een beetje typisch Hollands, autistisch als het anders gaat dan dat we gewend zijn.

  Juist voor veilig online kopen op internet bestaat er een pre-paid credit card! Te koop bij zelfs de Albert Hein…. dus waar doen we nou zo moeilijk om, en please ga me nou niet vertellen dat niemand in de familie of vriendenkring een credit card heeft als het echt zou moeten.

  :zonnen: kleine moeite

 42. Nou sorry hoor,maar moet ik nu opeens al mijn gegevens op een turkse site zetten?Zodat zij daar later misbruik van kunnen maken?Ik heb geen creditcard om een redden en ik ga dus ook niet mijn naam,adres,paspoortnummer en nog meer info op een site zetten en ook nog eens 40 euro visumkosten betalen voor een land wat bij de EU hoort.Was er geen vrij verkeer van personen binnen de Eu-landen?

 43. Het uitbuiten is begonnen op internet..als je het via internet wilt regelen omdat je niet beschikt over een creditcard..lopen de kosten al op tot 40 euro voor een visum als je het laat regelen via internet..Schande dat ze zoveel extra kosten rekenen!!

 44. Kijk eens even wat een diepbeledigde reacties allemaal van de Nederlandse reageerders!

  En? Hoe voelt dat nu om min of meer onheus bejegend te worden en op hoge kosten gejaagd te worden als je alleen maar op bezoek wilt gaan naar een land?
  Niet leuk he?

  Dat is nou exact wat Turken al decennia lang moeten doorstaan als ze naar Nederland op vakantie willen gaan.
  Maar dan alles een factor 3 erger.

  Maar maakt u zich geen zorgen, er is een website in de maak waar met iDeal betaald kan worden.
  Ook wordt nu gewerkt aan de mogelijkheid dat uw reisbureau – aan wie u uw gegevens wél vrijwillig toevertrouwd – het visum voor u verzorgd en op een extra regel op de factuur aan u doorbelast.

  En die € 40,00?
  Ach, Turkije is ten opzichte van vorig jaar 23% goedkoper geworden vanwege de goedkopere Lira, dus dat kan er dan wel af dacht ik zo.

 45. @Arie,
  E-visum heeft de zelfde geldigheidsduur als het “oude” stickertje ( 180/90 regeling ). bij aanvraag geef je op vanaf welke datum het visum geldig moet zijn. Bij binnenkomst wordt bij de paspoort controle het E-visum nummer in je paspoort geschreven , stempel erbij en klaar is kees. Overigens moest ik toen USD20,= per visum betalen , Euro was niet mogelijk, ik weet niet hoe het nu is

 46. Goed Nieuws!!!!
  Uit de Telegraaf van vandaag.

  di 28 jan 2014, 05:30
  Uitstel e-visum voor Turkije
  door Paul Eldering
  HOOFDDORP –

  Het omstreden Turkse e-visum, dat Nederlanders vanaf komend zomerseizoen voor vertrek op internet zouden moeten kopen à 15 euro per creditcard, is uitgesteld.

  Foto: ANP

  Onder druk van de internationale reiswereld gaat de maatregel pas in november 2014 in. Tot dan kunnen toeristen bij aankomst op de luchthaven zoals ze gewend zijn spontaan een visum halen.

  Volgens Thomas Cook maakt Turkije dat besluit deze week bekend. „Er is verwarring onder vakantiegangers, bijvoorbeeld over de wijze van online betalen. Niet iedereen heeft een creditcard. Er is nu meer tijd voor een goede voorbereiding. Wat als mensen het verplichte e-visum vergeten? Terugsturen wordt een drama”, vinden alle reisorganisaties.

  Dit jaar reizen meer dan een miljoen Nederlandse toeristen naar Turkije. De reisindustrie vreest chaos aan de grenzen van het populaire vakantieland.

