En daar is het projectplan voor de nieuwe stad “New Istanbul”

34
1046
Yeni Istanbul Projesi
Yeni Istanbul Projesi

Vandaag verscheen op diverse media een projectplan voor de nieuwe “stad” die gebouwd gaat worden in het Europese gedeelte van Istanbul aan de noordelijke kust van de Zwarte Zee. In de stad moeten zich 1 miljoen inwoners kunnen huisvesten.

Het enorme project voor “Yeni İstanbul” (New Istanbul) werdt tijdens de verkiezingen in 2011 aangekondigd door de huidige Turkse Premier. Het Turkse dagblad Sabah meldt nu dat wereldberoemd Amerikaans architectenbureau “Urban Green Global” onder leiding van architect Sidney Rasekh en gespecialiseerd in urbanisatie projecten, na vijf maanden werk een projectplan heeft opgeleverd.

Projectplan voor New Istanbul
Projectplan voor New Istanbul

Een Ecologische stad

De stad zal gebouwd gaan worden op ongeveer 40.000 hectare grond en heeft een ecologisch concept waarbij rekening wordt gehouden met natuur en omgeving. Een van de belangrijkste onderdelen waar ook rekening mee is gehouden is de bereikbaarheid en het verkeer. Het gebied wordt verbonden met de 3e brug die over de Bosporus gaat en krijgt daarnaast ook eigen trams en treinen.

Olympisch Dorp in 2020

Voor de Olympische spelen in 2020 die hoogstwaarschijnlijk naar Istanbul toe komen wordt een speciaal dorp gebouwd in een gebied van 700 hectare. Hierin komt een groot Olympisch stadion en enkele andere sportcentra’s. Na de Olympische Spelen zal het dorp gebruikt gaan worden door universiteiten en voor andere sociale activiteiten voor inwoners van de stad.

Medisch onderzoek en wetenschapscentrum

Er moet in New Istanbul een gigantisch centrum gaan komen voor wetenschap en techniek. Dit centrum zal gaan samenwerken met universiteiten en academische ziekenhuizen van de nieuwe stad.

Enorme luchthaven

New Istanbul krijgt ook een eigen vliegveld, dat een van de belangrijkste onderdelen van het project is. Ataturk Airport draait op dit moment ver boven capaciteit en dit nieuwe vliegveld moet daar verandering in brengen. De nieuwe luchthaven gaat gebouwd worden op een gebied van 3500 hectare en met een verwachte capaciteit van 100 miljoen passagiers per jaar wordt dit naar zeggen de drukst bezochte luchthaven ter wereld.

34 REACTIES

  1. amai seg dat is een serieuse project masallah,allemaal dankzij premier Recep Tayyib Erdogan,,,Allah basimizdan eksik etmesin onu

  2. inderdaad wat jij zegt Antonetta.

    er is nog nooit zoveel onzin uitgekraamt, veel tegenstrijdige en echt onmogelijke projecten, en in de media gebracht dan sinds erdogan het voor het zeggen heeft.

    Het is ook nogal “toevallig” dat bij alle grote uitgebrachte plannen amerikanen of tenminste amerikaanse bedrijven een groot aandeel hebben.
    Allemaal naweeen van de leningen die gehaald zijn in de US van A.

    Waar is de winst voor het turkse (gewone)volk zelf ?
    Werkgelegenheid o.a ?

  3. Zozo, ik zie dat aantal Nederlanders al een grote mond hebben gekregen in Turkije. Praten over dingen wat voor geen meter klopt. Turkije leent helemaal niets uit USA of wie dan ook. ALs je zo geintresseerd bent kan je het zien op de website van ministeri van financiele zaken.

    Ik heb groot vermoeden dat jullie met Turken omgaan die aanhangers zijn van CHP. Dat verklaart alles.

  4. @Oguz,

    van wie is de website van het ministerie van financien ??

    Juist…. van de regering.De regering die van allerlei nieuws naar buiten brengt maar niks doet voor het gewone volk.

  5. Ben jij blind? ga maar geschiedenis lezen. Dit regering is het enige regering die alles aangepakt hheft in Turkije. De enige regering die het meeste in het gezondheid / Onderwijs / Wegen / Sociale voorzieningen heeft gerealiseerd. Voor deze regering lag de rente op leningen rond de 60% ja 60%. De inflatie was toren hoog en nu? Alles is wordt gedaan voor het volk. Lijkt me sterk dat alle investeringen naar de buurlanden gaan.

