Noord Afrikaanse hittegolf verwacht in Turkije

26
1393

Volgens meteorologen is er een hittegolf onderweg naar Turkije vanuit het noorden van Afrika.

Gedurende dit weekend wordt er een extreme hitte verwacht in grote delen van Turkije. De afgelopen week was het weer al niet koud te noemen, maar volgens het weerbericht kan het de komende dagen plaatselijk wel 50 graden Celsius worden!

Drink veel water en blijf uit de zon!

We adviseren iedereen om vooral veel water te drinken, het liefst op kamertemperatuur en zoveel mogelijk uit de zon te blijven. Houd ouderen en zieke mensen extra goed in de gaten met deze temperaturen en zorg ervoor dat zij zoveel mogelijk binnen blijven bij de koelte van een ventilator of airco.

De hittegolf zal waarschijnlijk op dinsdag voorbij zijn, waarna het weer iets aangenamer wordt.

26 REACTIES

  1. Nou hier vanuit Istanbul: het is echt niet lekker, en niet leuk meer! 1 min uit douche en je bent alweer zeik:( het huis uit gaan is gewoon geen pretje

  2. En weer is er een posting van mij hier weggehaald.
    Werken jullie samen met de Mossad, Cia of KGB?

    Ik vind die 50 graden overdreven en schreef dat dit zelfs niet in Ryad of Baghdad voorkomt en dit met een grappige kwinkslag.
    Als dat al niet mag.

  3. Net het weekend meegemaakt ( Side ) temperatuur gemeten van 53 gr. Het is alleen te doen aan het zwembad om drinken te halen en dan snel weer onder water om af te koelen. Respect voor de mensen die hier de benen onder het lichaam lopen voor je, ik had toch echt gezegd, haal zelf je spullen maar.
    Toch nog een voordeel aan deze temperaturen van 50 gr + al je luie zweet raak je kwijt, tot de laatste druppel :heet:

  4. @Manneke Matahelemual,

    Vergis je niet, de tijd dat alles hier goedkoop was, is definitief voorbij.
    Zeker geldt dit voor voeding, vlees stukken duurder als in NL, kaas ook. De grotere supermarktketens, A101, BIM en Migros, zijn veelal duurder als Albert Heyn.
    Bvb een zakje van 100 gr. Parmezaanse kaas, 16.50 TL (€7.30!!), worst, smaakt hier allemaal het zelfde en duur, fruit en groenten liggen dikwijls verlept in de winkel en zeker 2x zo duur als in NL.
    Ja, gemiddeld gezien is een huis dan weer goedkoop, maar niet de kwaliteit zoals je gewend bent. In NL denkt men dat brandstof het duurst ter wereld is, nou kom dan hier je tank maar eens vullen. Maar een goede maaltijd buiten de deur, is hier dan weer meer als betaalbaar.

    Hier tegenover staat wel, dat de bevolking uiterst vriendelijk is en “nepzomers” kennen we hier ook niet.

    Een terugkeer naar het verrechtste NL zit er voor mij ook niet in, ook mijn laatste rustplaats zal hier zijn. :turk: .

  5. Vandaag laaste dag in turkijen. Het is exstreem warm boven de 50 gr.
    Dus deze tem kloppen echt. Je kunt echt niet veel doen. Of dat je de hele dag in de sauna bent. :heet: :heet: :heet: :heet: 8)

  6. Gister hier in Çalis fethiye ook een temperatuur gemeten van 53gr…..was erg benieuwd hoe dat zou zijn, maar we hebben het goed doorstaan ondanks dat ik moest werken

  7. amai wat zeggen ze andere warmte dan bij ons .in belgie nederland .ik weet zekermet zo een temperatuur , de waerken in belie nederland stil liggen dus mannen eet meer korstjes van het brood .dan ben je pas echt man bij ons zijn het meest janetten klagen over alles en nog wat.

  8. amai wat zeggen ze andere warmte dan bij ons .in belgie nederland .ik weet zekermet zo een temperatuur , de waerken in belie nederland stil liggen dus mannen eet meer korstjes van het brood .dan ben je pas echt man bij ons zijn het meest janetten klagen over alles en nog wat.
    :yeeeh:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!