Nieuwe trams van Turkse bodem worden gebouwd in Bursa

2
1235
Bursa Yeni Tramvay Ipekbocegi
Bursa Yeni Tramvay Ipekbocegi

De burgemeester van Bursa, Recep Altepe, heeft een bezoek gebracht aan een werkplaats in Bursa waar men bezig is met de bouw van een nieuwe tram. De ontwikkeling en productie van dit nieuwe voertuig vindt in zijn geheel plaats op Turkse bodem.

De ontwikkeling van de Turkse tram met de naam “Ipek Böceği” dat staat voor “Zijde Rups” is inmiddels in de test fase beland en zal naar verwachting in 2012 klaar zijn om ingezet te gaan worden. “Tot nu toe verlopen alle tests erg succesvol”, aldus Altepe.

De tram bevat diverse nieuwe technieken zoals een laser-meet-systeem dat de rails in de gaten houdt. Indien een tramconducteur niet oplet kan de tram zichzelf tot stilstand brengen als er iets mis dreigt te gaan.

Ook zijn alle documenten verkregen met betrekking tot verkoop van deze tram aan het buitenland. Hiervoor moest het voertuig aan allerlei eisen voldoen en diverse crashtests doorstaan. Turkije is met het verkrijgen van deze documenten het 7e land in Europa geworden dat zelf trams gaat produceren.

Stukken goedkoper

Een van de grote voordelen van deze Turkse trams is dat het economisch gezien een stuk voordeliger is dan trams of onderdelen te importeren. Het voertuig dat geheel in Turkije wordt geproduceerd zal vanaf het begin af aan al minstens 30% goedkoper geproduceerd gaan worden.

Ipekbocegi
Ipekbocegi

2 REACTIES

  1. Werkgelegenheid, voor Bursa… En omstreken… Fijn om te lezen..
    Turkse tram met de naam “Ipek Böceği” staat voor “Zijde..
    Waarom kennen wij in Nederland dit soort mooie namen niet..
    Voor trein en trams..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!