    En trouwens kom je iets tekort daarow? In Nederland is alles prima geregeld en de regering doet alles maar dan alles voor het volk zoals Griekeland.

  6. Prachtig plan. Gedurft en vooruitstrevend.
    Zulke projecten komen Turkije alleen maar ten goede.
    En met name Istanbul.

    Met Yeni Istanbul wordt er meerdere zaken tegelijk opgelost.

    Nu nog alle gebouwen die niet aardbeving bestendig zijn slopen en vernieuwen.

  7. Het is werkelijk ONgelooflijk, de ene MEGA project na het andere in Tr in de afgelopen jaren. Werkelijk petje af. Deze regering werkt echt, voor het volk

  8. @Adnen en Kenan,

    hebben jullie al een bewijs gezien van een groot project wat echt uitgevoerd is, of in uitvoering is ??

  9. @Gerda, arme mensen dupe?? Het is een leeg gebied. Dit creeert alleen maar meer werkgelegenheid.

    Ten eerste de zogenaamde mening van je is gevormd door je man. Je man is een aanhanger van CHP. Die heeft je een boel aangepraat. Dat noem ik nou blinde volgelingen. Praten zonder kennis.

    @Antiek Hier heb je een fake “wat er gedaan is document”. Als je het echt interesseert zou je het door kunnen lezen.

  10. @Oguz,

    propaganda vol leugens.

    Wie is hier nu diegene die dom achter iets aanloopt ?
    Je zou eens onpartijdige berichten moeten doorlezen dan kom je erachter hoe je voor de gek wordt gehouden door zakkenvullers die gegarandeerd het mooie Turkije aan de afgrond helpen.
    Voor hen is het geen probleem de miljoenen prive dollars zijn toch al binnen .

  11. Alle grote projecten die zijn aangekondigd zijn van vorig jaar of van dit jaar. Logischerwijs hoeven we niet te verwachten dat deze projecten in enkele maanden werkelijkheid zijn geworden.

    De huidige regering is niet op zijn achterhoofd gevallen. Zulke projecten worden niet aangekondigd om mensen zoet te houden of voor de gek te houden.

    Onlangs is er in Turkije een Turkse CERN geopend waar er fundamenteel onderzoek wordt gedaan naar elementaire deeltjes. (Deeltjesversneller)
    http://www.taek.gov.tr

    Als je deze site een beetje in de gaten houdt kun je genoeg lezen wat voor positieve ontwikkelingen Turkije doormaakt. (En hier verschijnt maar een klein gedeelte van het nieuws). Zowel aan de publieke kant de plaatselijke, regionale, landelijke successen, als aan de private kant de grote successen die bedrijven, instanties en instituten verkrijgen.

    Voor tien jaar geleden verkochten ze Turkse ziekenhuizen 30 jaar oude afgedankte medische apparatuur. Nu breken Turkse ziekenhuizen records met het plaatsen van orders voor de meest high-end apparatuur. Elk kind onder de 18 gratis zorg.

    De huidige Turkse regering zorgt voor de juiste klimaat in Turkije. Tussen 1923 en 2003 (80jaar) werd er in Turkije in totaal maar 15 miljard dollar geïnvesteerd. Tussen 2003 en 2011 is er in totaal 110 miljard dollar geïnvesteerd.

    Voor 2003 had Turije 6000 km aan snelweg, nu is dat 21.000km en daar komen nog heel wat km’s bij.

    Elke provincie minimaal één universiteit. De HELFT van het totaal aantal universiteiten in Turkije zijn de afgelopen vijf jaar geopend.
    Daarnaast zijn ze bezig met het Fırsatları Arttırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi Projesi (FATIH)
    En niet te vergeten het Süt Projesi.

    En zo kan ik nog blijven doorgaan.

  12. Ik hou op met reageren. De hele wereld ziet hoe de economie en de hervormingen in Turkije de afgelopen 10 jaar een grote sprong heeft gemaakt, alleen sommige zien dat niet. Hele EU stort in elkaar en AKP doet het slecht?

    Ik verwijs je naar een document met feiten en ik hoor dat het een propaganda is. Het zijn feiten die je al meemaakt en ziet. Ik heb geen woorden voor dit soort logica.

