Home Nieuws Turkije leent geld uit aan het Internationaal Monetair Fonds

Turkije leent geld uit aan het Internationaal Monetair Fonds

11
690

Premier Erdogan verklaarde dat de Centrale Bank momenteel over 97 miljard dollar aan reserves heeft liggen. “Tegen het einde van het jaar zullen we over 100 miljard dollar beschikken”.

Tijdens de openingsceremonie van de Iğdır luchthaven vertelde hij dat toen de AK-partij aan de macht kwam, het land slechts een reserve had van 27 miljard dollar.

Premier Erdogan:

Vroeger waren we financieel afhankelijk, nu bieden we zelf financiele hulp aan het IMF.

Vroeger had Turkije een IMF-schuld van 23,5 miljard dollar. Dit is nu nog maar 1,7 miljard dollar. “Onze voorgangers raakten in de schulden en wij hebben die nu afbetaald”. Op dit moment verkeert het IMF zelf in moeilijkheden. Zij hebben nu vijf miljard dollar van de Turkse Centrale Bank geleend.

De nieuwe moderne luchthaven in Iğdır werd binnen twee jaar gebouwd met een investering van 56 miljoen TL. Wekelijks zullen er zes vluchten van Iğdır naar Istanbul en vier van Istanbul naar Iğdır worden uitgevoerd. Tussen Ankara en Iğdır worden in eerste instantie vier vluchten per week aangeboden.

11 REACTIES

  1. Antonetta Coban heeft de afgelopen 10 jaar onder een steen geleefd, zo lijkt het wel: economische vluchtelingen vanuit Turkije? Wordt eens wakker Atonetta: Turkije had afgelopen jaar een economische groey van het BNP van ruim 8%, waar Nederland de grootste moeite heeft om het hoofd boven water te houden! Economische vluchtelingen? waar vandaan dan, Anonette? Huiswerk maken en iets minder naar de PVV en VVD luisteren.

  2. dondu akcali gelijk terugkeren en niet Nederland zo afkraken je hebt er wel van geprofiteerd. ik woon in Turkije en zoals Hans Koops zegt er zijn nog veel heel veel mensen die niet te eten hebben.

  3. Ik denk dat migranten altijd met de gedachte spelen: “Wat doen we? Blijven we of gaan we- misschien op termijn- weer terug naar het land van oorsprong. Ondanks datgene wat Hans Koops en Amalia zeggen, denk ik dat Turkije bezig is met een goede ontwikkeling. De groei van het BNP neemt toe en daaraan mag je de verwachting koppelen dat de toekomst er florissanter uitziet dan een aantal decennia terug. Stel daar tegenover dat ook in Nederland een toenemend aantal mensen een beroep moet doen op ondersteuning en bijstand en de economie hier echt een gekwakkel is, dan kun je op je vingers natellen dat de toekomst in Nederland zeker niet rooskleuriger dan is Turkije.

  4. Doe maar eerst eens iets tegen weeskinderen op straat, wees eens een keer een vader voor je land. Nee dat doet een anti-kemalist niet! Die roept liever emigreer maar en neem je moeder mee.

  5. Kijk is nu naar Europa wat voor diepte dat ze nu in zitten dat komt er van als je andere landen leegzuigt tot aan bodem geschiedenis draait keer terug waat het begonnen is ik zie het nu al voor me dat er in Europa donkere dagen komen en dit wil ik altijd al zeggen hoelang bestaal Europa ?? osmaanserijk 600 jaar lang met heel groot grens in zijn gebied kijk nu naar jullie zelf met de dag worden jullie armer en knijpen julli je eigen volk kapot ik vraag me hoelang zal het duren dat de blonde mensen in Turkije komen werken voor een minimumloon …. jullie zijn welkom

  6. @Wiert,

    ben benieuwd hoe lang het gaat duren eer het eruitkomt hoe die economische groei tot stand is gekomen en tegen welke prijs.
    Zou ten allen tijden vrijheid verkiezen tegenover een land met een regering waar je niets kan zeggen of schrijven zonder gegarandeerd in de gevangenis terecht te komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer zonder te reageren.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.