Alanya Kalesi (Alanya Kasteel)

0
2980
Alanya Kalesi (Alanya Kasteel)
Alanya Kalesi (Alanya Kasteel)

Hoog boven de rest van de stad ligt het oude kasteel van Alanya. Zijn locatie ongeveer 250 meter boven de zeespiegel zorgt voor een onvergetelijk uitzicht.

De eerste stenen werden al gelegd voor onze chronologie en verschillende eigenaren hebben deelgenomen aan de voltooiing van het kasteel zoals het nu is.De grootste invloed met betrekking tot de omvang en de vorm van het kasteel kan worden toegeschreven aan de Seldjoekse Sultan Alaaddin Keykubat.

Een 6 kilometer lange muur met 140 torentjes omzoomt het kasteel. Het maakte het bijna onmogelijk voor eventuele aanvallers om niet ontdekt te worden. Langs de kronkelende en af en toe erg steile weg naar boven vindt men kleine cafeetjes en gezellige restaurants. In het paleis van de sultan kan men onder andere de kerk/moskee van het paleis bezoeken. Deze wordt gekenmerkt als bijzonder in zowel het Christendom als de Islam.

U kunt ook de plaats bij het kasteel bezoeken waar veel gevangenen uit de kasteelkerkers hun eind vonden. Wanneer de kerkers overvol raakten, werden diegenen die het langst in de grot zaten bij elkaar gezet op een klein plateau aan de rand van het kasteel. Één voor één duwden de gevangenen elkaar de diepte in, totdat er maar een over was. Hij kreeg dan drie kansen om een steen over de rand in de zee te gooien. Als het niet lukte werd hij ook over de rand geduwd met een zekere dood tot gevolg.

De weg naar het kasteel is erg smal en druk. Het wordt daarom niet aangeraden om te lopen.(sunsearch)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!