 47. Ik zie veel meldingen van mensen dat het visum tussen de 40-50 euro gaat kosten. DIT KLOPT NIET!

  Het visum wordt NIET duurder. Deze blijft gewoon € 15,- zoals het dus al was. (=20 dollar) Evisa is de officiële website van de Turkse overheid en het is daarom aan te raden om het visum hier aan te schaffen.

  Er zijn veel Nederlandse bedrijven die hier flinke winst op willen maken. Dus ga je je visum ergens anders aanschaffen, dan betaal je mogelijk extra kosten die dat bedrijf zelf in rekening brengt (Zoals CIBT).

  Het is dus een keuze wat je doet. Dus NEE, het visum is nu niet in eens € 51,- maar gewoon € 15,-. Het is aan jou de keuze wáár je het koopt. Bij E-visa, zonder extra kosten OF bijvoorbeeld een externe dienstverlener zoals bijvoorbeeld CIBT met mogelijk wel extra kosten.

 48. iedereen heeft geen kredietkaart en iedereen krijgt die niet van een bank daar moet je wel krediet waardig zijn en dat is niet iedereen gewoon via adeal betalen is net zo makkelijk

 49. Ik heb van Corendon gehoord dat een visum op het vliegveld € 25.00 gaat kosten, was € 15.00, en eerder € 10.00. Voor een gemiddeld gezin van 4 personen is dat € 100.00 plus vanaf 1 april betalen voor het gewicht van de koffers.

 50. Je kan tot november ook bij het vliegveld een visum kopen. á 25,- pp.
  Online 20 US Dollar, waardoor het bedrag ongeveer 15,- gaat uitkomen. Geen vast gegeven want de wisselkoers is van toepassing omdat het in US Dollar betaalbaar word.

  Voor de bagage (koffers) zijn er andere richtlijnen gekomen.
  Online € 5,- per koffer tot 20 kg enkele reis.
  dus € 10,- per reis wanneer je als toerist gaat naar een resort bijvoorbeeld.

  Kan ook op vliegveld maar dan kost het € 25,- per koffer.

  Dit zijn de bedragen bij Corendon, andere maatschappijen hebben andere tarieven, KLM bijvoorbeeld niet maar hebben standaard vanaf April alle reizen met € 30,- verhoogd.

  Deze regel geld overigens niet alleen voor reizen naar Turkije

 51. Vreemd hoor die visum plicht:
  – Binnen enkele jaren wordt de visumplicht voor Turkije naar het Schengen gebied opgeheven.
  – Veel andere EU Schengen landen, zoals onze Duitse buren, hebben geen visum nodig. Niet echt logisch…
  – Visaplicht moet worden afgeschaft voor alle landen over en weer, komt toerisme te goed (makkelijker, goedkoper = laag drempelig = meer toerisme)

  Waarom zou een Turk naar de Duitse ambassade gaan en niet de Nederlandse? Je moet een Schengen visum aanvragen bij het land dat je hoofddoel (langste verblijf) is én Nederland wijst minder visa dan de Duitsers. De Duitsers lijken niet zo happig in Ankara… Een Turk die naar Nederland en Duitsland heeft statistisc gezien dus een grotere kans bij de ambassade:

  Land___Ambassade____afwijs% (aantal-aanvragen)
  Germany IZMIR 4,1% (31.884)
  Germany ISTANBUL 7,3% (101.077)
  Germany ANKARA 16,6% (57.576)
  Netherlands ISTANBUL 4,1% (31.699)
  Netherlands ANKARA 7,9% (15.857)
  Belgium ISTANBUL 9,3% (6.984)
  Belgium ANKARA 1 3,7% (5.039)

  Bron: de website van de EU op
  http://ec.europa.eu/dgs/home-affairs/what-we-do/policies/borders-and-visas/visa-policy/index_en.htm

