Turks olieworstelen weer van start in Edirne

0
820

Vrijdag is het 651e traditionele Kirkpinar Olieworstel festival weer van start gegaan. Het festival begon vandaag met een optocht door Edirne en bestaat behalve uit worstelpartijen ook uit verschillende culturele activiteiten.

De Kirkpinar competitie is de langste ononderbroken worstelwedstrijd ter wereld en vindt elk jaar plaats in de noordwestelijke provincie Edirne. Tijdens de feestelijke openingsmars liep ook de winnaar van vorig jaar mee, Ali Gurbuz, die trots de Turkse vlag omhoog hield tijdens de parade.

Dit jaar doen er 1248 worstelaars van verschillende gewichtsklassen mee. Zij gaan de competitie met elkaar aan in een stadion in Sarayiçi Er Meydani in het noordwesten van de stad. De eerste dag van het festival was de beurt aan de jongste worstelaars van rond de 12 jaar oud.

De wedstrijd wordt zondag 8 juli afgesloten met de aankondiging van de beste worstelaar met daaropvolgend de prijsuitreiking. Het Kirkpinar worstelfestival is inmiddels wereldbekend. In 2010 voegde UNESCO het festival toe aan hun immateriële lijst van cultureel erfgoed.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!