login: wachtwoord: [wachtwoord kwijt - registreren]

Er moet een limiet komen op luchtballonnen in Cappadocië

post thumbnail

Als je aan Cappadocië of Nevşehir denkt, denk je ook aan de heteluchtballonnen die bijna elke ochtend in grote getale boven het tufsteenlandschap vliegen. Om de veiligheid onder controle te kunnen houden zal dit aantal moeten worden gereduceerd en er een limiet op het aantal ballonnen komen. Aldus voorzitter van de burgerluchtvaart Bilal Ekşi.

“Momenteel zijn er gewoon te veel ballonnen in het luchtruim boven Cappadocië en Nevşehir. Als dit aantal blijft groeien wordt het te gevaarlijk”. Aldus Ekşi.

In 2006 waren er 8 bedrijven met een totaal van 46 ballonnen die vaarten organiseerden. Momenteel is het aantal bedrijven verdubbeld naar 16 en hebben ze samen een vloot van 134 ballonnen. Het wordt dan erg lastig om iedereen elke dag te controleren of de regels wel worden gehandhaafd.

Er zijn op dit moment onderhandelingen om een stop te zetten op de groei van deze sector in Nevşehir.

Er zijn 3 reacties

evelien

Hou eerder hoe beter! Hoorde laatst dat er die ochtend 120 in de lucht waren geweest!

Arnold

Een ballonvaart boven de feeenschoorstenen en hobbithuisjes is natuurlijk een geweldige ervaring.
Toen ik voor het eerst in Cappadocië kwam zo’n 20 jaar geleden waren er een paar maatschappijen met een tiental ballonnen en elk jaar werden het er meer. Ze hebben in het centrum van Cappadocië overal veldjes in gebruik genomen om te op te stijden en te landen en ook dat heeft de natuur behoorlijk verpest.
Enkele tientallen ballonnen in de lucht blijft een mooi gezicht maar het moet niet te gek worden !!!

Jolande

Het is inderdaad een mooie ervaring om met met een hete luchtballon boven Cappadocië. Maar inmiddels zo druk dat we bijna in botsing kwamen met een andere luchtballon. Want iedereen wil de zon op zien komen…..

Plaats Reactie

Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of Abonneer jezelf op deze discussie zonder te reageren.

:zonnen: :yeeeh: :worship: :wop: :wink: :uncheer: :twosome: :turk: :tooth: :tongue: :smash: :shutup: :roll: :oops: :oo: :ned: :mrgreen: :loller: :lolflag: :lol: :lekker: :hup: :huh: :heet: :evil: :eten: :emo: :duivel: :cry: :clown: :cheer: :bwuh: :biertje: :P :D :?: :-| :-? :) :( :!: 8-O 8)