Opening megaluchthaven Istanbul Grand Airport op 29 oktober 2018

0
2250
IGA Istanbul Grand Airport
IGA Istanbul Grand Airport

De nieuwe megaluchthaven in de Turkse miljoenenstad Istanbul zal worden geopend op 29 oktober 2018. Dat is ook de dag dat de Turkse republiek precies 95 jaar bestaat.

De werkzaamheden aan Istanbul Grand Airport (IGA) zijn nog steeds in volle gang. De bouw verloopt volgens schema en de planning is om de eerste fase van het project af te ronden op 29 oktober 2018. Dan moet het vliegveld ook open gaan voor publiek.

De Turkse luchthavenautoriteit (DHMI) liet weten dat 95% van de eerste fase van de bouw is afgerond en dat deze week verschillende testvluchten zullen starten. De Turkse minister van Transport en Infrastructuur, Cahit Turhan, bracht deze week ook nog een bezoek aan het complex en liet weten dat alles volgens schema verloopt.

Op YouTube verscheen deze week een video met recente beelden van het enorme project.

Eerder verscheen op het YouTube kanaal van Istanbul Grand Airport ook een video waarin avondbeelden van de luchthaven te zien zijn.

Het duurde ruim 42 maanden om de eerste fase van de bouw van het vliegveld af te ronden. In de toekomst zal de capaciteit van de luchthaven uitgebreid worden tot zo’n 150 tot 200 miljoen passagiers per jaar.

De kosten van het megaproject bedragen zo’n 10 miljard 247 miljoen euro.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!