Datum bouw derde brug Istanbul bekendgemaakt

1
1265
Istanbul Turkije Brug
Istanbul Turkije Brug

Het voorbereidende werk voor de derde brug die gebouwd gaat worden over het water in Istanbul is voltooid. De startdatum van de bouw en de opleveringsdatum zijn bekendgemaakt.

De brug wordt gebouwd om zowel het verkeer naar de stad, als het doorgaand verkeer dat via de Bosporus en Fatih Sultan Mehmet Bruggen reizen, te verlichten. Het is de bedoeling dat zware voertuigen voortaan ook zoveel mogelijk via de nieuwe brug zullen gaan rijden.

Inmiddels is er bodemonderzoek verricht en de exacte plaats van de brug vastgesteld. De brug bevindt zich momenteel in de ontwerpfase en naar verwachting wordt er in maart 2013 begonnen met de bouw. De brug zal worden voltooid en in gebruik worden genomen in 2015.

De derde brug komt tussen Garipçe (Sariyer) en Poyrazköy (Beykoz) te liggen. Met de brug inbegrepen, zal de nieuwe verbinding tussen de Europese en Aziatische kant van Istanbul zo’n 60 kilometer lang worden. Ook zal de gemeente enkele wegen laten aansluiten op de weg, die hiermee onderdeel worden van het project, waardoor het totaal op 95 kilometer nieuwe weg komt.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!