dinsdag 26 januari 2021
Home Verslagen Wonderschone vallei in Cappadocië gebruikt als afvalberg

Wonderschone vallei in Cappadocië gebruikt als afvalberg

12
340
Genieten van wonderlijke kaboutermutsen in Cappadocië
Genieten van wonderlijke kaboutermutsen in Cappadocië

Cappadocië staat bekend om zijn geschiedenis, grotten, overweldigende landschappen en kerken die duizenden jaren geleden zijn uitgehouwen uit de prachtige valleien. Voor ieder die er wel eens is geweest staat het dan ook boven aan het lijstje met te bezoeken plaatsen in Turkije. Helaas wordt deze emotie vaak niet gedeeld door de lokale bevolking.

De mensen die er zijn opgegroeid zien de steenformaties vaak als een hoop oude rotsen maar voor mensen die er voor het eerst komen is het alsof je je in een andere wereld bevindt. De regio moet het economisch dan ook vooral hebben van de grote aantallen toeristen die elk jaar een bezoek brengen.

Deze toeristen brengen dan ook een hoop afval met zich mee, dit heeft er mede aan meegewerkt dat de gemeente Ürgup genoodzaakt is de Ortahisar vallei op dit moment te gebruiken als dumpplaats van afval. Deze gemeentelijke beslissing doet veel stof opwaaien in de regio en dan vooral in de toeristische sector. Het is nog onduidelijk of er een verandering kan komen in het beleid van ürgup.

De mooiere kant van Orahisar

12 REACTIES

 1. Dit is een grof schandaal wat daar gebeurt! Ik kom er al sinds 1990 en heb het zien gebeuren wat WIJ MENSEN doen met de natuur en ons erfgoed!!! Het is om te huilen en ons diep te schamen!!!

 2. Ons mooie Cappadocie wordt totaal vernield, niet alleen door afval maar ook door grote hotelconstructies. Het is momenteel de kip met de gouden eieren. Zo ontzettend triest!

 3. :smash: Maar we weten toch heel Turkye is een grote afvalberg je kunt geen 100 meter lopen of je komt wel vuilnis tegen en het wordt alleen maar erger.
  İk woon in Bodrum maar het is schandalig hoe ze hier met hun vuil omgaan.
  En mevrouw Erna het is niet wij mensen maar de Turken zelf ze zijn te lui en lamstralig om hun vuil in een container te gooien.Ga eens kijken in afgelegen baaien waar geen toerist komt wat een vuil er wordt achter gelaten en dat zijn toch echt de Turken zelf.

 4. Helemaal een met Paul Klaas. de toesristen zijn over het algemeen veel netter en hebben over het algemeen respect voor de natuur waar ook ter wereld.Het is hier in Turkije bijna overal hetzelfde.stap op een willekeurige snelweg eens uit de auto en kijk eens rond.bergen afval gedropt.Bij ons inde buurt ligt Lymara daar vindt je oa een oud theater.Lykische graven volgestort met afval.Vrachtwagens vol met rotte tomaten ed worden hiet gestoord.Bah

 5. Ook ik heb me er al vaak over verbaasd en aan geergerd hoe makkelijk Turken met hun afval omgaan. Kijk op een willekeurige plaats waar weleens gebarbecued wordt en het zwerfafval slingert en waait er lustig rond. En inderdaad, langs alle wegen ligt ook achteloos weggegooid afval her en der verspreid. Zonde dat je je eigen mooie land zo vervuilt…

 6. @Paul Klaas: helemaal mee eens. Dat in het bovenstaande artikel wordt gezegd ‘deze toeristen brengen dan ook een hoop afval met zich mee’ lijkt me onzin. Helaas is ook mijn ervaring dat de Turken zelf hun land volgooien met afval, er is gewoon geen besef ten aanzien van de schadelijkheid van plastic e.d. voor het milieu, alles wordt maar gewoon op straat en in de bermen gegooid.
  Ik spreek vooral kinderen (die hebben immers de toekomst en de ouders zeggen er meestal niks van)er regelmatig op aan, maar het dringt niet door, er wordt veelal weg gekeken. Er zijn verschillende oorzaken voor deze onachtzaamheid te noemen, te beginnen met het gebrekkige algemene opleidingsniveau. Luiheid is ook een reden, rondom ons gebouw ligt altijd troep. Ik ben de enige die het regelmatig opruimt, het interesseert mijn Turkse buren helemaal niks. Totdat het bayram is, dan kunnen ze wel ineens het trappenhuis poetsen e.d. Statiegeld op plastic waterflesjes heffen zou een positieve bijdrage voor het milieu kunnen leveren. Voor de rest ben ik helaas vrij somber gestemd ten aanzien van het milieu in Turkije.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer zonder te reageren.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.