Home Bezienswaardigheden Izmir Doğal Yaşam Parkı

Izmir Doğal Yaşam Parkı

2
1559
Ingang Izmir Dogal Yasam Parki

Het Izmir Doğal Yaşam Parkı, dat in 1937 werd opgericht als Turkije’s eerste dierentuin, is inmiddels omgevormd tot het eerste Wild Life Park van Turkije. In het park zijn veel verschillende dieren aanwezig. Zowel zoogdieren, vogelsoorten als reptielen.

Het Wild Life Park is in 2006-2008 gebouwd op een grondoppervlakte van 425.000 vierkante meter in Çiğli Sasalı, Izmir. Het is een ruim opgezet park, waar veel uiteenlopende diersoorten te bewonderen zijn in hun “natuurlijke habitat.” Men heeft er echt voor gezorgd dat de dieren zich zo vrij en thuis mogelijk voelen, door de aanplanting van duizenden bomen en een grote diversiteit aan planten.

In het park is ook ruim voldoende gelegenheid om eventjes lekker uit te rusten, kinderen te laten spelen, of een hapje te eten.

Het Izmir Doğal Yaşam Parkı denkt daarnaast aan de toekomst van de dieren en steunt verschillende dieren belangenorganisaties. Je kunt hier meer over vinden op de site van het park.

Openingstijden en toegangskosten

Het park is zeven dagen per week geopend en de toegangsprijs is echt een schijntje wanneer je het vergelijkt met die van de Nederlandse dierentuinen. Kinderen van 0-6 jaar mogen sowieso gratis naar binnen. Scholieren en studenten betalen 1 TL (0,35 Euro) en volwassenen moeten 3 TL afrekenen bij de kassa (omgerekend 1,25 Euro).

Let wel op dat er een winter- en zomerseizoen geldt. In de zomer is het park doordeweeks tot 18.30 uur en in het weekend tot 19.30 uur geopend. ’s Winters kun je elke dag tot 16.30 uur het park bezoeken.

Izmir Dogal Yasam Parki Plattegrond
Izmir Dogal Yasam Parki Plattegrond

Voor meer info en foto’s kun je terecht op onderstaande site:
http://www.izmirdogalyasamparki.org.tr/mainpage.aspx

2 REACTIES

  1. İn 2009 was het nog een trieste dierentuin met veel te kleine kooien en vol stereotiep gedrag, ik hoop echt dat dit nü anders is!!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!