Moderner waarschuwingssysteem voor aardbeving in Istanbul

4
921

Het waarschuwingssysteem voor aardbevingen in Istanbul wordt gemoderniseerd. Door de vernieuwing moeten inwoners vroegtijdig gewaarschuwd kunnen worden voordat er een aardbeving plaatsvindt.

Deze week is bekend gemaakt dat 110 basisstations van het aardbeving waarschuwingssysteem in de miljoenenstad gemoderniseerd gaan worden, waardoor mensen 8 tot 10 seconden voor een beving gewaarschuwd zullen worden.

Wetenschappers en seismologen verwachten al sinds enkele jaren een aardbeving in Istanbul, omdat de stad op een breuklijn ligt. De regering en de gemeente doen hun best en treffen verschillende maatregelen om de schade en slachtoffers te beperken in geval van een beving. Zo worden oude huizen afgebroken, moeten veel mensen verplicht verhuizen en worden scholen en ziekenhuizen verstevigd.

4 REACTIES

  1. Acht tot tien seconden is wel heel erg kort, te kort om adequate actie te ondernemen, zeker in een stad als Istanbul. Aardbeving-bestendig bouwen zoals in Japan is een noodzaak als het risico zo hoog is.

  2. waardoor mensen 8 tot 10 seconden voor een beving gewaarschuwd zullen worden.

    Tegenwoordig zie je in Istanbul alleen flats, Als je helemaal boven in woont kost het je zeker 30 seconden( minstens ) om naar beneden te komen.

  3. Het systeem is niet om mensen te waarschuwen.

    Het is meer om de gas, elektra, water leidingen automatisch af te kunnen sluiten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!