Istanbul’s Atatürk Airport vliegt Amsterdam Schiphol voorbij

5
1512
Ataturk Airport Istanbul Turkije
Ataturk Airport Istanbul Turkije

Atatürk Airport in Istanbul, het grootste vliegveld van Turkije, heeft in het eerste kwartaal van 2014 meer passagiers getrokken dan de luchthavens Schiphol en Frankfurt. Dat meldt het financieel dienstverleningsbedrijf Bloomberg op hun website.

In de eerste drie maanden van dit jaar steeg het aantal reizigers op Atatürk Airport met 11 procent in vergelijking met dezelfde periode van afgelopen jaar. Het gaat om een totaal van 12,4 miljoen passagiers in deze 3 maanden. Met deze cijfers is het vliegveld op weg om de tweede drukste luchthaven van Europa te worden.

De groei is vooral te danken aan de financiële aantrekkelijkheid van de stad en de sterk toenemende populariteit binnen de toeristische sector van Istanbul. Ook speelt Turkish Airlines een rol met het uitbreiden van het aantal vluchten en haar vloot.

In 2013 groeide het aantal passagiers op Atatürk Airport met zo’n 14 procent. Op Amsterdam Schiphol bedroeg de groei toen 3 procent.

5 REACTIES

 1. Was te verwachten… 8)

  Met de komst van de derde Luchthaven(een van de grootste van de wereld), zal het nog beter gaan met Istanbul, inşaAllah.. :turk:

 2. En weet je wat het mooie is ……
  Dit is maar het topje van ijsberg….
  Er komt nog meer veel MEER …..

  Projecten genoeg…

  vraag me af wat sommigen hier op de site te zeggen hebben….

  We zijn der bijna we zijn der bijna maar nog niet helemaal kontje blauw….!!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!