Scholen voorang op versteviging tegen aardbeving

0
1640
Scholen voorang op versteviging tegen aardbeving
Scholen voorang op versteviging tegen aardbeving

Meer dan 60 procent van de scholen in Turkije heeft prioriteit gekregen bij een project dat gebouwen moet gaan versterken tegen toekomstige aardbevingen. Dit heeft een ambtenaar ven het ministerie van onderwijs vorige week woensdag bekend gemaakt tijdens een parlementaire bijeenkomt.

Een parlementaire onderzoekscommissie die speciaal is samengesteld voor onderzoek naar aardbevingen en preventie, kwam vorige week woensdag bijeen. Vice-voorzitter van de commissie, Idris Güllüce, en vertegenwoordigers van verschillende instellingen namen ook deel aan de vergadering.

Salih Altınay, voorzitter van het ministerie van investeringen en faciliteiten, gaf aan dat 64 procent van de scholen in Turkije bovenaan de lijst is gezet om te worden verstevigd tegen aardbevingen. 15 procent van de scholen komt op een tweede plaats.

Inmiddels is het project op 12 procent van de scholen afgerond. Op een kleine 10 procent van de scholen hoeft er niets te gebeuren en zijn er geen extra maatregelen nodig.

“Een totaal van 10 miljard dollar is nodig om alle scholen tegen aardbevingen te versterken”, aldus Altınay. Ook verklaarde hij tijdens de vergadering dat alle gegevens zijn gebaseerd op observaties en dat er meer uitgebreid onderzoek nodig is om verdere uitspraken te doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!