Museumkaart voor niet Turkse bewoners

Nederlanders in Turkije Forums Wonen in Turkije Museumkaart voor niet Turkse bewoners

13 berichten aan het bekijken - 1 tot 13 (van in totaal 13)
 • Auteur
  Berichten
 • #31847
  Redgytje
  Bijdrager

  Hoi daar allemaal,
  Onlangs heb ik iets gelezen betreffende de MUSEUMKAART hier in Turkije.
  Het betreft een kaart welke de Turkse bevolking zich kan aanschaffen tegen een vaste prijs en waar ze elke historische site en museum mee kunnen bezoeken in Turkije. Het aanschaffen van de kaart houd in dat men zijn Turkspaspoort kan voorleggen en het betalen van een vaste vergoeding.
  Nu ik herinner mij dat ik onlangs een artikel over de museumkaart heb gelezen maar ik vind de tekst niet meer terug.
  Het gaat er over dat ook NIET Turken zo’n museumkaart zouden kunnen aanschaffen op voorwaarde dat ze hun IKAMET en paspoort kunnen voor leggen en een eenmalige som van 30Tl zouden betalen.
  Wie kan mij helpen deze tekst terug te vinden of waar op welke site kan ik de voorwaarden terug vinden om de juiste voorwaarden te kennen voor het aanschaffen van de museumkaart.
  Dank bij voorbaat voor de hulp.
  emo

  #36864
  Muratje
  Sleutelbeheerder

  Great news for foreigners in Turkey who have got their official residency (ikamet). The Ministry of Tourism has recently changed the rules, to allow ikamet holders to buy an annual museum card (the Müzekart or Müzekart+).

  This card costs 30TL for one year. It provides free access to all TURSAB run historic sites and museums.

  http://kalkan.turkishlocalnews.com/portal/kalkan-news/254951-muezekart-museum-card-now-available-to-foreign-residents

  Wij proberen er binnenkort ook wel wat over te schrijven.

  #36896
  Redgytje
  Bijdrager

  Heb eens eventjes verder naar de verschillende opgegeven sites gesurft en ben echter tot de conclusie gekomen dat wij als personen die geen Turkse paspoort hebben wij ook geen recht hebben op enig vorm van Kaart om historische sites of museums te bezoeken hier in Turkije.

  We zijn een groepje Nederlands sprekende personen die allen hier een eigendom bezitten en ook een IKAMET hebben. Als hobby hebben we allen geschiedenis en oudheidkunde. Deze hobby kunnen we hier nu volop beoefenen we zijn immers op pensioen. We wonen allen in de buurt van Kusdasi en we komen voort uit het gezelschap van TREFPUNT Kusadasi.

  Zou er als nog een mogelijkheid bestaan om een museumkaart te bekomen zodat we alle sites en museums kunnen bezoeken in functie van onze hobby. Het zou natuurlijk een pak besparen (we zijn trouwens gepensioneerd) en we zouden er veel plezier aan kunnen beleven. http://www.nederlandersinturkije.nl/wp-content/forum-smileys/worshippy.gifhttp://www.nederlandersinturkije.nl/wp-content/forum-smileys/sf-smile.gif

  #36903
  Redgytje
  Bijdrager

  Eureka, heb gevonden, ja de yabanci hebben recht op een Müze cart. Heb het uiteindelijk gevonden op een onderliggende site bladzijde die je moet aanklikken op de site van Kalkan om uitleg te bekomen van de Müze kart.

  Onder de rubriek: Explore the historic treasures of Turkey. Dan kom je terecht op de volgende bladzijde: http://www.muze.gov.tr/muzekart_nedir. Daar kan men lezen: “Müzekart can be used by Turkish citizens, citizens of the Turkish Republic of Northern Cyprus, foreigners with Turkish residence permit, etc…”

  Dus voor onze hobby is een ruim stuk van het probleem opgelost. Nu nog uittesten of we inderdaad een Müze Kart kunnen bemachtigen zonder veel problemen. Dank voor de aandacht die je hebt besteed aan onze vraag.http://www.nederlandersinturkije.nl/wp-content/forum-smileys/country_netherlands.gifhttp://www.nederlandersinturkije.nl/wp-content/forum-smileys/lolflag.gif

  #36912
  Redgytje
  Bijdrager

  We hebben het uitgeprobeerd om een Müzekart aan te vragen en hebben exact de instructies opgevolgd die op de betreffende website stonden. Geen doen aan, de aanvraag wordt steeds geweigerd. We krijgen steeds de melding dat de ingevoerde cijfers niet juist zijn”. Wat zou betekenen dat het “Kimlik nummer” van de yabanci niet wordt aanvaard niet tegenstaande het wel in het wettelijk besluit staat van het ministerie van cultuur, zie de officiële site van het betreffende ministerie. Op de zelfde site wordt vermeld dat er niet wordt gereageerd op vragen of opmerkingen van yabanci.