    Voor de rest veel plezier in Turkije.

  13. Kenan

    Dank je wel voor je bericht.

    Mijn hele famille is tradionteel anti Islam partijen en pro Links Chp Partij.

    Helaas moet ik, omdat ik niet helemaal blind ben mogen inzien dat Erdogan ook goede dingen doet.

    Helaas is Erdgan nog linkser dan Chp. Helaas ook nog democratische en minder geneigd te stelen en corrupt te zijn. Stelen doen ze vast en zeker ook bij AKP maar gelukkig stelen ze 1 en geven ze 3 aan het volk. Niet zoals bij Traditionele partijen 3 stelen en misschien 1 aan het volk geven waarvan dat ene 1 voor 80% opgaat aan het afbetalen van rente aan de IMF.

    Erdogan heeft IMF ook buiten spel kunnen zetten met zijn economie en welzijn kapot makende derde wereld landen arm houdende structuur.

    Helaas doet Erdogan en AKP goede werken. Helaas cijfers zijn feiten, allemaal wetenschappelijk 100% vast te stellen, er bestaan onder mensen die verstand van zaken hebben geen twijfel.

    Helaas doet de CHP het verkeerd….

    Ik en iedere stemmer zou eigen gek moeten zijn om niet te stemmen om Erdogan. Gek en dom of blind, wat je noemen wilt….

    Ow. Akp steelt zeker, en zij zijn zeker de heel Turkije aan het radicaliseren, islamiseren, zij bezetten nu in heel Turkije elke belangrijke post….

    Maar zij hebben meer welzijn gebracht, iets waar te Turken trots op kunnen zijn.

    Zij hebben zelfs meer democratie gebracht…al blijft dat nog altijd relatief.

    Ik ben zelf niet gelovig, maar ik heb liever een gelovige leider die angst voor God heeft zodat hij uit angst voor God genade heeft en minder steelt.

    Mehmet

  14. Graag gedaan Mehmet. Jij ook bedankt voor jou bericht.

    Het Internationale Monetaire Fonds is niet alleen buitenspel gezet.
    De zeggenschap van Turkije is met 400% toegenomen.
    Turkije doet nu mee met de Top 20 van de IMF leden.

  15. @Oguz,

    een document wat door een politieke partij uitgebracht wordt met de “goede” zaken die ze gedaan hebben is gewoon propaganda.
    Maakt niet eens uit welke partij het is.

    AKP brengt allerlei nieuws naar buiten over wat voor een plannen ze wel niet hebben, maar ondertussen is er nog nergens enig bewijs dat de projecten uitgevoerd gaan of kunnen worden.

    De dingen die beschreven zijn bij het project New İstanbul gaan makkelijk meerder miljarden euro,s/dollars kosten en het blijft nog de vraag of dit zich eigen terugbetaald.

  16. @Mehmet,

    waar blijf je dadelijk als je , als je tenminste in Turkije verblijft, rijk bent van Lira`s en je vrouw of alle vrouwen in je familie en vriendenkring totaal beperkt wordt?

    Democratie is voor het hele volk en niet voor een beperkt groepje.

  17. Antonieq,

    Een universele wet die door alle eeuwen bij elke volk, geloof en gemeenschap hetzelfde is geweest…

    zolang gij niet het belang van de gevestigde orde gaat proberen te schaden en jij hebt geld dan bestaan er geen wetten die jouw tegenhouden. Geen enkele wet houd je tegen want regels en wetten worden gemaakt voor arme mensen…

    als jij bedoelt relatief rijk waardoor jij toch jezelf aan de wetten moet houden dan kan jij enig zins licht meedoen van buiten af voor het zicht of het idee en alles uitvreten wat je wilt. Zo gaat dat. Zo is dat inclusief Nederland altijd zo geweest.

    Democratie is een relatief begrip in de kern betekent democratie dat waar jouw rechten beginnen mijn rechten eindigen en waar mijn rechten beginnen jouw rechten eindigen…

    hoe we dat invullen is weer afhankelijk van onze inzichten en capaciteiten.

