Turkije slaat nog een brug voor de Olympische spelen

14
745

Na het voorstel voor de 3e brug over de Bosporus is Turkije weer een slagzin met een metafoor rijker. Vandaag maakte het Turke Olympisch commitee bekend nog een brug te slaan en wel eentje die genaamd is “Bridge Together”.

Hoewel er geen letterlijk verkeer over de brug zal reizen is het toch de bedoeling om hier mee de miljoenen toeristen en sport liefhebbers naar Turkije te trekken voor de olympische spelen van 2020. De Turkse president zelf gebruikte geen brug om bij het evenement aanwezig te zijn want Gül wilde niet in de file staan vanwege het landelijke Turkse staats examen voor deelname aan het hoger onderwijs, Gül nam de boot. Wederom bewijs dat er nooit genoeg bruggen te slaan zijn en dat deze metafoor zeker nog een duizendtal keer gebruikt zal worden. Hoewel de wereld zich maar al te bewust is van de brug tussen oost en west, zal Turkije deze boodschap uitdragen tot de Olympische spelen dan echt toegekend zullen worden aan Turkije. De vraag zou het een brug te ver zijn gaat dus niet op.

De concurrentie is in dit toewijzings proces laag en zeker na het toekennen van het EK voetbal aan diverse hoofdsteden in Europa, zullen de kansen van Istanbul alleen maar toenemen. Het nieuwe vliegveld en wederom een extra brug zullen ook zeker niet schaden. Istanbul blijft een van de weinige steden in de wereld die zo’n massale toestroom van publiek nu al kunnen huistvesten. Of er uit eindelijk genoeg bruggen zijn, dat zal nog moeten blijken…

14 REACTIES

  1. Ik hoop dat Europese landen dit zien, wij zijn weliswaar moslims maar lang niet meer arm en krachteloos. Er zal wel een tijd komen, dat de Europeanen ons gaan smeken in EU te stappen.

  2. dit gaat echt niet gebeuren wat dacht je van vreiheid van mening en gelijke rechten voor de vrouw.en t terorisme hier de pkk heeft alleen n wapenstilstand aangekondigd en strıjders zullen zich uit turkije terug moeten trekken.maar er komt n dag dat turkije hier de prıjs voor zal moeten betalen,en de brug is weer zo,n ak partij prestigeobject .ze kunnen beter in volksgezondheid en onderwıjs investeren :ned: :turk:

  3. Als Turkije slim is blijven ze buiten europa.De Eu brengt weinig goeds.Turkije doet het nu super qua groei enz .

  4. @Ronnie.. allereerst ga een cursus Nederlands volgen (NT1 is wel goed)Of woon je zo lang in Turkije dat je de taal vergeten bent. Kritiek mag je leveren maar hou aub op over pkk en vrijheid van mening, mensenrechten etc. kijk eerst wat er in europa speelt. groeten uit Amsterdam

  5. Misschien tijd om een beetje on topic te blijven? T gaat niet om of je je Europees voelt of niet, of de toetreding in de EU, maar de slogan voor de olympische spelen..

  6. Turkije zal helaas de OS weer niet krijgen. Noem eens paar redenen, waarom Turkije de toewijzing krijgt? İk kan het met gezonde verstand niet bedenken. Het enige wat ik kan vermoeden is dat de meerderheıd van het OC, een moslim land niet snel zal kiezen. Wanneer heeft een moslimland een OS gehouden? Weet iemand dat ? Turken moeten niet teveel hoop op deze kandidatuur stellen, anders zal de teleurstelling net zo hard zıjn. In NL zeggen we eerst zıen en dan geloven toch. ..hoşçakalın…

  7. Een aantal zijn al genoemd in het artikel. Goed berijkbaar per vliegtuig met 3 vliegvelden, ook door de 3e makkelijk en flexibel cappaciteit aan te passen. Veel hotels en mogelijkheden om toeristen onder te brengen. Maar ook natuurlijk die (komt ie weer) brug tussen oost en west. Goede infrastructuur qua openbaar vervoer. Alleen nu nog die rot files oplossen.

  8. Kestel dat is een dikke onzin. Wereldkampioenschap voetbal 2022 wordt gehouden in Qatar. Boven islam religie staat nog altijd geld…

  9. Martij, Fifa is een bedrijf, geld en macht is uiteraard hun heilige ding. Het onstaan/oorsprong van OS heeft met religie (Latin)te maken. De cultuur en lading rondom OS steekt anders in elkaar. Madrid zal naar alle waarschijnlijk het OS krijgen.
    Het ergste is dat Turkije al ruim 40 jaar net niet ergens toebehoort. Daarom moet Turkije net als afgelopen 800 jaar lang, naar zich zelf (leren) kijken en zichzelf ontwikkelen. Dat gaat gepaart met veiligheid en vrijheid. De Turkse politiek was het onderdeel vrijheid al 40 jaar vergeten. Het komt nu gelukkig langzaam los. Het zou toch leuk zijn als TR het OS krijgt. Tijdens een ontwikkeling kan een compliment daalder waard zijn..vind je niet?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!