  Afwijzingspercentage Istanbul:
  Italy 0,44%
  Spain 1,24%
  Hungary 1,41%
  Greece 2,06%
  Slovakia 2,33%
  Czech Republic 2,48%
  Sweden 2,83%
  Poland 2,90%
  Denmark 3,48%
  Austria 3,55%
  Switzerland 3,77%
  France 3,96%
  Netherlands 4,09%
  Malta 4,94%
  Germany 7,29%
  (..)

  fwijzingspercentage in Ankara:
  Hungary 1,15%
  Slovenia 1,58%
  Greece 1,83%
  Portugal 1,91%
  Luxembourg 2,78%
  Slovakia 3,01%
  Italy 3,40%
  Spain 4,31%
  Poland 5,20%
  Czech Republic 6,01%
  Latvia 7,23%
  Netherlands 7,88%
  Austria 8,42%
  France 8,86%
  Estonia 11,39%
  (..)

 52. Turkije , fijn land, ik kom er al jaren en heb er 15 jaar gewoond en gewerkt. Wanneer vangen Europeanen eens aan andere mensen te begrijpen. Tegenwoordig heeft haast iedereen een credit card of bent u toevallig van voor de 2e wereld oorlog, dan kan ik het begrijpen
  Een visum aanvragen via internet: een fluitje van een cent. Geluk ermee.
  Henk

 53. Mensen,wat een bekvechten menteliteit,elektrisch visum is door Ankara tot eind November uitgesteld,begrepen no visum door internet,kan men gewoon aan de grens kopen,punt uit.En ik geloof ook nooit en nimmer terug komt,of aan deg :heet: rens via een loket,wel via internet.Grtz,

 54. Ik ben eind april weer in Turkije geweest.
  Heb voor ons allemaal een visum online aangevraagd. Ideaal scheelt zeker 20 tot 30 minuten in de rij staan op het vliegveld.

  Ik zag nog mensen richting het loket lopen om er één te kopen . En mensen die ik later in het hotel heb gesproken hebben bijna 45 minuten in de rij gestaan omdat zij niets wisten van online aanvragen van een visum. Onze reisorganisatie had ons hierover goed geïnformeerd.

 55. Een visum via het consulaat kost nog geen 15, euro. Maar alleen met creditcard te betalen.
  Via ideal koop je deze bij een bemiddelaar.
  Deze willen er ook geld aan verdienen.

  Bij betaling aan consulaat heeft u hem binnen een paar minuten in uw email box.
  Via een bemiddelaar een aantal dagen.

  Kijk even onder andere op Corendon daar staat een link

 56. dank je wel wil alleen het lullige is ik heb geen credit card en mijn vrienden ook niet dus ben ik de klos om 2x 24.95 te betalen

 57. Creditcard hoeft niet op naam te staan. Dus misschien iemand in de kennissen die er één heeft. Betaald je hun 30. – en maken zij het bedrag over. Zo hebben wij ook wel eens mensen geholpen die alleen met creditcard konden betalen.
  Tegenwoordig zijn er ook anonieme creditcard met pre-pay mogelijk heden. Kaarten kosten niets geen bijdrage jij stort er een bedrag op en dat kan gebruikt worden. Probleem met bkr of te laag inkomen is geen probleem.

 58. Heb geruime tijd geleden vernomen, dat er voor de 180/90 regeling voor mensen die in Turkije een woning hebben gekocht een soepeler regeling zou worden getroffen . Er wordt wel voor een heel jaar belastingen betaald en wanneer aanwezig doen we ook nog een duit in het zakje door KDV op aanschaffingen te betalen. Er zou in april 2014 meer nieuws komen over een betere regeling voor deze categorie lange termijn toeristen. Helaas heb ik niets vernomen of het moet mij zijn ontgaan. 😯

 59. Vind het belachelijk dat je niet via ideal of overboeking kan betalen. Gelukkig nog via e-visum-turkije visum voor turkije kunnen kopen via ideal. Kostte wel 22,50 per visum maar heb t wel binnen 3 uurtjes ontvangen. We zijn zonder problemen door de douane gekomen. Scheelde wel lange wachtrij. Weet iemand of we de volgende keer (over 2 maanden) weer een visum moeten aanschaffen of kan ik gewoon weer turkije in met mijn huidige visum?

