Grootste gezondheids-centrum ter wereld komt in Turkije

17
1959
Etlik Saglik Merkezi Ankara
Etlik Saglik Merkezi Ankara

Immens grote gebouwen schieten in Turkije de grond uit als paddenstoelen, we zijn het inmiddels al bijna gewend. Dit keer is het een enorm groot gezondheidscentrum dat gebouwd zal gaan worden in de hoofdstad Ankara. Dit zal tevens het grootste gezondheidscentrum ter wereld worden.

De voorzitter van de raad van bestuur, Kazim Türker (Türkerler Holding), die de Etlik Integrated Health Campus zal gaan bouwen in Ankara, vertelde vrijdag dat het centrum vergeleken kan gaan worden met de Cleveland Clinic in Ohio V.S. Ook vertelde hij dat er tevens buitenlandse patiënten geaccepteerd zullen worden.

De Etlik Integrated Health Campus zal worden afgerond tegen het einde van 2014, zei Türker. Het centrum zal werkgelegenheid bieden voor om en nabij de 10.000 mensen. Türker zei dat de campus wordt gebouwd op een terrein van 140 hectare, met een investering van 2,4 miljard Turkse Lira. In totaal zullen er ongeveer 100 operatiekamers ingericht gaan worden met medische apparatuur voorzien van de laatste technologie. Er zullen meer dan 3000 bedden beschikbaar zijn voor patiënten en naar verwachting zal de Campus per jaar meer dan 5 miljoen patiënten kunnen behandelen.

De volgende reeds bestaande ziekenhuizen zullen ook verplaatst worden naar het nieuwe gebouw; Dr. Sami Uluş Kinderziekenhuis, Dişkapı Yıldırım Beyazıt Training & Research ziekenhuis, Dişkapı kinderziekenhuis, Zekai Tahir Burak kraamziekenhuis, Ulucanlar Oogziekenhuis, Ulus Staatsziekenhuis en het Dr. A.Y. Ankara Oncologie Training & Research Ziekenhuis.

Ruimte voor 10.000 werknemers
Ruimte voor 10.000 werknemers

17 REACTIES

 1. true, i am a nurse allround,and in four years i will live there want to do something for those peaople who living under that border.

 2. Dom idee. Als je zo’n groot centrum gaat bouwen dan maak je het voor mensen dus niet makkelijk om zich daarin een weg te vinden. Dit gebouw zal gevuld gaan worden met 200.000 mensen die schreeuwend hun weg proberen te vinden.

 3. Turkije is nu heel goed ontwikkeld.er is veel werk en social goed dan nederland.er is nederland moeilijk leven.hier is okk veel burgers armoed.bovendien gezondheidscentrum beter dan nederland…

 4. Wie weet hoeveel geld er in dit gebouw gaat zitten. Ok er zijn weer veel arbeidsplaatsen maar de arme mensen staan wéér in de kou.

 5. @ paasei iedereen kan toch wel lezen of symbolen begrijpen? ik neem aan dat zij meerdere EHBO plaatsen zullen maken…turken zijn ook niet dom en buitenlandse patienten ook niet…

 6. Dat klopt. Maar ze geven liever geld uit voor mooie gebouwen dan hulp voor die arme mensen. Dat geldt voor de hele wereld.

 7. Wow wow en nog eens wow. Supertop!
  Ik zie als enige mogelijke knelpunt de parkeergelegenheid voor mensen die slecht ter been zijn. Verder zal alles zeker maar zeker goedkomen. De wereld zal gezondheidsvakanties van enkele dagen houden. De verzekeringsmaatschappijen zullen wel weer werk hebben aan hoe ze dit tegen kunnen gaan of juist als concurrentie tegen elkaar gaan benutten. Het zal mij in ieder geval niet benieuwen dat artsen straks beginnen te klagen over te weinig patienten…

 8. een gebouw dat gebouwd word zal niet honderden arme mensen kunnen helpen jolanda. Dus al komt dat gebouw er niet de armen zullen blijven. Dit geld natuurlijk voor alle landen. Dus laat dat gebouw maar gewoon komen, Turkije gaat goed vooruit.

 9. Paasei wat heb jij een domme opvatting !

  Als je zelfs in de woestijn loopt vind je de weg !

  En daar in dat nieuwe medische centrum zullen

  de nieuwste technieken vast en zeker gebruikt worden

  om de weg te kunnen vinden !

 10. Waarom zo moeilijk,,
  Super goed wat er allemaal gebeurd in medisch gebied en trouwens, ze betalen er wel veel voor maar het is niet alleen voor het GEBOUW, het is voor de gezondheid van de mensen 🙂
  super blij met dit !

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!