donderdag 3 december 2020
Home Nieuws Geen visumplicht voor Turken die naar Nederland reizen

Geen visumplicht voor Turken die naar Nederland reizen

18
297
Geen visumplicht voor Turken die naar Nederland reizen
Geen visumplicht voor Turken die naar Nederland reizen

De uitspraak van de Haarlemse rechtbank die een streep haalt door de visumplicht voor Turken die in Nederland werken of willen werken, heeft in Turkije voor veel blijdschap gezorgd. Op de Turkse televisie worden mensen opgeroepen zonder visum op reis te gaan.

Een Turkse ondernemer spande in Haarlem de zaak aan. De ondernemer woonde en werkte al lange tijd in Nederland. In 2009 werd hij echter aangehouden toen hij na een kortdurig verblijf in Turkije zonder visum terugkeerde naar Nederland. Volgens de Haarlemse rechter had dat niet gemogen. De uitspraak is gebaseerd op een vonnis van het Europese Hof van Justitie uit begin 2009.

18 REACTIES

 1. Visumplicht dient te geschieden op basis van wederkerigheid, dan is er ook geen rechtsongelijkheid. Hopelijk blijft die rechtsgelijkheid.

 2. Juist, Eddy. Ik heb altijd begrepen dat buitenlanders die nu in Turkije wonen en werken, ieder halfjaar een tripje het land uit (bijv. naar een Grieks eiland) moeten maken, en dan meteen weer terug om een nieuw visum te krijgen….of vergis ik me?

 3. Joost, dat moest om de 3 maanden, maar is nu ook niet meer mogelijk. Wil je langer dan 3 maanden blijven als Nederlander, dan moet je een verblijfsvergunning regelen. Of je moet natuurlijk geen moeite hebben met het betalen van de boete als je langer blijft dan 3 maanden 🙂

 4. Je kunt in Turkije een verblijfsvergunning voor 6 maanden of 1 of een aantal jaar halen (afhankelijk van de duur van je paspoort). Dit is geen werkvergunning, die moet door je werkgever worden aangevraagd. Dit gebeurt op basis van wederkerigheid, op het moment dat de visumplicht en werkvergunning voor de Turken vervallen zal de visumplicht voor de Nederlanders in Turkije waarschijnlijk ook vervallen. Ook de prijzen van de visa voor Nederlanders zijn gebaseerd op de prijzen die de Turken voor een Nederlands visum moeten betalen.

 5. erg duur hier die verblijfsvergunning voor nederlanders geld namelijk dat je het in Euros moet betalen ……heb al ontzettend veel moeten betalen als je het allemaal bij elkaar optelt, woon al meer dan 12 jaar hier in Turkije

 6. Ik ben erg geschrokken dat ik geen visum meer kan halen ik woon in Marmaris al 4 jaar en ga iedere 3 maanden naar Rhodos is dit er al werkelijk door.
  Waar kan ik een verblijfsvergunning aanvragen weet iemand dit.en wat kost het

 7. ik heb een neef die hier al 7jaar verblijft maar heeft steeds een visum van 6maanden zonder naar het buitenland te gaan en wij willen een nederlands paspoort halen voor hem hij heeft gwn werk alles maar ze willen het maar niet geven.
  ik hoor van mensen dat als je hier al langer dan 5jaar verblijft gwn gelijk een verblijsdocument krijgt dat moet gwn automatisch dat is wat ik heb gehoord als het kan wil ik dat van jullie hooren iemand die er veel verstand van heeft :turk: :ned:

 8. beste allemaal,ja de nieuwe visum regel hier in T.R.gaat a.s.woensdag officieel in dus 01-02.2012,maar er zijn inderdaad ook andere oplssingen hoor,je kunt n maand voor je visum verloopt bij de yabanci polic in de plaats waar je verblijft om n verlenging vragen,meestal word die ook af gegeven,ik zelf ben nu met n turkse kimlikaanvraag begonnen,even terzijde die 450euro is ook alweer vanaf april 2011 van de baan.nu kost t jaarvisum ongeveer 100euro,dus dat scheelt alweer n hoop geld,t duurt wel ongeveer anderhalf jaar voordat je de kimlik krijgt,maar dan heb je voortaan geeb onkosten meer,de aanschaf kost zo,n 100lira all.in,en die blijft zeker zo,n twintig jaar geldig,daar ik alweer twee jaar in T.R.woon vond ik dit de beste oplossing

 9. Wij komen in maart en in oktober in Turkije en verblijven dan plm 6 weken in Turkije.
  Nu betalen we als we aankomen in Turkije 15euro voor de visum perpersoon.
  Betekent dat wanneer de Turken geen visum hoeven te betalen als ze naar Nederland komen ook wij in de toekomst geen visum meer hoeven te betalen als we in Turkije komen?
  Wanneer gaat dit dan in want die uitspraak van 11 februari is voor de Turken al in gegaan maar ik heb 20 maart nog gewoon 15 euro betaald.
  Graag uw antwoord waarvoor dank

 10. Ik ben ook zo boos woon al 10 jaar in turkije en ging elke 3 maanden een nieuwe visum halen maar nu niet meer mogelijk.En weet je wat het ergste is niemand weet een antwoord op la je vragen.Als je in Nederland naar het turkse consulaat gaat spreken ze geen engels of nederlands alleen Turks wat een behandeling zeg.Hoe moet je nu weten welke regeltjes gelden en welke niet is het de ene dag wel misschien de volgende dag niet.En zo sta je steeds voor raadsels.

 11. het is allemaal niet zo moeilijk als jullie denken, de nieuwe visum wet is dat je in 180 dagen 90 dagen in turkije mag verblijven…en anders haal je een verblijfsvergunning,wat je daarvoor nodig hebt staat hier ergens in een forum, ik had mijn ikamet binnen 10 dagen en die is 3 jaar geldig

 12. hallo
  dus als ik het goed begrijp heeft mijn Turkse vriend geen visum nodig als hij hier voor werk heen zou kinnen komen?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer zonder te reageren.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.