 60. Ikamet
  Net het drama meegemaakt om een nieuwe verblijfs vergunning aan te vragen nieuwe regels vanaf april 2014 het kan nu nog maar voor 1 jaar.
  Nodig 6000 lira op bank in turkye of vertaalde pensioen papieren 4 pasfoto,s geldige Tapu Gezondheids verzekering (vertaalt in Turks)en dan ca 300 lira per persoon. Dan duurt het ca 3-4 weken en wordt per post thuis gestuurd in turkye dus dat kan ook nog eens 4 weken duren.
  Het lijkt wel of turkye geen prijs meer stelt op huizenbezitters met buitenlands paspoort zo moeilijk wordt het de mensen gemaakt ikzelf ben inclusief het wachten en betalen voor vertalingen 10 weken verder nu en 450 lira pp armer 😥

 61. Visum kost nu ipv 15 euro al 25 en sommige vliegvelden vragen al 30 euro..dus als je via je reisbureau het kan regelen blijkt dat meestal maar 17.50 te kosten!!

 62. En zelf regelen kost minder dan 15 euro. En een creditcard heb je ook zonder jaarlijkse kosten. Bij Abnamro kost hij niets. Bij ING bank ook niets. Rabobank vraagt wel geld 35 ,- per jaar.
  Ook kan je een creditcard aanvragen bij commerciële bedrijven waarbij je niets hoeft te betalen. Ook online te bestellen zijn de pre-pay kaarten wat jij op de kaart zet kan worden gebruikt. En verder niet meer.
  Deze kaarten hebben ook geen jaarlijkse bijdrage.
  Dus één keer bijvoorbeeld dertig euro er op storten. Als je bijvoorbeeld met z’n tweeën gaat laten afschrijven kaart weg leggen tot je deze ooit weer wil gebruiken. Hoeft je ook geen extra hoge kosten te maken. Fraude is zo uitgesloten want als er niets op staat kan er ook niets worden afgeschreven.

 63. Joop Mol: je hebt het verkeerd, je visum mag je meerdere keren gebruiken in de 6 mnd dat die geldig is, zolang je totale verblijf dagen tot 90 dagen is.
  Floris: ja ,je kan dezelfde visum nogmaals gebruiken, mijn ma had het printje weggegooid maar je kan zo weer opnieuw inloggen en het opnieuw uitprinten.

 64. Ik ben dit jaar al drie keer met één visum in Turkije geweest.
  Krijg iedere keer bij aankomst wel weer een nieuwe sticker erbij en de benodigde stempels.
  Eén keer betaald, in Turkije gewoon op eerste print al drie keer land in en uit geweest.

 65. Zonder creditcard alsnog vooraf een visum voor Turkije kunnen aanvragen. Vorige keer moest ik behoorlijk lang wachten op het vliegveld. Aangezien het binnenkort toch verplicht wordt, ben ik er maar alvast aan gaan wennen.

 66. Goede middag,

  Waar kan ik het beste een creditkaart aanvragen in Turkije?Ik ben kunstschilder en heb geen vast inkomen.Eind november vlieg ik naar Istanbul en terug van Antalya.

 67. Ben nu net weer binnengekomen in Turkije. En inderdaad geen rijen bij het Visumloket. Maar die rij staat nu gewoon bij de paspoortcontrole.
  8 Ambtenaren voor Turkse ingezetenen en 4 voor overige landen, terwijl het aanbod van reizigers omgekeerd evenredig is. :smash:
  70 Minuten wachten en een aansluiting gemist.
  Dus of je nu in rij staat voor het visumloket of de paspoortcontrole het maakt geen reet uit.

