Jamie Oliver opent dit jaar restaurant in Istanbul

12
937

De wereldwijd bekende chef-kok uit Engeland, Jamie Oliver, gaat dit jaar een restaurant openen in de Turkse metropool Istanbul.

Jamie Oliver, in Nederland onder andere te zien op het kanaal 24Kitchen met zijn programma “Jamie’s 15 Minute Meals”, gaat zijn restaurant “Jamie’s Italian” openen in het luxe Zorlu Center in Istanbul. In dit centrum vind je naast een aantal woontorens met luxe appartementen en suites ook een groot winkelcentrum en hotel. Het restaurant, dat zich voornamelijk op de Italiaanse keuken gaat richten, wordt het eerste restaurant van Jamie in Turkije.

“Ik ben erg enthousiast over het nieuwe restaurant dat we in Turkije gaan openen. Istanbul is echt een dynamische stad waar het uit eten gaan een levend onderdeel is van de samenleving”, aldus Jamie.

http://youtu.be/ETnEWBRsEUE

Volgens de planning moet het restaurant in augustus haar deuren openen voor publiek.

Zorlu Center Istanbul
Zorlu Center Istanbul

12 REACTIES

  1. Ik vraag me af of je hier nu zo blij mee moet zijn.In Nl. staan de nodige recensies dat hij niet echt gezond kookt, te veel zout, te veel koolhydraten….Wij zijn juist zo blij met de veel gezondere en gevarieerde Turkse keuken. De gastvrijheid in de restaurants en de tijd die je geboden wordt. Niks haastig en snellere omzet, gelukkig! Het mannetje heeft zijn tijd mee, maar ons zal je er niet zien.

  2. Snow,

    denk je dat een echte Turk daar even een avondje gaat eten? liever naar de echte Turk lijkt mij.
    de zogenaamde “elite” groep heeft weer een stekkie om over op te scheppen.

  3. @ Gulsever
    Je hebt gelijk, laat de dikke nekken daar maar gaan eten, (lekker belangrijk)wij houden het lekker bij de Turkse keuken.

  4. @snow: zeker weten, ik heb vaak genoeg mogen aanschuiven. pickwick thee voor 25 TL etc..turkse thee noemen ze “gewone mensen” thee in zulke tentjes. je lacht je krom…

  5. Heerlijk, ik vind dat juist genieten. Lekker op een klein pleintje onder het bladerdak van enorme bomen te zitten, op een oude houten kromme stoel en met plastic zeil bedekt tafeltje. Gewoon de boel bekijken, begroetingen in ontvangst te nemen, de poezen die je eten vragen…..waanzinnig, voor mij althans. Ik ben net 2 dagen terug uit Turkije….gatsie, koud hier en ongezellig. Nog een paar weken wachten, dan mag ik er weer heen, jippie! :wop:

  6. Lijkt me leuk. Tot nu toe heeft de Turkse keuken me niet erg onder de indruk gesteld. Ben allergisch voor rijst en alles met tomaat, yoghurt en patlican wordt ook een beetje saai. Verwachte altijd hele stukken mooi vlees maar meeste is kip en rundvlees is alleen in gehakt betaalbaar. Maarja er dus ook maar 1 echte michelin ster in Turkije. Wel top is balon brood en kleine hapjes bij voorgerechten, verder eentonig. Altijd ook grappig dat als je dan een mooie boulion maakt en lekker roze steaks, men je raar aan kijkt. In nederland eten we gewoon veel afwisselender en internationaler.

  7. @debekker,
    tja debekker tijd om voorzichtig je werkgever te vragen voor overplaatsing naar nederland??. of ga eens naar Istanbul voor variatie. volgens mij ben je ook niet verder geweest dan je woonadres heb ik zo het idee ;-))) hahahaa.

  8. Oh nee hoor, heb t prima naar mijn zin. Alleen aan het eten kan ik niet echt wennen. Weinig variatie. Verder ben ik er voor mijn vrouw en het land en de mensen bevallen me super. Voor mij hoeft niet alles doorgebakken te zijn of gekookt vlees in tomaten saus. Maarja daar integen is het brood vaak ongelofelijk lekker.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!