Home Nieuws Toerisme in Turkije heeft een geweldig eerste kwartaal

Toerisme in Turkije heeft een geweldig eerste kwartaal

6
1090

De bezoekers van deze site weten het al lang natuurlijk, Turkije is en blijft een geweldig vakantieland. Het eerste kwartaal blijft echter vaak achter bij de rest van het jaar, het weer is nog niet zo goed en er zijn veel hotels gesloten in dit jaargetijde. Dit jaar was het eerste kwartaal wel een stuk beter.

Het eerste kwartaal heeft een recordopbrengst uit het toerisme opgeleverd, waar ruim vijf miljard dollar werd uitgegeven. Dit is een stijging van bijna 40% in vergelijking met voorgaande jaren. De gemiddelde toerist heeft dan ook bijna duizend dollar uitgegeven tijdens zijn verblijf in Turkije.

Het totaal aan inkomsten uit de toeristische sector was in 2012 ruim 23,5 miljard dollar. Dit jaar wordt er wederom een groei verwacht in het aantal toeristen die het land zullen bezoeken. De bekende trekpleisters als Bodrum en Antalya zijn immers altijd aantrekkelijk voor liefhebbers van zon, zee en strand.

6 REACTIES

  1. Denk dat veel europeanen vroegboekingen gedaan hebben omdat de winter zo lang duurde en Turkije meestal wel een garantie heeft op beter weer.
    Een krappe 20 graden in zuid-Turkije is altijd prettiger dan een graad of 7 a 8 wat het lang maximaal in europa is geweest.
    Zou me dus niks verbazen dat nu het weer in nederland ook wat aangenamer geworden is de boekingen weer flink zullen teruglopen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!