 68. E-visum ( en soortgelijke bedrijven) is een commerciëel visumbureau. Pas wanneer je door de hele -zogenaamd vriendelijke-procedure bent, lees je dat je 25 euro moet betalen ipv 15 euro. Hier ligt m.i. Een taak voor de Turkse ambassade of consulaat in Nederland om de aanvraag voor Nederlanders ook in het Nederlands op te stellen. Je kunt ook Google translate erbij pakken. Zoveel Engels staat er niet. En die commerciële ratten zou het bij wet verplicht moeten worden om te vermelden dat het een commerciële dienst is met bijkomende kosten. Overigens is aan dit bedrog niks Turks. Toeslagen.nl doet ook voorkomen of het een tak van de Belastingdienst is. Maar je toeslag via hen aanvragen kost je 35 euro en bij de belastingdienst met je DigiD niks.
  Over dat Viabuy. Als je gewoon een keer een visum wilt betalen is dat ook geen optie. Je moet verplicht een creditcard van drie tientjes voor een jaar kopen, waar je saldo opzet. Gewoon een betaalpas dus. Duur visum dan. Toch dat familielid met creditcard lief aankijken.

 69. Reactie op Max. Een paar weken geleden kwam ik uit Turkije terug. Paspoortcontrole op Schiphol was een ramp. Je flikkerde van de roltrap zo tegen de rug van iemand anders. Dat was pas domino op hoog niveau. Stond ruim drie kwartier in de rij. T is af en toe op elk vliegveld bagger.

 70. Is niet meer mogelijk. Uitzondering daar gelaten voor mensen die kunnen aantonen dat ze echt lastminute hebben geboekt (dus de dag van vertrek) kosten rond de € 50 per persoon.
  Anders mag je terug vliegen

 71. En als ik geen e-visum heb aangevraagd, kan ik dan bij aankomst op de luchthaven Turkije met mij smartfone en cc alsnog een e-visum aanschaffen?
  Of moet ik ‘m echt uitgeprint meenemen?

 72. in Izmir was het eind november nog steeds mogelijk om ter plekke een visum te kopen voor €25. De info die hier rond gaat klopt vaak van geen meter als ik het zo lees en vergelijk met mijn ervaringen. Ook de 180/90 regeling….wil niets anders zeggen dan dat je binnen die 180 dagen max. 90 dagen aaneengesloten in Turkije mag verblijven. Als je op dag 91 weer naar Turkije vertrekt voor 80 dagen (ik noem maar wat) dan mag dat gewoon. Verder kun je in die 180 dagen zo vaak heen en weer reizen met je visum als je wilt. Wordt alleen voor de douane wel zoeken naar een plekje voor je in -uit stempel…..
  Inshallah!

 73. Ik heb net een reis geboekt naar Turkije. Ik hoorde van REAS Reizen dat je nu t/m 31 maart 2015 nog op het vliegveld kon kopen. Het is dus weer verlengd. Helaas ben je dan 25 euro kwijt in plaats van 15 euro.

