Turkije bouwt enorm biomedisch wetenschapspark met geavanceerd kinderziekenhuis

3
671

Bio City Development Company BV, het toonaangevende bedrijf wat betreft de infrastructuur van gezondheidszorg, en Toki, de afdeling van de Turkse overheid die zich bezighoudt met het ontwikkelen, de bouw en verkoop van panden, hebben een partnerschap gevormd en met succes buitenlandse investeerders aangetrokken om een gespecialiseerd kinderziekenhuis in Turkije te bouwen met geïntegreerde onderzoeks-en ontwikkelingsfaciliteiten.

Bio City Development Company BV, te Amsterdam, kondigde vorige maand aan dat het hen gelukt is om $200 miljoen Dollar aan converteerbare obligaties te lenen voor het project. De obligaties kunnen tevens nog worden verhoogd met maximaal $25 miljoen Dollar om de ontwikkeling van Bio City Istanbul te financieren.

Bio Istanbul wordt hiermee dus het eerste biomedische wetenschapspark van Turkije, een joint venture project van maar liefst $2 miljard Dollar. Het kinderziekenhuis waar onder andere tertiaire zorg zal worden verleend aan kinderen zal voorzien zijn van de allernieuwste medische technieken, inclusief geïntegreerde onderzoek- en ontwikkelingsfaciliteiten en aanvullende commerciële en residentiële vastgoed clusters.

Hoogtepunten

  • Bio Istanbul zal het eerste biomedische onderzoekspark van Turkije en de omliggende regio worden, een gebied met een bevolking van meer dan 500 miljoen.
  • Istanbul is op dit moment de grootste stad in de wereld dat nog geen toegewijd gespecialiseerd kinderziekenhuis heeft.
  • Het project zal aanzienlijke directe buitenlandse investeringen naar Turkije brengen en zal naar verwachting zakelijke belangstellenden aantrekken uit verschillende industrieën zoals de geneesmiddelenindustrie, medische technologie, de academische wereld, Research & Development, IT en gezondheidszorg.
  • Met de initiële master-planning voltooid, zal de volgende fase van het project worden gefinancierd door middel van een uitgifte van converteerbare obligaties ter waarde van $200 miljoen Dollar.

Meer info: http://bioistanbul.org/

3 REACTIES

  1. pff neederland doet 25 jaar over een project…en maar meer betalen en maar meer…en meer en meer…maar wel blijve lache :turk:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!