Home Nieuws Dierenrechten activisten in protest tegen nieuw wetsontwerp

Dierenrechten activisten in protest tegen nieuw wetsontwerp

12
780

Dierenrechten activisten bereiden zich voor om op 30 september een demonstratie te houden tegen een voorgestelde wijziging van wet nr. 5199 inzake de bescherming van dieren.

Het nieuwe wetsontwerp, dat eind oktober door het Parlement besproken zal worden, gaat over de ‘opruiming’ van zwerfdieren, het beperken van het aantal toegestane huisdieren in huizen en het verbieden van zogeheten “gevaarlijke” rassen. Activisten vrezen dat de verordening zal leiden tot het massale doden van katten en honden, ongeacht of het nu huisdieren of zwerfdieren betreft.

Ahmet Özyanık, van het ministerie van Water Bos en Natuurbehoud, liet vrijdag in een persconferentie weten dat het wetsontwerp geen mandaat is voor euthanasie op dieren, in tegenstelling tot wat de dierenactivisten beweren. Hij zei dat de nieuwe wet er toe dient dat de zwerfdieren worden geplaatst in passende leefomstandigheden totdat ze worden geadopteerd.

Dieren zouden dan worden verplaatst naar “natuurparken” nadat zij gesteriliseerd of gecastreerd zijn en goed gerehabiliteerd.

Dierenactivisten zijn zeer bezorgd dat de dieren die naar de parken worden gebracht aan hun lot worden overgelaten. Ze zijn bang dat de parken uitdraaien op enorme vernietigingskampen van dieren die daar een langzame dood tegemoet gaan, zonder veterinaire voorzieningen en genoeg voedsel.

12 REACTIES

 1. Hier hebben we echt last van straathonden en katten…en er zitten indd gevaarlijke rassen tussen zoals rottweilers

 2. misschien eerst eens een grootschalig castratie/sterilisatieproject zodat er in ieder geval een rem komt op nog meer nakomelingen.Alhoewel het elke keer mijn hart breekt deze zwerfdieren te zien, moet ik ook zeggen dat veel bewoners zorgen voor de dieren door water en voer neer te zetten, dat wekt niet de indruk dat ze geheel ongewenst zijn. Ik vermaak me persoonlijk altijd uren op straat met alle zwerfdieren..maar ja, dat ben ik. Ik hoop dat er een “vredige” oplossing komt.

 3. Loslopende honden en katten zijn een probleem in Turkije. Men zou moeten steriliseren en daarnaast voor goede opvang zorgen. Dat sommige mensen bovengemiddeld veel huisdieren hebben, is juist omdat er geen opvang is en zij zich het lot van zwerfdieren aantrekken.

  Als de 1e twee problemen aangepakt worden, zal het 3e probleem zich van zelf oplossen. Ik wens organisaties als HAYTAP veel succes toe in hun acties!

 4. Ik hoop met mijn hele hart werkelijk dat men hier wat meer voor de honden en katten doen! ALS ze deze dieren ook werkelijk willen helpen?? Vind t wachelijk dat men zo omgaat met levende wezens! Er worden hier (Adana) bijna elke week 4 a 5 appartementen gemaakt, waar ze dan 2 a 3 honden voor de waak gebruiken. Maar zodra ze klaar zijn met de flats zijn ze ook klaar met de , nog jonge, honden. Zo creeer je overlast op plekken waar de dieren in bebouwde kommen geen voedsel en of water meer vinden! Wat betekend dat ze voedsel tussen de mensen gaan zoeken! Honden kunnen 15 jaar en ouder worden, dus gebruik dan niet voor elke flat een nieuwe hond. En geef ze na 10 jaar een mooi pensioen! Leer de mensen eerst eens goed zorg te dragen en dat t mishandelen, stenen werpen , schoppen, verhongeren van dieren onmenselijk is!! Wij (de mens) heeft deze dieren gecreeerd en ook deze situatie is wat ze zichzelf hebben geplaatst! HELP de dieren! Castraties en sterilisen. Zou al een begin zijn. Zie hier honden die leren halsbanden dragen die ze ooit van hun ‘eigenaar’ hebben gehad, die nu zo strak zit dat de arme diertjes geen eten of drinken kunnen slikken en sterven aan honger en dorst! Vind t in en in triest ! Help je zelf , help een dier!

