maandag 26 oktober 2020
Home Nieuws Nederland heft visumplicht voor Turkse ondernemers op

Nederland heft visumplicht voor Turkse ondernemers op

17
268

Nederlandse autoriteiten hebben de noodzaak van een visum voor Turkse dienstverleners en zelfstandigen opgeheven.

Volgens een brief van het Nederlandse ministerie voor Migratie en Integratie aan het Nederlandse parlement, zullen met ingang van 15 augustus Turkse dienstverleners en zelfstandigen in staat zijn om naar Nederland te reizen zonder de aanschaf van een visum.

De wijziging zal naar verwachting een positief effect hebben op de handelsbetrekkingen tussen de twee landen. Volgens een financieel ambtenaar is de eurozone crisis de belangrijkste reden achter de opheffing van de visumplicht. Veel Europese landen lijden aan economische groei gerelateerde problemen. Om deze landen te laten groeien, moeten hun handelscapaciteiten vergroot worden. Turkije, dat nog nauwelijks tot geen last heeft gehad van de wereldwijde financiële crisis, kan een goede handelspartner zijn voor alle Europese landen.

Vier maanden geleden, oordeelde de Raad van State van Nederland dat Turkse ondernemers het land zonder visum inmogen. Bij een verblijf tot drie maanden hoeven zij ook geen verblijfsvergunning aan te vragen.

Vertaald van TZ

17 REACTIES

 1. Ja ja stelletje Hypocrieten,Nu Turkije als een speer gaat qua economie,is er wel eea mogelijk,Bah. :huh:

 2. Jammer dat het andersom niet zo is. Als Nederlander is je visum slechts 3 maanden per half jaar geldig. Dus zijn je 3 maanden verlopen, dan moet je het land uit tot de 180 dagen voorbij zijn. Niet echt handig wanneer je een bedrijf in Turkije hebt.

 3. Beste Gina,Volgens mij zijn de regels in Turkije versoepeld,Naar het schijnt kan je voor weinig geld je verblijf met 3mnd verlengen,Als je wilt kan je via deze site zoeken op (Ikamet aanvragen)Succes.

 4. Kunnen jullie een referentie geven naar een andere site waar dit nieuws staat? Op de site van het Nederlandse consulaat staat nog dat ze in afwachting op het hoger beroep de oude situatie handhaven.

 5. Ik denk als Nederland wat makelijker word met visum voor Turkse mensen. Wij misschien eerdags ook geen visum meer nodig. Maar wij betalen maar 15 euro als je daar naar toe gaat. En als je als Turk naar Nederland wil komen voor vakantie moet je heel wat meer moeite doen als je het visum wil krijgen.

 6. De website van het consulaat zegt nog dat ze wachten op een uitslag van hoger beroep… en voorlopig de oude situatie handhaven:

  Afwachten dus!

 7. Waarom zou TR niet af mogen rekenen? Laten ze liever ook 60 euro vragen…NL wil n lekker goedkope all-in vakentie en ook nog van TR vangen….En toen er geen crisis was, kreeg je ook voor NL geen visum…dus…?

 8. Vandaag contact gehad met Consulaat in Istanbul. De regel gaat idd in per 15 aug. a.s. Maar voor Turken die regelmatig voor zakelijk bezoek naar NL reizen is het niet echt handig. Je moet namelijk voor elk bezoek een vrijstellingsbrief aanvragen. Dan is een multyple entry visa dus makkelijker.

  Voor NL-ers die langer dan 3 mnd in Turkije willen verblijven; waarom vraag je geen verblijfsvergunning aan? Die wordt vrij makkelijk verstrekt.

 9. “Likes” voor Hakan en Mo!
  @ Hakan: dat is al positief, een andere site.
  @ Mo: snelle en adequate actie en reactie!

  In het Nederlands… vindt Google nu alleen -deze- site…

  Voorlopig:
  Alleen als je niet al te veel van je schoonmoeder houdt, zou het een idee zijn om haar zonder visum naar Nederland te laten reizen…
  😉

 10. Ooit zal er een tijd komen dat nederland al het visum gaat opheffen voor Turkije,EU heeft gefaald Turkije groeit met de dag dus nederland heeft geen keuze meer.:)))))

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer zonder te reageren.