Home Nieuws Turkish Airlines vanaf maart 2014 ook op Rotterdam

Turkish Airlines vanaf maart 2014 ook op Rotterdam

18
661

Goed nieuws voor iedereen die in de buurt van Rotterdam woont en komende zomer naar Istanbul wil. Het is straks niet meer nodig om naar Amsterdam af te reizen voor een vliegreis met Turkish Airlines. De Turkse vliegmaatschappij gaat namelijk direct vluchten uitvoeren tussen Rotterdam en Istanbul.

Turkish Airlines gaat vanaf 4 maart 2014 per week 4 vluchten uitvoeren van en naar Rotterdam The Hague Airport (dinsdag, donderdag, vrijdag en zondag) met naar verwachting een Boeing 737-800 of Airbus A319. Momenteel doet de maatschappij alleen het Amsterdamse Schiphol aan.

Turkish Airlines Boeing 737-8F2 op Schiphol (Jur Visser)
Turkish Airlines Boeing 737-8F2 op Schiphol (Jur Visser)

Turkish Airlines is een van de grootste Europese vliegmaatschappijen en is de afgelopen jaren verkozen tot beste luchtvaartmaatschappij van Europa.

18 REACTIES

 1. Arme omwonenden. Komt er nog meer geluidsoverlast, Co2 uitstoot, fijnstof en kerosine over hen uitgestort. 🙁
  En dat allemaal om mee te werken vakantiegeld het land uit te brengen. Dat wordt als dan “goed voor de economie” genoemd. Welke economie? Niet die van Rotterdam. :smash:

 2. Arme Arie.
  Nederland is de 2e handels partner van een land met bijna 80 miljoen inwoners, welke ook nog eens veel meer aan import doet dan aan export. Rotterdam heeft daarom niet alleen door de vele Turkse Nederlanders een voordeel, maar vooral ook door banen. Ook dit brengt banen naar Rotterdam en het indirecte effect is dat de banden in de handel nog beter worden. Daarnaast is Rotterdam airport de 2e luchthaven van Nederland. Iets op trots op te zijn lijkt me.

 3. Weer zo’n onlogische stap.
  Turkije is per dag economisch minder waard , waarom zou je dan voor een “handelspartner” waar zeer binnenkort geen 2 dubbeltjes meer te halen is zoveel moeite doen.

  De paar toeristen die makkelijker willen vliegen kunnen gewoon vanaf Schiphol.
  Scheelt, wat Arie ook al zegt , allerlei onnodige herrie kerosinelucht en dergelijke.

 4. @antonieq als er wel meer dan twee dubbeltjes te halen zijn dan gaat de hele delegatie weer op hangende poten naar Turkye toch…..

  Heb een advies doe geen zaken met Turkye of kom niet Turkye of koop nooit een product uit Turkye…..

  Stale je is voor dat Turkye door you twee dubbeltjes….. een betere economie krijgt 😉

 5. Voor mij hoeft het niet, ze vliegen toch niet rechtstreeks op Izmir 🙁
  Alles moet via Istanboel, jammer.
  Veel te lange reistijd daardoor.
  Daarnaast vind ik Turkisch Airlines veel te duur.

 6. Snow heeft daar inderdaad wel een punt. Ik ben van mening dat het vliegen op Rotterdam niet zoveel toegevoegde waarde heeft voor het bestemmingenplan van Turkish airlines.
  Het heeft weinig zin om vanuit 1 bestemming (Istanbul) naar een bestemming te vliegen (Rotterdam) die slechts 55 Km verder ligt dan een bestemming waar je reeds op vloog (Schiphol).
  Je bewijst je klanten er nou niet een heel grote dienst mee, temeer daar je met de HSL in 20 minuten op Schiphol kunt zijn vanuit Rotterdam. Feitelijk is de tijdwinst dus helemaal 20 minuten.

  Dan kun je als Turkish airlines je klanten een grotere dienst bewijzen door in Turkije vanuit meer plaatsen internationale vluchten uit te voeren, inderdaad vanuit Ankara, Izmir, Adana of Kayseri bijvoorbeeld.
  Dat zet tenminste wél zoden aan de dijk, wanneer je vanuit Adana direct naar Köln kan vliegen bijvoorbeeld. Dat scheelt een ritje Adana-Istanbul, duurt hoe dan ook langer dan 20 minuten.

  Daarnaast zou het bijdragen aan meer economische balans in Turkije. Istanbul is binnen Turkije op alle gebied een waterhoofd. Als er morgen een grote aardbeving plaatsvind in Istanbul – niet bepaald denkbeeldig – dan is Turkije per direct kreupel.
  Niet bepaald gezond.

 7. @Muhammedbey,

  kijk maar naar hoe de euro tegenover de lira gaat en staat.
  En de andere economische gevolgen nu de mensen wakker worden in Turkije en zien dat alleen loos gebouwen neerzetten niet helpt om een economie draaiend te houden.
  Komt zeker nog bij dat er steeds meer wetten met een hoog tempo worden doorgedrukt waardoor de mensen in Turkije steeds en steeds minder in openbaar iets kunnen zeggen wat tegen de huidige regering is. ( Argentijnse jaren 70 praktijken).
  Denk ook aan de nieuwe internet wet !

  Ik kan geen bewijzen neerzetten omdat links eerst gecontroleerd worden en tegen die tijd alweer ( o.a. door die internetwet) zijn veranderd.

  Als je nu snel zoekt naar “Turkije hard op weg om politiestaat te worden” en “transcript telefoongesrprek erdogan en zoon over hoe de gestolen miljarden te verstoppen” dan kun je er niet echt meer onderuit .

 8. @ Antonieq

  Waarom zouden wij gaan zoeken naar berichten die door de oppositie zijn geplaatst en waarvan de authenticiteit niet kan worden bewezen.
  Jij dacht zeker dat Erdogan patent had in Turkije op valse propoganda en beschuldigingen uiten?

  En natuurlijk kun jij niets bewijzen. Iets wat niet bestaat of is gefabriceerd kun je niet bewijzen.

  En al zou je het kunnen bewijzen, dacht je dan echt dat als erdogan zou vertrekken het beter wordt in Turkije?
  Ik kan jou bewijzen dat alles dan weer tot stilstand zal komen onder die geweldige oppositie die jij zo aanhangt. Het bewijs ligt in de jaren 90, zoek maar even in de Turkse geschiednis. Heel makkelijk en overal te vinden op internet hoe het er in die jaren aan toe ging onder leiding van allerlei coalities en colaboratie van het Turkse leger dat Turkije met list en bedrog heeft leeg gezogen in die jaren.

  Dan wordt ik toch liever leeg gezogen door mensen die ondertussen ook nog iets goeds doen voor Turkije.

  Kom nou eerst eens met een goed alternatief, of, als je het zo goed weet allemaal, laat je naturaliseren tot Turk en richt zelf een politieke partij op in plaats van hier te zuurpruimen.

 9. Arie, grapje zeker…
  Ben jij zo’n man die bij Rotterdam Airport is gaan wonen, in de wetenschap dat dat een vliegveld was en dan achteraf gaat piepen dat je last hebt van vliegtuigen? :shutup:
  Anderzijds, de moderne toestellen – waar ook TA mee vliegt – zijn zuinig, schoner en stiller dan ooit tevoren, dus gooi je argument én formuliertje snel in de prullenbak.

  Groetjes, een naaste bewoner van Rotterdam Airport.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer zonder te reageren.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.