 74. Informatie bijgewerkt 2 januari 2015
  (Geldt voor meer dan 100 landen, waaronder het Verenigd Koninkrijk en een groot aantal Europese
  paspoorthouders).
  Toeristen en bezoekers uit vele landen een visum nodig om Turkije te voeren, tenzij u een verblijfsvergunning.
  Toeristische / bezoekers visa laatste 180 dagen, maar houders zijn alleen toegestaan om te verblijven in Turkije
  voor maximaal 90 dagen in de ENIGE periode van 180 dagen. Meerdere bezoeken zijn toegestaan mits het totale aantal dagen niet meer dan 90. Alle berekeningen moeten omvatten zowel het in en uitstappen data,
  ongeacht de tijd van de dag of nacht. Sommige landen (zoals Frankrijk, Duitsland, Rusland, Zwitserland, Oekraïne enz.) Zijn vrijgesteld dus geen visum nodig, maar moet nog steeds voldoen aan de max van 90 in 180
  dagen regel en speciale regels / afspraken bestaan voor sommige landen. Klik voor een volledige lijst met landen. UK paspoorthouders hebben een visum nodig.
  Visa moeten worden verkregen online voordat u op reis naar Turkije (zie hieronder voor details).
  Overstaying de 90 in 180 dagen of nog in Turkije na een visum verloopt zal resulteren in een boete en mogelijke inreisverbod. Regelmatige bezoekers moeten voorzichtig zijn bij het plannen van hun data als
  de 90 dagen in een periode van 180 dagen kon meer dan één visum overspannen.
  Een nieuw visum betekent niet dat een nieuwe 90 dagen
  Het werkt als volgt: Wanneer u Turkije verlaat de grenswachten zal terug telt 180 dagen en dan berekenen hoeveel dagen u in het land binnen die 180 dagen zijn geweest, ongeacht wanneer uw visum begonnen. Dit betekent dat in sommige gevallen de 90 in 180 dagen regel kan twee visa overspannen. Het heet de Schengen of “count back” systeem.
  Paspoort moet geldig zijn voor ten minste 6 maanden vanaf de datum van binnenkomst en ten minste 3 maanden te rekenen vanaf de datum waarop u te verlaten.
  vanaf 1 januari 2015 een nieuwe draai aan de geldigheid paspoort aan te gaan Turkije in werking is getreden. Niet alleen zal je paspoort moet geldig voor 6 maanden vanaf de datum van binnenkomst, maar het moet ook geldig zijn voor ten minste 60 dagen na de vervaldatum van uw visum. Dat betekent in feite dat als je
  aankomt in Turkije op de eerste dag van uw visum uw paspoort dient geldig te zijn gedurende 8 maanden in plaats van 6.

 75. als je een credit kaart heb of vrienden of fam die betalen hem dan voor je en jij geeft het geld aan hen of koop een prepaid credit kaart kost 10 e per jaar en is safe ten op zichtte van een gewone credit kaart

 76. Volgens mij snijden de Turken (pardon, de regering van Erdogan) zichzelf diep in het vlees. Er zijn natuurlijk massa’s mensen die geen trek hebben in al dat elektronische visagedoe en lekker een andere vakantiebestemming kiezen. Temeer omdat in het aangrenzende Griekenland zonder visumplicht de zon net zo veel schijnt. En vanwege de crisis kan je daar inmiddels net zo goedkoop terecht: kijk maar naar de reisaanbiedingen. Ben benieuwd wanneer de wal het schip keert.

 77. Bij de visum aanvraag heb ik Den Haag ingevuld in plaats van s,Gravenhage (geboortrplaats) is dat een bezwaar.

 78. Vorig jaar hadden wij onze visums ook bij ons uitgeprint, en bij de paspoortcontrole hebben we ze laten zien, en hij (Douanier) stak alleen de duim omhoog en heb ze niet eens gecontroleerd.
  Hij zag dat we met z’n vieren waren en dat er vier visums aanwezig waren en werkelijk hij heb ze nog niet eens in zijn handen gehad.

  Dus ik denk dat het alleen al hebben van de visums op de juiste naam al voldoende is.

  Neem anders iets mee bijvoorbeeld een toeristen boekje, print van internet(Wikipedia) of iets dergelijks waarop staat dat ’s Gravenhage het zelfde is als Den Haag.

  In het engels kennen ze Den Haag toch ook alleen maar als “The Haque”

  Ik denk dat het niet zo’n vaart loop.

  Ik heb voor a.s. donderdag wanneer wij weer vliegen naar Turkije ook visums bij me waar een spelfout op staat. Ik maak me er niet druk over.

  Fijne vakantie gewenst.

 79. Online aanvragen heeft wél voordelen:

  Een e-visa is goedkoper. Online bestelde visums kosten 20 doller (ongeveer 17 euro). Ter plaatse kost een visum 25 euro.
  Op de luchthavens in Turkije staan vaak lange wachtrijen.