 5. Wie zegt dat een hond onrein is????Wie mag dat wel zijn????Gelukkig zie ik dat een heleboel Turkse mensen positief over honden en katten gaan denken.Ik maak dit dagelijks mee omdat ik ook een kleinere soort hond heb.Veel volwassenen houden kinderen niet weg maar komen juist naar ons toe om aan te raken en hoe de haartjes voelen.Je ziet de kinderen ontdekken wat ik leuk vind voor ze.Zij zijn toch de volgende,diervriendelijke,opgroeiende
  generatie.

 6. hoe langer ik hier woon hoe meer tegenstrijdigheid ik zie! Gelukkig gaan steeds meer turken dieren waarderen. Voor al die andere malloten; moslim toch? god? Waaar denk je dat hondjes vandaan komen en babu
  y poesjes?! god god en nog eens allah! Is niet alles wat van deze bron afkomr eerbaar? behandel het dan ook zo! denk dat onze lieve heer er.meer mee zit als je een dier dood of een mens in plaats van dat je sex voor het huwelijk heb uit liefde! Aangezien dat oneerbiedig is hier, vind ik get veel oneerbiediger om een dier met gevoel en een ziel aan ze lot over te laten!

 7. Ik ben het volledig met iedereen eens. Vecht voor deze zielige diertjes. Geen dier heeft dit verdiend!!!! Zo onmenselijk als ze in Turkije en ook andere landen met dieren omgaan is gewoon met geen pen te beschrijven!!!!
  Applaus voor deze dierenactivisten!

 8. Alsof zu nu humaan met honden omgaan. Ze worden in de stad opgepakt en gesteriliseerd en gevaccineerd en dan worden ze buiten de stad in de bossen gegooid………….waar ik woon lopen hele roedels honden, vol met vlooen teken en schurft. Vaak gewond omdat ze gevochten hebben of aangereden zijn……what a life….niemand die zich om hem bekommerd. Ja de gemeente komt regelmatig met een wagen vol met brood en water…….. Maar hoe zit het met de herhalingsvacciaties?? Strenge winters? İk weet niet……laat er eerst eens een verbod komen op de verkoop van honden en katten in petshops…………….alle honden en katten die verkocht worden in kennels moeten gechipt worden……

 9. Ik snap em niet…..

  Koeien, schapen en vele andere dieren worden met miljoenen afgemaakt….

  en men ligt wakker van de honden…en katten.

  Ik ben het er mee eens dat het diervriendelijk moet gebeuren maar de beste oplossing daarvoor is….

  – 01 – Mensen die dieren nemen keihard hen op hun verantwoordelijkheid kunnen wijzen…

  – 02 – Dieren die los lopen meteen met een kogel af maken zodat ze geen pijn meer hoeven te lijden en daarmee mensen zielen kwetsen en zelf gaan lijden.

  – 03 – Mensen die gelovig zijn wijzen op de Koran waarin staat dat je beesten goed moet behandelen….dus het geloof is diervriendelijk en geeft ook opdracht goed om te gaan en het pijn te minimaliseren van beesten…,.

  Mehmet

 10. Ja ik ben het wel eens met Mehmet. We consumeren nogal wat vlees van dieren, maar ja die zien we niet want die zitten met duizenden apart in kleine hokken. Elk jaar heb ik weer diverse aanlopertjes rond mijn huis. Honden en katten die gedumpt zijn om welke reden dan ook en die vaak blijven hangen. Afgeschermde parken voor zwervers lijkt me niet zo’n goed plan toch. Een soort wildkampen worden het dan, letterlijk en figuurlijk. Misschien een broodje kat of hond? Het is een grap maar ik weet geen oplossing

 11. ik ben het helemaal eens met de vorige schrijfsters ,ik ga elk jaar voor 3 maanden naar kumbag dat ligt bij tekirdag elk jaar erger ik me kapot aan de mensen die dieren schoppen of stenen gooien mijn man gaat elke ochtend vroeg 10 honden eten geven die lopen aan het strand ik haal honden brokken en de avond daarvoor maak ik het klaar met brood en de volgende dag brengt hij het eten ze zitten dan al te wachten maar er lpen er wel een stuk of 50 in dat dorp maar dat is voor ons niet te doen om ze allemaal eten te geven ,het intereseert de mensen niet zet een grote bak met water klaar voor die dieren nu drinken ze zeewater wat ook harstike slecht is ,ze moeten de kinderen van kleins af leren wat dierenliefde is en ook op scholen moeten ze daarover praten ,turkeije is een mooi en gezellig land maar wat dieren betreft o,o. groet

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer zonder te reageren.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.