login: wachtwoord: [wachtwoord kwijt - registreren]

Nederlanders in Turkije

De Community “Nederlanders in Turkije”, ook wel N.I.T, heeft deze omgeving opgericht voor Nederlandse Turken, Turkse Nederlanders en Nederlanders met interesse in Turkije. Ons doel is om zoveel mogelijk kennis met elkaar te delen en ervaringen uit te wisselen over het op vakantie gaan en wonen & werken in Turkije.

Waarom?

Het aantal mensen dat vertrekt uit Nederland neemt de laatste jaren steeds meer toe en van dit aantal is er ook een gedeelte dat zich voorgoed zal gaan vestigen in Turkije. Daarbij gaat het niet alleen om Turkse immigranten die naar het moederland terugkeren, maar ook om autochtone Nederlanders die emigreren. Van de naar het moederland terugkerende immigranten zijn het veelal hoogopgeleide en westers georiënteerde Turken die de laatste jaren Nederland verlaten. Het CBS verwacht de komende jaren een enorme toename.

Het vooruitzicht dat Turkije lid kan worden van de EU maakt het land stabieler, de economie groeit er zeer snel. Hierdoor wordt ook remigratie veel aantrekkelijker.

Toeristen

Turkije staat wereldwijd in 2009 op de 7e plaats van bezoekersaantallen, met in 2008 zo’n 31 miljoen toeristen. De culturele hoofdstad van Turkije, Istanbul staat wereldwijd ook op de 7e plaats van voor bezoekersaantallen in steden, met zo’n 7 miljoen bezoekers. Hoewel door de economische crisis andere mediterrane landen als Egypte en Spanje te maken hebben gekregen met een grote terugval (8 tot 10%) in het aantal toeristen, blijft het aantal in Turkije groeien, in 2009 met zo’n 2.8%.

Turkije is een groot land (22 keer zo groot als Nederland) met veel verschillende klimaten en culturen en de toeristen die naar Turkije gaan vormen dan ook een rijke mix van en massatoeristen, cultuurtoeristen, natuurtoeristen, rugzaktoeristen, medisch-toeristen en wintersporttoeristen.

Conclusie

Al met al is er heel veel om over te discussiëren, ervaringen te delen en informatie te verzamelen. Dit zullen we met behulp van deze community zo goed mogelijk proberen te presenteren.

We hopen dat je met veel plezier terug blijft komen op N.I.T!

Copyright © 2009-2015 Nederlanders in Turkije - All rights reserved