    Ik kan jouw garanderen dat wanneer ik mijn ideen in Nederland openlijk zou verkondigen over bv FNV en dat zij eigenlijk voor de overheid werken en andere ideen ga vertellen… geloof me dan ben ik bezig te schoppen aan de schenen van de gevestigde orde en wanneer ik dat doe zal de AIVD persoonlijk mij in de gaten houden…ervoor zorgen dat ik mijn baan verlies en overal in de problemen kom…. dus dan moet maar niet naar meer democratie en vrijheid in Nederland vragen… zo gaat dat ook in Turkije… schop de gevestigde orde niet tegen de schenen.. en zeker niet vind ik omdat zij het goed doen, werkelijk goed in het belang van Turkije en het Turkse volk.

    OK…In Nederland zijn jouw rechten als burger beter gewaarborgd en sta je relatief sterker in je schoenen als in Turkije waar ze jouw zonder reden en zonder serieus aanklacht zomaar 5 jaar in de gevangenis houden… maar min of meer komt het op hetzelfde neer…

    Mehmet

  18. @Mehmet,

    ik snap jou en geloof ook best dat je zelfs in nederland te ver kunt gaan, maar als je een beetje het neutrale nieuws over en in Turkije volgt zul je zien dat er nog nooit zoveel mensen voor minimale overtredingen de gevangenis ingegooid zijn dan sinds de huidige regering er zit. De aantallen worden ook steeds hoger.
    Militaire top — zit vast
    Politie top — vast
    Bepaalde politici — vast
    Journalisten — vast.

    Nu is het dus de beurt aan de vrouwen om zwaar beperkt te worden.

    Vraag is ook aan jou hoe je een politicus geloven kunt op zijn woord ??
    En zeker meneer Erdogan niet die zo verschrikkelijk veel (bewezen) onzin uitkraamt zodat het lijkt of er altijd wel iets klopt van zijn woorden.
    Het is echt onmogelijk dat een politicus plannen openbaard die economisch niet verantwoord zijn zoals dit Yeni Istanbul.
    Qua tijd kan het ook niet want voor dit project van start zou kunnen gaan zijn er allang weer verkiezingen geweest en ik betwijfel na alle bewezen stemfraudes of Turkije weer dezelfde regering krijgt als nu.

  19. Hoi Antonieq,

    Politiek was in de Griekse tijd toen het werd uitgevonden door een zeer belangrijke filosoof… weet effe niet zeker, Plato dacht ik meteen kritisch benaderd met argumenten die vandaag de dag heel goed begrijpelijk is.

    Het komt erop neer dat Politiek een handeling is waarbij de politicus de belangen van de groep beschermd wie zij zelf dienen.

    De Groep, persoon of personen van wie de belangen worden beschermd hoeven niet zichtbaar te zijn. Hoeven zelfs niet te stemmen… het volk die wel stemt is vaak het laatste en het minst belangrijke dat vertegenwoordigd wordt door de Politiek.

    Het komt erop neer dat het instrument van Politiek in de zin zoals het vandaag de dag in de gehele wereld toegepast wordt een onhandig systeem is waarvoor wij geen alternatief kennen.

    Het stem van het volk zal nooit echt van invloed zijn op het gedrag van de Politiek omdat de stem van het volk manipuleer baar is en dus met de juiste intrumenten en vooral met geld stuurbaar is. Het komt in theorie erop neer dat iemand die heel slim is en veel geld heeft ervoor kan zorgen dat iedereen in dat land van welke partij dan ook zijn eigen persoonlijke belangen zullen gaan dienen….

    Dus ongeacht of je als volk zijnde links, rechts, radicaal islamist of radicaal nationalist gaat kiezen… elke leider van elke partij zal diegene zijn belangen dienen die hem zijn macht en positie heeft gegeven. Soms kan het zo zijn dat die groep of persoon slechts 1 iemand is…terwijl een land zoveel partijen lijkt te hebben en democratisch overkomt…

    Dus het komt er op neer dat geen enkele politicus betrouwbaar is…

    dus het slimste is de beste onder de slechten weten te kiezen…

    Het grootste handicap in de wereld in de huidige democratische landen is dat we geen systeem hebben waardoor je duidelijk kan zien of de mensen die jij kiest namens jouw juiste besluiten aan het nemen zijn of niet.

    Betreft Erdogan, ook hij is daar aan de macht gebracht door iemand want het is onmogelijk dat een vis verkoper op de markt in Istanbul binnen relatief zo een kortte tijd zo een positie kan bekleden en op wereldschaal van zulk invloed zijn.

