maandag 26 oktober 2020
Home Nieuws Straathonden in Istanbul elektronisch gevolgd

Straathonden in Istanbul elektronisch gevolgd

4
520

Het aantal zwerfdieren in Turkije is soms voor buitenlanders wel even wennen, echter wordt er binnen de Turkse samenleving vaak met liefde voor de dieren gezorgd. Er is op dit moment dan ook veel aandacht om goed voor de dieren te zorgen en in Istanbul wordt dit groots aangepakt.

De stad heeft ruim 40.000 zwerfhonden waarvan er op dit moment al bij 25.000 een chip onderhuids is aangebracht. Voordat de chips worden geïnjecteerd, worden de honden aan een medisch onderzoek onderworpen en de informatie die hieruit volgt wordt op de chip gezet. De gemeente gebruikt deze informatie vervolgens om de honden te volgen en hun gezondheid in de gaten te houden, daarnaast kunnen inwoners en dierenartsen de chips uitlezen via een speciale website.

De honden worden na plaatsing van de chip weer teruggebracht naar dezelfde plek als waar ze zijn aangetroffen, behalve als het dier te ziek is of een gevaar vormt voor de omgeving. In zo’n geval wordt de viervoeter ondergebracht in een dierenasiel.

De gemeente Istanbul overweegt nu het chippen van de honden uit te breiden naar alle zwerfdieren in het gebied.

4 REACTIES

  1. Ik weet dat er sinds 2011 in meerdere steden van Turkije gechipt wordt. En zie je steeds meer voeder en drink plaatsen die op zonnewnergie werken.
    Ze zijn goed bezig :-))

  2. een keer liep zo n hondje mij ’s avonds achterna en heeft toen bij mij overnacht in de hotelkamer, daar kwam ze echt even tot rust en na een diepe slaap is ze de volgende ochtend weer vertrokken….zo lief 🙂

  3. Wie weet of er nog steeds een “asiel” o het buyukada is ? En het “bosasiel” zoals de nederlanders dat noemen, is dat het asiel in Beykoz ?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer zonder te reageren.