‘Kanaal Istanbul binnen zes jaar gerealiseerd’

6
880
Kanaal Istanbul Turkije
Kanaal Istanbul Turkije

Transport minister Binali Yıldırım zei 30 april dat het project Kanaal Istanbul zal worden gerealiseerd binnen vijf tot zes jaar en dat het project gericht is op de bescherming van de Bosporus.

Tijdens de eerste Marmara en Zwarte Zee-conferentie in Istanbul zei minister Yıldırım; “Van de 50.000 schepen die de Bosporus jaarlijks passeren, vervoeren er 9500 gevaarlijke stoffen. Het totale gewicht van deze materialen is 150 miljoen ton. Als er een ongeluk gebeurd kunnen de gevolgen daarvan rampzalig zijn”. Volgens hem wordt er elke 40 uur wel een tanker op de Bosporus geconfronteerd met een mechanisch probleem. “Dat er nog geen grote incidenten hebben plaats gevonden de afgelopen tien jaar is alleen te danken aan strenge controles”.

De minister benadrukte nogmaals dat het niet mogelijk is om de grenzen van de Bosporus te verwijden en dat de bescherming van de waterweg als topprioriteit geldt.

Kanaal Istanbul is een erg belangrijk project voor ons. Zodra het klaar is, zullen we over een waterweg beschikken waarmee wij volledige controle hebben over al het verkeer dat over de Bosporus vaart,

aldus Yıldırım.
Voor olietankers die door de huidige situatie geld verliezen als gevolg van het oponthoud op de Bosporus, komt het nieuwe kanaal ook ten goede.

Yıldırım; “We zijn van plan om dit project binnen vijf tot zes jaar te voltooien en we werken momenteel aan de plannen”.

Precies een jaar geleden plaatsten we al een bericht waarin Premier Erdogan de plannen voor het kanaal aankondigde met daarnaast de bouw van twee nieuwe aardbevingsbestendige steden.

6 REACTIES

  1. Wel heel ambitieus, binnen zes jaar.
    Acht tot tien zou geloofwaardiger zijn.
    Tijdens het winterseizon ligt het bijna plat.

  2. Zulke dingen zijn al vaker bekeken, de kosten zijn zo verschrikkelijk hoog dat het nooit rendabel kan zijn.

    Het idee om het nu weer te proberen heeft idd een heel eind met wat Gerda zegt te maken. Zo kunnen bepaalde vriendjes-militairen makkelijk naar oost of west.

    Let maar op !! als dit kanaal ooit wordt gegraven zal het grotendeels gedaan worden door amerikaanse bedrijven of bedrijven met amerikaanse bindingen. 😉

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!