    Hij dient iemand zijn belangen. Het is bekend hoe machtig het westen in Turkije is. Erdogan is daar op deze positie met de toestemming van de elite ven het westen.

    Erdogan doet alsof hij dichter bij Iran komt, Syrie komt en de kant van het Arabische volk kiest en ruzie maakt met Israel….maar wanneer het erop aan komt neemt het keihard besluiten in het belang van het westen door een rakket systeem in Turkije te laten bouwen tegen Iran en om vooral Israel tegen Iran te beschermen…
    Turkije is bijna bereid binnen te vallen in Syrie…Erdogan adviseert een systeem in Egypte die het makkelijk maakt dat land door het westen te laten sturen op een indirecte manier….

    allemaal handelingen die westerse belangen dienen…

    dus wie is werkelijk de heer en de Baas van Erdogan??? het westen….. maar hoe doen ze dat… door de Gulen beweging…Daar zit de bassis van de macht van Akp en Erdogan..

    Wie is Gulen… de man die beschermd en gefinanciert wordt door het westen… ik overdrijf niet als ik zeg dat hij tot nu toe misschien wel 100 miljard dollar heeft gekregen om zijn filosofie, ideologie en scholen over de wereld te verspreiden.

    Is dit een slechte zaak???
    Volgens mij niet. Het westen heeft voor een strategie gekozen om de Turkse wereld te Re-Islamiseren. Het westen heeft toestemming gegegeven om Turkije toe staan om economisch te ontwikkelen en een voorbeeld rol spelen zodat het makkelijker wordt Arabische en andere landen te naaien…

    Van mij mogen de Arabieren letterlijk tot het hun neus en ogen uitkomt genaaid worden. waarom… omdat zij de Arabieren ondanks dat zij goed behandeld zijn en 400 jaar lang onder Turks bewind goed hebben mogen leven Turken genaaid en mede hun aandeel hebben gehad in het vernietigen van het Ottemaanse rijk en het kleiner worden van Turks grondgebied.

    daarom ben ik van mening dat Turken nooit genade of medeleven mogen hebben ten opzichte van de Arabieren en het westen hierin zelfs als het de Turken niets levert te steunen…puur voor wraak. Al is het bijna 100 jaar terug.

    Ik ben zelf niet gelovig maar geloof sterkt bepaalde waarden en normen die verzwakt worden in een maatschappij die individualisme hoog heeft. Het maakt me niet uit welke geloof. Ik leef liever samen met bv een boedistische vrouw of zwaar gelovige christelijke vrouw die angst voor God heeft en daarom bepaalde goede waarden en normen op na houdt…

    Natuurlijk doen mensen uit naam van geloof hele domme dingen…maar als je goede waarde en normen bijbrengt is geen enkele geloof slecht. Mensen kunnen niet zonder… zeker de domme mensen niet.

    ………………………

    Project Istanbul is een slimme project…

    Zelfs als de overheid niet veel moeite wil doen het zal moeten komen…het is een behoefde….

    Istanbul is in de wereld de meest strategische stad. Een groot luchthaven is daarom vanzelfsprekend. Geloof me er zal een tijd komen dat zelfs het derde luchthaven met zijn 120 miljoen capaciteit over zijn capaciteit zal moeten draaien.

    Iedereen die geld Ruikt zal komen….Het is een logische volgende stap…

    Mehmet

  20. Betreft:

    militairen, politie, journalisten, politici…

    Iedereen die tussen hen en hun doel zit is simpelweg de Vijand…

    zo simpel is het.

    Akp en zijn administratie hebben alle belangrijke posities in Turkije bezet. Zelfs als CHP bij verkiezingen aan de macht komen… de werkelijke macht is bij de AKP omdat ze op alle niveau’s en lagen zijn doorgedrongen….

    Het heeft weinig zin om tegen de stroom in de te gaan…zoals het in Nederland geen in heeft om te vertellen dat er goede moslims bestaan….

    Mehmet

  21. @Mehmet
    Dat Erdogan Israel helpt tegen Iran en Syrië zegt me al genoeg.
    Ik heb ook nog is onderzoek gedaan, en ik vond dat de vrouw van Erdogan van joodse afkomst is, toeval?

    En dat het westen Turkije helpt om te Re-Islamiseren?
    Dat is de grootste bullshit, De westen is de grootste anti-islam, waarom denkje dat ze allemaal haat en propoganda in het nieuws stoppen tegen de islam?