 80. De kans is 100 % dat je nog een visum in Turkije kan kopen.
  Ik zit nu in Turkije en bij aankomst op het vliegveld was er nog een loket open dat visums regelde. Iedereen had al een visum geregeld op één persoon na en zij kocht hem daar.
  Maar net als vorig jaar controleren z4 de visums niet eens. Vorig jaar vlogen wij op Antalya en dit jaar Gazipasa (alanya) en in beide gevallen geloofde ze het wel wat er op de visums stond.
  Ik moest zelfs aangeven dat ik visums bij me had en zowel vorig jaar als dit jaar hebben ze niet eens in hinder hand gehad laat staan dat ze keken of het überhaupt wel visums waren.

 81. Weet iemand ook of het een probleem is als je studente visa nog niet klaar íis in Istanbul, je wel het land uit mag? Hij is wel aangevraagt maar waarschijnlijk pas later klaar als dat de studie is afgelopen.

 82. Hallo, wij hebben evisa besteld via de officiële site maar kwamen er achteraf achter dat we bij twee van ons hebben aangegeven dat het om een ordinairy passport ipv IDkaart . Ik begreep al van sommige reacties dat ze de visa niet heel uitvoerig controleren? (Derest van de gegevens) kloppen wel) kan je evt een nieuwe aanschaffen daar als ze daar een probleem om maken?

 83. @gg ook wij hebben dit helaas omdat bij het invoeren van gegevens iedereen hetzelfde soort document krijgt als eerst ingevoerde
  Dus nu staat er identiteitskaart met het paspoortnummer en ik reis met paspoort
  Doen ze moeilijk over dit?

  Ik had ook gehoord bij late vluchten zitten de visum loketten dicht, en om nou de nacht met kinderen daar op het vliegveld door te brengen….

 84. Nogmaals wij zijn nu een aantal keren gereisd met online visums en zowel op Gazzipasa (alanya ) als ook antalya hebben ze nog nooit de visums gecheckt. Ze geloofde wel dat we visums hadden.
  Dus ik zal me er niet druk over maken.

 85. Gisteren e visums aangeschaft.dat was geen probleem.nu lees ik nadien dat je paspoort nog 8 maanden goed moet zijn ipv 6 maanden. Mijn paspoort zou an tot 11 april goed moeten blijven. Maar hij verloopt 1 april 2016.Wat nu . met spoed een nieuw paspoort aanschaffen of het op gokken ? hoorde ook dat veel reisbureau ’s maar 6 maanden blijven hanteren

 86. @Hb wij zijn inmiddels geweest en zoals wil al zei, niemand doet er moeilijk over. De visums werden wel gecheckt, maar heel vluchtig en je kon ze nog aanschaffen op t vliegveld. Ze werden ook niet vergeleken met je paspoort of de spelling van de namen precies overeen kwamen en de geboortedata.. het was echt even doorheen bladeren om te kijken of het wel visums waren. We hadden geen nachtvlucht maar landden rond 21:00 op Antalya en toen waren de visumloketten nog open in ieder geval.

 87. Trouwens, het visum kan nu alsnog gewoon worden gekocht op de luchthaven. Alleen wel voor 25 euro. Stuk duurder dus dan wanneer je het online koopt… :tongue:

 88. Kan iemand mij helpen, mijn visum is tot 9 september geldig, ik ga van 25 augustus tot en met 2 september nog een keer naar Turkije, kan dat op hetzelfde visum?

 89. Ik heb eerder al eens geschreven dat onze visums nooit werden gecontroleerd.

  Vorig jaar bij vliegveld Antalya gingen we in de rij E-visum staan omdat deze sneller ging. Ze hoefde alleen onze paspoorten te zien. Nu is mijn vraag kan het zo zijn dat bij E-visum onze gegevens al in een databank staan en dat ze kunnen zien dat wij al een E-visum hebben aangeschaft

  Wie weet dit .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!