login: wachtwoord: [wachtwoord kwijt - registreren]

Sagalassos

post thumbnail

Momenteel is het een archeologische vindplaats stammend uit de Hellenistische en Romeinse tijd in Turkije, gelegen in de regio Pisidië, 110 km ten noorden van Antalya. Sagalassos is gelegen aan de voet van het Aglasungebergte, vlakbij de gelijknamige gemeente en op ca. 20 km van de grotere stad Isparta.

De site is van groot historisch belang aangezien Sagalassos in de Romeinse periode een belangrijke stad was in de streek. Geleidelijk aan zette het verval zich in door natuurrampen, bezettingen en pestepidemieën. De stad werd in de vierde eeuw na Chr. verlaten. De uitzonderlijke ligging hoog in het Aglasungebergte en de afscherming van de site door een metersdikke laag puin behoedde de stad van plundering en erosie te vergelijken met Pompei.

Meer foto's bij Sagalassos

Heb jij ook een mooie foto van "Sagalassos" die je hier wilt showen? Neem dan snel contact met ons op. Pas na beoordeling zal je foto geplaatst worden.

Plaats jouw ervaring of tips

Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of Abonneer jezelf op deze discussie zonder te reageren.

:zonnen: :yeeeh: :worship: :wop: :wink: :uncheer: :twosome: :turk: :tooth: :tongue: :smash: :shutup: :roll: :oops: :oo: :ned: :mrgreen: :loller: :lolflag: :lol: :lekker: :hup: :huh: :heet: :evil: :eten: :emo: :duivel: :cry: :clown: :cheer: :bwuh: :biertje: :P :D :?: :-| :-? :) :( :!: 8-O 8)