    Geloof niet alles wat de nieuws je vertelt, overal is propoganda, doe je eigen onderzoek.

    NOS bedoel ik ook hiermee 😉

  22. Ibrahim…

    wat ik vertel zal je over de gehele wereld in geen enkele nieuws horen….

    Want de Gulen beweging heeft er belang bij en de super elite in het westen heeft er belang bij…

    Verder moet je weten dat Mossad meerdere keren poging gedaan heeft Erdogan de vermoorden…

    Het is veel ingewikkelder dan wij hier zo een twee drie kunnen bespreken…

    Je hebt met heel veel orginasaties te maken die verschillende niveaus hebben… enerzijds is de Mossad tegen Erdogan maar als je binnen de Mossad hoger gaat tot het geheime deel wordt het reislamiseren van Turkije zwaar gesteund door Mossad/….

    snap je die tegenstrijdigheden…zo gaat dat ook binnen de vrijmetselaars etc etc…

    maar uiteindelijk zijn de geheime den hogere bazen hun besluiten doorslaggevend.

    Mehmet

  23. Het westen heeft er belang bij dat de Islamistische wereld weer zwaar gelovig wordt,,,

    Voor 1990 had je de sovjet unie en de communisten… angst is in het westen altijd een middel geweest om alle neuzen dezelfde kant op te wijzen zodat de hogere elite ongezien zijn eigen gang kan gaan…

    Dit is een standaard regel die elke grote rijk door de gehele geschiedenis van de mensheid heeft gehad. Ook de Ottemaanse Rijk had deze zelfde systeem. Zij gingen om de 40 jaar op oorlog… de laatste keer heeft de Ottemaanse Rijk verzuimdt om deze strategie de herhalen waardoor dit hun einde werd doordat het rijk van binnenuit stuk ging…

    het westen wil zijn eenheid bewaren daarom moeten zij een vijhand creeren…

    9/11 hebben zij ook zelf gedaan om alle neuzen dezelfde kant op te wijzen… Ussama is een Arabier die gasten zijn echt dom… zij kunnen zoiets stoer als 9/11 waar je best wel knap moet zijn met echt zombie soldaten die graag voor je willen sterven en ook nog slim genoeg zijn om een vliegtuig te besturen… Moeilijk….

    verder was 3 jaar terug Ussama door de Pakistaanse inlichtingen dienst opgepakt en uitgeleverd aan Amerika.

    Amerikanen namen Ussama bin laden gevangen en zeiden tegen Pakisten… laat hem met rust en lieten hem weer vrij…

    Na dit gebeuren was de arabier van Ussama ook wakker… ow zij doen alsof ze mij zoeken…ze kunnen mij iedere moment pakken wanneer ze willen…

    toen ging hij verhalen rondvertellen die negatief en niet leuk en niet binnen de kaders van Amerikaanse belangen waren…

    toen hebben ze een spoed besluit genomen en hem vermoord… hadden ze altijd al kunnen doen…maar nu ging Ussama verhalen vertellen die het daglicht niet konden verdragen….

    Weer een domme actie ze hebben een man die niets van middels Media zelf super beroemd gemaakt…uit het niets hebben ze me eigen handen een Martelaar gecreerd… en nu uit het niets hebben ze in de harten van de moslims eeuwige vijhandschap gecreerd…

    domme gasten, domme kortzichtige strategieën.

    Mehmet

  24. @Mehmet
    Klopt, 9/11 was een inside-job, maar weet je ook waarom?
    Daardoor hadden ze een reden om de hele midden-oosten binnen te vallen, en zo de islam te vernietigen, om zo de staat Israel veilig te stellen. Ook konden ze de privacy van de burgers zwaar schenden.

    En daarna komen ze nog met hun propoganda over Saddam Hosein met zijn “mass destruction weapon” die ze nooit gevonden hebben. Kadaffi, en ga zo maar door.
    Nu is dus Syrië en Iran aan de beurt.

    Dat de westen de Islam terug wil hebben lijkt me dus on-logisch omdat ze zwaar tegen de islam zijn. Het zijn allemaal zionisten daar in Washington. Alle leiders zijn corrupt.

    Als de westerse Media zegt, dat die man slecht is, dan is het juist de tegendeel waar.

    maarja, hier discussieren over dit onderwerp lijkt me niet zo verstandig. we kunne het ook prive doen ofso als je het wilt.