  Ik heb een sterk vermoeden dat ze op de dienst “aanvragen” voor de Müzekart via hun computerprogramma de “Kimlik nummers” worden geweigerd. Is daar iets aan te doen? Je kunt toch niet op de zelfde site bladzijde warm en koud blazen, en zeker niet een ministerie. Hoe geloofwaardig komt dit ministerie over?

  Een afschrift van de eerste paragraaf van de aanvraag site bladzijde van de Müzekaart. Müzekart and Müzekart + are the services destined only to Turkish Citizens. Applications from non – Turkish Citizens will not be processed. Dit staat te lezen op de Turkse bladzijde, in het Engels. Dus ze zijn er zich zeer van bewust dat de yabancis niets te zoeken hebben in de musea of op de historische sites.

  http://www.nederlandersinturkije.nl/wp-content/forum-smileys/confused2.gifhttp://www.nederlandersinturkije.nl/wp-content/forum-smileys/sf-embarassed.gif

  #36056
  Muratje
  Sleutelbeheerder

  Probeer de muzekart eens aan te vragen bij een van de bezienswaardigheden of musea waar hij geldig is. Dit heb ik ook een jaar of 2 geleden gedaan en kon de kaart na 5 tot 10 minuten gelijk in ontvangst nemen. Ik heb dan wel een Turks paspoort, maar het aanvragen en maken van de kaart gebeurde gelijk ter plaatse. Helemaal niets via internet dus.

  #36921
  Redgytje
  Bijdrager

  We zijn terug één dag verder en wonder boven wonder. Eentje van onze groep heeft zijn stoete schoenen aan getrokken en zich aangeboden in Efeze. En ja, hopla boem, zoals je hebt aangehaald, in 5 minutje had hij zijn kaart. Dus eind goed alles goed.
  Er zijn twee kaarten eentje van 30TL en eentje van 50TL. De tweede, 50TL, is wel het meest intressante. Met deze kan je verschillende malen een zelfde plaats bezoeken.

  Groetjes van de amateur cluk “Amateur clubje” Argeologie Kusadasi”. http://www.nederlandersinturkije.nl/wp-content/forum-smileys/lolflag.gifhttp://www.nederlandersinturkije.nl/wp-content/forum-smileys/lolflag.gifhttp://www.nederlandersinturkije.nl/wp-content/forum-smileys/lolflag.gif
  Nogmaals bedankt voor de link en voor alles.

  #36922
  Muratje
  Sleutelbeheerder

  Mooi om te horen dat het gelukt is! Veel plezier met je kaart straks cool

  #37335
  Ihlamur
  Bijdrager

  In tegenstelling tot Redgytje heb ik met mijn een Yabancı kimlik nummer geen problemen ondervonden met het verkrijgen van de Müzekart. Bij de grotere musea ( Topkapı) staan Vito’s met een grote reclame van de müzekart erop. Ik kon kiezen tussen die van 30 tl en die van 50 tl en heb die van 50 tl genomen omdat er meer verschillende kortingen van oa museumrestaurants bij zitten. Je geeft je ikamet en tijdelijke burgernummer. Ze scannen je foto uit je ikamet op een kaart en in 5 min. ben je een museumkaart rijker.

  Ook idd voor toeristen is er een müzekart. Rondom de busjes is het trouwens vrij druk 😉 en het zijn vriendelijke jongens.

  #37339
  amira
  Bijdrager

  Ik heb ook mijn museumkaart gehaald. Ik heb wel een tip als je in Istanbul je kaart wil halen ga dan aan het mozaikmuseum daar is het erg rustig en moet je dus amper wachten

  #37345
  Redgytje
  Bijdrager

  Hoi Amira,
  prachtig dat je ook van de museumkaart kunt genieten. En dan krijgen de mensen die in Istanbul leven of er verblijven een machtige tip er boven op om snel aan deze kaart te komen. Ik herinner mij dat toen we een bezoek brachten aan Istanbul er inderdaad bijna geen belangstelling was voor dit museum van de doorsnee “Istanbul bezoekers”.
  Toch bedankt voor de tip en geniet met volle teugen van je kaart.
  Ooit zouden alle kaarthouders eens moeten kunnen samen komen om onze ondervindingen te kunnen delen. Maar dat zal een utopie blijven denk ik.
  smile

  #37346
  amira
  Bijdrager

  Nou zolang je in Turkije woont is de museum kaart zijn geld wel waard. Zo ging ik een paar weken terug ook gratis naar het openlucht museum van Goreme in Cappadocia. Na de zomerdrukte als de school terug begint ben ik van plan om in het weekend de kaart flink uit te buiten en lekker gans Istanbul te bezoeken.

  #37347
  Redgytje
  Bijdrager

  Amira,
  veel plezier met je muzekaart. Toffe tip voor die genen die in Istanbul nog de kaart moeten aanschaffen.

13 berichten aan het bekijken - 1 tot 13 (van in totaal 13)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.