login: wachtwoord: [wachtwoord kwijt - registreren]

Allereerste baarmoedertransplantatie ter wereld uitgevoerd in Turkije

Turkse chirurgen hebben ’s werelds eerste complete baarmoeder transplantatie uitgevoerd aan de Akdeniz Universiteit in de zuidelijke provincie Antalya.

Het team onder leiding van Professor in de reconstructieve plastische chirurgie Omer Ozkan, heeft de transplantatie succesvol uitgevoerd op een 21-jarige patiënt.

De operatie die plaatsvond op dinsdag wordt beschouwd als een doorbraak, omdat het voor vrouwen die geen baarmoeder hebben gekregen bij hun geboorte in de nabije toekomst dus mogelijk zou worden om alsnog kinderen te baren na een eventuele baarmoeder transplantatie. Dit is dus niet hetzelfde als een eierstoktransplantatie, zoals voorheen is uitgevoerd in bijvoorbeeld in Duitsland.

De operatie is echter wel moeilijk en risicovol omdat de baarmoeder een complex orgaan is verbonden door vier bloedvaten, die zeer klein zijn voor transplantatie normen. Hierdoor is de kans op bloedstolsels groter.

’s Werelds eerste zogenaamde ‘dubbele arm transplantatie’ van een baarmoeder werd door artsen van de Akdeniz Universiteit uitgevoerd in september 2010. Maar de operatie van dinsdag was dus pas echt succesvol te noemen.

Er zijn 9 reacties

Jolanda Güngör-van Deursen

Bravo! Kunnen we trots op zijn.

Burcu Basoglu

Zeker,heel trots

RESPECT

RESPECT. NE MUTLU TURKUM DIYENE!!!!! :turk:

necla

Waarom halen deze berichten nooit de Nederlandse Media of Überhaubt Europese Media. Ik lees er nooit wat over. In Turkije zijn er veel ziekenhuizen met doorbraken in onderzoeken of transplantaties maar we lezen en horen er nooit wat over in Nederland.

once vatan

@ nejla

Omdat heel eu en nederland jaloers is op Turkije.
Zelf kunnen ze het niet/nooit bereiken. nederland denkt alleen aan het kaalplukken van zwakke burgers. waarom denk je dat ze in nederland nooit de straat op gaan? nederlanders zijn het altijd eens met de politiek/politie. maar op forums klagen ze alleen maar. ik zou zeggen ga de straat op en laat je horen, in plaats van iedere keer meer en meer en nog meer betalen. :turk:

violet

Dit had voor mij wat eerder mogen worden “uitgevonden”. jammer :-|

patricia

kaqn iemand achterhalen wie deze doktor is want ik wil dit ook heel graag

Jolanda Wilshaus

Kan iemand ook vertellen of deze vrouw inmiddels zwanger is geraakt c.q. wellicht al moeder is geworden? Kortom: heeft deze succesvolle baarmoedertransplantatie ook al succesvolle gevolgen gehad?

mert

ja, vandaag in het nieuws: ze is zwanger! !,

Plaats Reactie

Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of Abonneer jezelf op deze discussie zonder te reageren.

:zonnen: :yeeeh: :worship: :wop: :wink: :uncheer: :twosome: :turk: :tooth: :tongue: :smash: :shutup: :roll: :oops: :oo: :ned: :mrgreen: :loller: :lolflag: :lol: :lekker: :hup: :huh: :heet: :evil: :eten: :emo: :duivel: :cry: :clown: :cheer: :bwuh: :biertje: :P :D :?: :-| :-? :) :( :!: 8-O 8)