  25. Dat de westerse super elite die achter de gordijnen zo handelt is zeer normaal en Logisch.

    Daar is niets vreemds aan.

    wat ze doen daar zit een logica, een strategie achter.

    Het is niet per se fout wat ze doen. Probeer de zaken vanuit meerdere perspectieven te zien.

    Als ze de Islam vernietigen moeten ze een andere vijand zoeken…en dat is moeilijker…

    Dus Islam is niet de Vijand, het is de kunstmatige vijand… en verder wanneer over 15 jaar of 20 jaar alle olie op is…zullen ze echt niet eens hun kont omdraaien voor al die olielanden… en olie zal opraken…

    maar goed, dit is een gesprek dat niet zinnig is en deze hele politiek is niet zinnig, de mens moet vooruit kijken en dat doe je door de juiste structuur aan de maatschappij te geven en door wetenschap op de juiste manier te laten ontwikkelen.

    Erdogan en de westerse Elite werken samen waarbij de westerse super elite baas boven Erdogan blijft en indirect bevelen geeft… Het westen heeft Erdogan toestemming gegeven om Turkije rijk te maken om als voorbeeldige Islamitische en toch democratische land te dienen.

    Mehmet

  26. Ibrahim,

    dank je wel voor je voorstel.

    Ik voel me vereerd. Eigenlijk probeer ik mij niet
    te bemoeien met politiek. Het is allemaal eigenlijk onzin, misschien moet ik maar proberen vooral niet naar kranten en nieuws te kijken…

    dat ik iets wel of niet weet maakt niets uit.

    Misschien klinkt het raar, maar ik ben geeneens moslim. Ik ben wel 1000% Turk. Ik ben ook heel trots op mijn Turkse wortels.

    Wij, de mensheid moet de inzicht ontwikkelen wie wij zijn, in welke staat we nu leven en waarnaar toe wij met zijn allen willen gaan.

    98% van de mensheid is Stekeblind. Ik wordt ook niet boos op hen, zo zijn ze eenmaal…en ik vind het ook eigenlijk heel dom dat ik andere mensen probeer te vertellen hoe het eigenlijk in elkaar steekt…wat kan het mij allemaal schelen… dat is mijn domheid, ik heb het afgeleerd, ik moet het verder afleren en alleen aan mijn eigen belangen denken… klinkt ego weet ik…wat doe je nu anders.

    Mehmet

  27. @Mehmet en İbrahim,

    mooie verhalen en stellingen.

    İk ben zelf ook wel overtuigd dat de westerse elite en met name de joden, niet eens alleen israel maar zeker ook de amerikaanse joden die alle touwtjes daar in de politieke handen hebben alles regelen voor deze wereld.

    Denk echter ook dat als er iemand anders dan erdogan/akp aan de macht was in turkije dat de invloed niet zo hoog zou zijn.
    Vroeger kon men bijvoorbeeld als Turkije nog makkelijk zeggen ” haal die straaljagers maar weg uit İZmir en Diyarbakir” en dan moest het westen weer met flink wat dollars komen.

    Nu onder de akp alle mogelijke tegenstanders ( legertop, politietop e.d.) weggemaakt zijn
    is er vrij spel voor alles.
    Erdogan krijgt op den duur zijn islamitisch republiekje waar hij trots 10 meter voor zijn vrouw uitloopt en de amerikaanse joden hebben ondertussen alles wat waarde heeft weggeroofd.

  28. Ik denk hat hier veel Kurtlar vadisi gekeken wordt hehehe :wop:

    Project Istanbul:
    -is goed voor uitbreiding
    -slecht voor groen gebied en wild dieren
    -uitbreiding van verkeer is ok
    -minder co2 in Bosporus door al die vrachtschepen
    -beter look

  29. Flauwekul,

    het bouwen van een enorm stadsdeel en een luchthaven zijn nooit “ecologisch”, vooral niet als het om een stadsdeel van 3500 hectare gaat op de oevers van de Bosporus en de luchthaven in een internationaal natuurgebied wordt neergegooid.
    Allemaal mooie praatjes om de bevolking voor te liegen en koest te houden.
    Ik kan het weten, omdat ik jaren in die branche heb gewerkt als stedebouwkundige.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!