Home Nieuws Einde Marmaray project in zicht

Einde Marmaray project in zicht

0
615

De verwachte openingsdatum van het Marmaray project komt steeds dichterbij, zo meldde de gemeente Istanbul.

De opening van het onderzeese treintunnelnetwerk dat de Aziatische en Europese kant van Istanbul met elkaar zal verbinden is nog slechts een paar maanden weg.

De verwachting is dat het Marmaray project een doorbraak voor het openbaar vervoer in Istanbul zal zijn. Duizenden per dag gaan gebruik maken van de Marmaray treinen, waardoor de vaak overvolle wegen van Istanbul ruimte krijgen om te ademen. De tunnel zal ’s nachts ook gebruikt worden voor goederentransport.

De basisconstructie van de treinstations is voltooid. De onderzeese tunnelbuizen zijn af en worden momenteel brandwerend gemaakt.

De verwachte opleveringsdatum van het Marmaray project moest telkens bijgesteld worden als gevolg van archeologische vondsten. De kennis van de geschiedenis van Istanbul is dan ook voorgoed veranderd door dit project.

Er zijn ontzettend veel archeologische ontdekkingen gedaan. Uit voorwerpen die men heeft gevonden tijdens de onderzeese opgravingen is gebleken dat de geschiedenis van Istanbul niet teruggaat tot 2.700 jaar zoals voorheen werd gedacht, maar tot wel 8500 jaar.

De Marmaraylijn die bestaat uit 36 stations, zal je binnen twee minuten vervoeren tussen de Europese en de Aziatische zijde van Istanbul. De overstapverbindingen naar andere vormen van (openbaar) vervoer door de hele provincie zijn zo goed als naadloos, met inbegrip van de aansluiting op de luchthavens van Istanbul.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer zonder te reageren.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.